Na het boek, de game en de film, nu dan eindelijk: de serie!

'Dune: the Sisterhood' komt eraan

Na het boek, de game en de film, nu de serie!

Bas de Kramer, 15 oktober 2022 14:59

Het begon met een boek, later kwam er een succesvol computerspel, toen kwam er een succesvolle film en er zit inmiddels ook een tweede film aan te komen. Goed nieuws voor de fans: nu gaan eindelijk ook de opnames voor een serie beginnen.
De serie stond al voor 2019 op de rol, maar door allerlei redenen kwamen de opnames niet van de grond. Nu is het dan eindelijk zover. Dune: The Sisterhood gaat over een mysterieuze orde van vrouwen die bekend staat als de Bene Gesserit. Zij beschikken over een buitengewone beheersing van lichaam en geest, waarmee zij zich een vooraanstaande rol weten te verwerven binnen het imperium. Hun plannen leiden naar de raadselachtige planeet Arrakis, bij ons beter bekend als Dune.

10.000 jaar voor Dune
De prequel zal zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen uit de film afspelen en is gebaseerd op de roman Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J, Anderson.

Cast
In Dune: The Sisterhood zijn Emily Watson (Tsjernobyl, Hilary en Jackie), Shirley Henderson (Harry Potter, Miss Pettigrew Lives for a Day) en Indira Varma (Game of Thrones, Star Wars: Obi-Wan Kenobi) te zien.

Boedapest
Recentelijk werd onthuld dat de opnames al in november zullen beginnen in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De serie zal te zijner tijd te zien zijn op HBO Max

Bron: comicbook

Lees meer over: dune, sisterhood, serie, boedapest, prequel

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws