search

Ons nieuws van zaterdag 15 oktober 2022

Recensie Disney+-serie 'Candy'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Candy'

Een bijna onherkenbare Jessica Biel bewijst haar kunnen in deze truecrimeserie.

Regie: Micheal Uppendahl, Jennifer Getzinger, Benjamin Semanoff, e.a. | Cast: Jessica Biel (Candy Montgomery), Melanie Lynskey (Betty Gore), Pablo Schreiber (Allan Gore), Timothy Simons (Pat Montgomery), Raúl Esparza (Don Crowder), e.a. | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 47-57 minuten | Jaar: 2022

Het is zowel een klassiek als modern gegeven, en door de media veel geëxploiteerd, van American Beauty uit de vorige eeuw tot het net uitgebrachte Don't Worry Darling: de druk van het perfectie nastrevende buitenwijkbestaan die sommige mensen doet doorslaan. Doe daar een vleugje religieuze obsessie bij en je hebt de perfecte ingrediënten voor een moordenaar. Maar het verhaal over de gruwelijke moord door de ogenschijnlijk normale Candy in de jaren tachtig is geen standaardverhaal.

Candy Montgomery leeft de American Dream: ze woont samen met haar man en twee kinderen in een groot huis met een kortgemaaid gazon voor de deur. Plotseling is daar de moord op vriendin Betty Gore. Het goede script, dat veel subtiele hints geeft, wekt al snel de suggestie dat er meer aan de hand is dan een geflipte huisvrouw.

De spanning is voelbaar, niet alleen de stress die manlief Allan doormaakt terwijl hij wacht op nieuws over zijn vrouw, maar ook de algehele spanning van het moeten ophouden van de schijn in de buitenwijk wordt goed weergegeven. De sfeer rondom dit door Amerikanen geïdealiseerde leven laat zien hoe het ontkennen en verbergen van problemen leidt tot een onvermogen om deze problemen te bespreken en aan te pakken, met alle gevolgen van dien.

Hoofdrolspeelster Jessica Biel is met pruik en afzichtelijke bril bijna onherkenbaar, maar zet ondanks deze vermomming de rol van haar leven neer. Dat ze goed was in het niets-is-wat-het-lijkt-misdaadgenre wisten we al door haar rol in The Sinner, maar hoe zij Candy neerzet met haar twee gezichten is zeer indrukwekkend. Ook al is het ietwat verwarrend te zien hoe Candy haar best doet er verleidelijk uit te zien zonder te beginnen met het gebakken schaap op haar hoofd en de jampotglazen.

Met een mix van bewondering en afgrijzen zien we hoe Candy haar omgeving van haar onschuld probeert te overtuigen, met aan de ene kant een bijna logisch klinkend verhaal en aan de andere kant een misselijkmakend onderbuikgevoel dat Biel heel subtiel weet over te brengen. Aanvankelijk zou Elisabeth Moss Candy gaan spelen. Gelukkig was ze te druk, want Biels ingetogen en tegelijkertijd overheersende spel maakt van Candy een truecrimeserie die de kijker niet loslaat.

★★★☆☆

Candy is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
F1-hitserie 'Drive to Survive' stapt op de fiets
Series / Nieuws

F1-hitserie 'Drive to Survive' stapt op de fiets

Hoop op extra aandacht voor Tour de France met hitserie

Begin dit jaar heeft Netflix bekend gemaakt om zich samen met Box to Box Films, producent van Drive to Survive, niet alleen op de Formule 1 te richten, maar om zich ook op een andere sport te gaan richten.

Drive to Survive zorgde voor een aanzienlijke toename van Formule 1-fans. Volgens het wereldwijde analysebedrijf Nielson raakten in het jaar dat de serie begon elke maand 2,7 miljoen 16- tot 35-jarigen extra geïnteresseerd in de Formule 1.

Nu op de fiets
De Tour de France zou natuurlijk ook graag meer jongere kijkers aan zich binden. Daarom heeft men de handen ineengeslagen met Box to Box en is de afgelopen Tour de France intensief gevolgd door de nodige extra camera's.

Als deze serie, die Netflix in de zomer van 2023 verwacht uit te gaan zenden, ook maar in de buurt van de populariteit van Drive to Survive zou komen zou de belangstelling voor de Tour de France en het wielrennen in het algemeen enorm kunnen toenemen.

Vlak voor de Tour 2023?
De verwachting is dat dat de serie eind juni te zien zal zijn op Netflix. De Tour de France 2023 gaat op zaterdag 1 juli van start in Bilbao, Spanje.

Netflix bracht seizoen 4 van Drive to Survive een week voor de eerste race van 2022 uit en het lijkt logisch dat eenzelfde tactiek gevolgd gaat worden met deze Tour de France-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op nieuw seizoen in foto's 'The Crown'
Series / Nieuws

Eerste blik op nieuw seizoen in foto's 'The Crown'

Nieuwe foto's 'The Crown' beloven spannend vijfde seizoen in november

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe foto's van het vijfde seizoen van 'The Crown' laten zien dat de Britse Royal Family moeilijke tijden tegemoet gaat. Niet alleen loopt de spanning tussen Charles en Diana hoog op, de media mengt zich er ook in. Met desastreuze gevolgen.

Het vijfde seizoen van 'The Crown', dat in november op Netflix komt, is bijzonder omdat het niet alleen het eerste seizoen is dat in een wereld zonder koningin Elizabeth II verschijnt, maar ook omdat het nieuwe tijdperk van de show tot nu toe het dichtst bij de moderne tijd staat.Weer een nieuwe cast
In het nieuwe seizoen zal Imelda Staunton (ook bekend als Dolores Umbridge in Harry Potter and the Order of the Phoenix) de rol van koningin Elizabeth II gaan spelen. Eerder werd deze rol door Claire Foy en, tot voor kort, Olivia Colman. Andere nieuwkomers zijn Jonathan Pryce als prins Philip, Olivia Williams als Camilla Parker-Bowles en Elizabeth Debicki zal de rol van prinses Diana op zich nemen. Op de foto's van het komende seizoen staan ook de jonge prinsen Harry en William.Het vijfde seizoen van The Crown zal vanaf 9 november te zien zijn op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na het boek, de game en de film, nu dan eindelijk: de serie!
Series / Nieuws

Na het boek, de game en de film, nu dan eindelijk: de serie!

Na het boek, de game en de film, nu de serie!

Het begon met een boek, later kwam er een succesvol computerspel, toen kwam er een succesvolle film en er zit inmiddels ook een tweede film aan te komen. Goed nieuws voor de fans: nu gaan eindelijk ook de opnames voor een serie beginnen.

De serie stond al voor 2019 op de rol, maar door allerlei redenen kwamen de opnames niet van de grond. Nu is het dan eindelijk zover. Dune: The Sisterhood gaat over een mysterieuze orde van vrouwen die bekend staat als de Bene Gesserit. Zij beschikken over een buitengewone beheersing van lichaam en geest, waarmee zij zich een vooraanstaande rol weten te verwerven binnen het imperium. Hun plannen leiden naar de raadselachtige planeet Arrakis, bij ons beter bekend als Dune.

10.000 jaar voor Dune
De prequel zal zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen uit de film afspelen en is gebaseerd op de roman Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J, Anderson.

Cast
In Dune: The Sisterhood zijn Emily Watson (Tsjernobyl, Hilary en Jackie), Shirley Henderson (Harry Potter, Miss Pettigrew Lives for a Day) en Indira Varma (Game of Thrones, Star Wars: Obi-Wan Kenobi) te zien.

Boedapest
Recentelijk werd onthuld dat de opnames al in november zullen beginnen in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De serie zal te zijner tijd te zien zijn op HBO Max
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk keren in 'Chucky' seizoen 2 belangrijke gezichten terug
Series / Nieuws

Eindelijk keren in 'Chucky' seizoen 2 belangrijke gezichten terug

De kinderen van Chucky maken na 18 jaar eindelijk hun langverwachte comeback.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van de serie Chucky werden fans verrast door twee bekende gezichten. Chucky's kinderen, Glen en Glenda, maakten namelijk hun langverwachte comeback.

Glen en Glenda werden al benoemd in het eerste seizoen van de serie, maar nu ze ook daadwerkelijk te zien zijn is de cirkel in de franchise rond. In deze aflevering waren de twee slechts in één shot te zien, maar het lijkt erop dat hun rol in dit seizoen groter zal worden.

Wie zijn Glen en Glenda?
De oorsprong van Glen en Glenda zit in de film Bride of Chucky, waar Tiffany op het einde bevalt van de twee. Daarna waren ze te zien in de sequel Seed of Chucky uit 2004, waarin ze op het einde van pop naar menselijke kinderen veranderen.

De film uit 2004 was de enige film waarin Glen en Glenda te zien waren, tot deze aflevering van Chucky 18 jaar later. Hierin worden de twee gespeeld door Lachlan Watson, die je kunt kennen uit The Chilling Adventures of Sabrina. Wat hun rol in het verhaal precies gaat zijn is nog niet bekend.

Chucky is te zien op FOX.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Grote verrassing in 'She-Hulk' maakt fans gek
Series / Nieuws

Grote verrassing in 'She-Hulk' maakt fans gek

Deze cameo zorgde voor een hele grote verrassing in de finale van 'She-Hulk'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans waren best wel verdeeld over She-Hulk: Attorney At Law. Niet iedereen was de grootste fan van de serie. Na de laatste aflevering is dit echter wel anders.

Dit komt door één van de cameos in de serie. Er zijn heel wat cameos geweest in She-Hulk: Attorney At Law, maar dit is misschien wel de grootste.

Er waren al heel lang geruchten over de cameo en heel Twitter stond vol met theorieën. Maar niemand had dit verwacht. Jen was het namelijk niet helemaal eens met hoe de verhaallijnen zich in de serie ontwikkelden.

Daarom klom ze in de laatste aflevering uit het Disney+-menu. Dit is precies gedaan zoals het personage in de stripboeken ook vaak de vierde muur doorbreekt.

Een knipoog naar Kevin Feige

Vervolgens heeft ze een goed gesprek met 'Kevin', degene die de beslissingen maakt van het MCU. Kevin is het echter niet helemaal eens met de ideeën van Jen.

Uiteindelijk haalt ze hem toch over en mag ze het verhaal herschrijven. Daarna klimt ze weer rustig terug en dan gaat het verhaal verder.

Kijk hier She-Hulk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schaamte om viral video 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Schaamte om viral video 'House of the Dragon'

Emma D'Arcy schaamt zich heel erg om viral video.

De video van House of The Dragon-ster Emma D'Arcy is viral gegaan. De video is opgenomen tijdens de promo voor House of The Dragon.

Emma was samen met diens tegenspeelster Olivia Cooke een promo aan het opnemen voor House of The Dragon.

Olivia vraagt aan Emma wat diens favoriete drankje is. Hierop reageert Emma: "Negroni Sbagliato... met prosecco erin."

Fans zijn onder de indruk
Nadat de fans van House of The Dragon deze video gezien hadden, willen ze natuurlijk meteen het drankje uitproberen. Maar dat is niet alles.

Ze zijn helemaal onder de indruk van Emma's stem. Emma heeft zelf ook op de video gereageerd.

In The New York Times legt ze uit dat die zich heel erg schaamt voor de video. Ook vertelt Emma dat het niet de bedoeling was om de fans zo enthousiast te maken. Het enige wat Emma wilde doen was grappig zijn voor diens tegenspeelster Olivia.Kijk House of the Dragon op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gamechanger in finale 'The Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Gamechanger in finale 'The Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power'

De identiteit van het personage "The Stranger" in 'Rings of Power' verandert alles!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de finale van The Lord of the Rings: The Rings of Power daar is, en de onthullingen uit de aflevering nog vers in het collectieve geheugen liggen, is het tijd om te kijken naar de identiteit van The Stranger. En wat zijn identiteit kan betekenen voor het tweede seizoen!

De Tovenaar
Toen dit personage, gespeeld door Daniel Weyman, arriveerde in een grote vuurbal werd meteen al gespeculeerd over wie hij zou zijn. Vanwege zijn affiniteit met vuur en zijn ongecontroleerde krachten werd al snel gedacht dat hij Sauron zou zijn.

Zijn vriendschap met de proto-Hobbits, de Harfoots, trok echter zijn slechtheid in twijfel. Was hij dan toch Gandalf? Saruman was ook een sterke kandidaat en ook Radagast en de Blauwe Tovenaars werden genoemd.
Na gisteren weten we in ieder geval zeker dat hij een Istar is, een tovenaar.

Volg je neus
Toch zijn er nog steeds sterke aanwijzingen dat de tovenaar Gandalf is. Zeker nadat de Tovenaar Nori adviseert om "altijd je neus te volgen", een uitspraak van Gandalf in Peter Jackson's The Fellowship of the Ring.Nog meer vragen
Met de identiteit van de Vreemdeling (of Gandalf) vastgesteld, wordt het wachten op het tweede seizoen. Is dit het begin van een origin story voor Gandalf de Grijze? Waarom is hij eerder naar Midden-Aarde dan in de boeken het geval is. We zullen het pas in 2024 weten. Tijd genoeg is om oude theorieën af te stoffen en nieuwe te verzinnen.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is in zijn geheel te streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende series domineren de Netflix Top 10 helemaal
Series / Nieuws

Deze aangrijpende series domineren de Netflix Top 10 helemaal

De serie top 10 van Netflix staat momenteel vol met series die gebaseerd zijn op aangrijpende waargebeurde verhalen.

De Netflix top 10 wordt momenteel gedomineerd door twee angstaanjagende series, die beide gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De hitserie Dahmer en de nieuwe serie The Watcher staan namelijk op plek 1 en 2 van Netflix serie top 10 van Nederland.

Dat Dahmer op plek 1 staat is geen verrassing, aangezien de serie de afgelopen weken enorm goed heeft gescoord. In de eerste twee weken werd de serie over Jeffrey Dahmer wel 701,37 miljoen uur bekeken. Daarmee is het de op één na meest bekeken Engelstalige Netflix original ooit.

Gebaseerd op echte gebeurtenissen
In tegenstelling tot Dahmer, is The Watcher nieuw in de top 10. De serie verscheen op 13 oktober op Netflix en wordt veel bekeken. The Watcher is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een familie die intrekt in hun droomhuis, maar al snel lastig wordt gevallen door dreigbrieven.

Naast deze twee series, staan er nog meer griezelige series in de top 10. Zo staat horrorserie The Midnight Club op plek 4 en de documentaire serie The Jeffrey Dahmer Tapes op 5.

De gehele Netflix serie top 10 bekijk je hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie ging er dood in de laatste aflevering van 'The Rings of Power'?
Series / Nieuws

Wie ging er dood in de laatste aflevering van 'The Rings of Power'?

Niet iedereen overleefde de spannende laatste aflevering van 'Lord of the Rings: The Rings of Power'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van het spannende seizoen van Lord of the Rings: The Rings of Power is nu te zien. Het is een spannende aflevering en niet iedereen heeft het overleefd.

The Stranger werd ervan verdacht Sauron te zijn. Nori, Sadoc, Poppy en Marigold probeerden alles om The Stranger te helpen. The Dweller, The Ascetic en The Nomad kwamen met het plan om zich voor te doen als Nori om zo The Stranger te vangen.

Het was een hectisch plan en een hectische strijd. Uiteindelijk bleek dat The Stranger helemaal niet Sauron was. Sadoc raakte in dit gevecht echter zwaar gewond.

Een waardige dood
Er was helaas niets meer aan zijn verwondingen te doen. Dit was een heel somber moment voor de Harfoots.

Sadoc vertelde zijn vrienden dat hij nog één keer de zon op wilde zien komen.Omringt door de hele groep en zijn vrienden, stierf hij vredig.

Kijk hier Rings Of Power
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' introduceert bloedmooie weduwe in aankomend seizoen
Series / Nieuws

'Bridgerton' introduceert bloedmooie weduwe in aankomend seizoen

Een jongedame van adel die recentelijk weduwe is geworden past natuurlijk wel in Bridgerton.

In het aankomende derde seizoen van Bridgerton wordt een nieuw personage geïntroduceerd. Het gaat om de jonge en pittige weduwe Lady Tilley Arnold die gespeeld wordt door actrice Hannah New (Black Sails, Maleficent).

Bridgerton is gebaseerd op de romans van Julia Quinn en volgt elk seizoen een ander lid van de Bridgerton familie in hun zoektocht naar de liefde. In het aanstaande derde seizoen zal de focus liggen op Colin (Luke Newton) en de opbloeiende liefde met Penelope Featherington (Nicola Coughlan). Laatstgenoemde bleek aan het eind van seizoen één de roddeltante Lady Whistledown te zijn.

Jong, rijk en een eigen wil
Nu heeft Netflix nóg een personage toegevoegd in de jonge weduwe Lady Tilley Arnold. Dit is een nieuw personage en wordt beschreven als vurig en met een eigen wil. Ze is op jonge leeftijd getrouwd en op jonge leeftijd ook weduwe geworden. Haar voormalige echtgenoot was iemand van welvaart en aanzien en na zijn dood neemt ze het er van.

Ze geniet rijkelijk van de voordelen die kwam van de erfenis van haar man. Zo paradeert ze met de macht, privileges en fortuin die haar toe is gekomen. Op deze manier weet ze een frivool leven te leiden met financiële onafhankelijkheid en seksuele vrijheid. Meer wordt binnenkort bekend hoe deze weduwe op het pad van Colin en Penelope Featherington komt.

Seizoen drie is momenteel nog in productie maar de eerste twee seizoenen kijk je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Successerie van HBO Max reist af naar nieuwe locatie
Series / Nieuws

Successerie van HBO Max reist af naar nieuwe locatie

Opnames Succession hebben onlangs plaatsgevonden op verschillende locaties in Noorwegen.

In de loop van volgend jaar zal dan eindelijk het vierde seizoen van Succession van start gaan. De rijke en veelal getroubleerde familie Roy zal in dit vierde seizoen ook richting Europa komen en zal daarbij aanmeren in Noorwegen.

In het nieuwe seizoen is het de vraag of de familie Roy hun mediabedrijf Waystar Royco gaat verkopen aan het bedrijf van de Noorse tech-visionair Lukas Matsson (gespeeld door Alexander Skarsgard).

Om nader kennis te kunnen maken met de in Noorwegen wonende Matsson gaat de familie Roy naar het Scandinavisch schiereiland om met eigen ogen te bekijken of deze verkoop wenselijk is.

Locaties in Noorwegen
De producent van Succession heeft aangegeven dat de gehele crew naar Noorwegen is gegaan en dat er op de nodige locaties, waaronder de Atlantic Ocean Road, Romsdalen Gondola en het luxe Juvet Landscape Hotel gefilmd is.

Het vierde seizoen zal volgend jaar op HBO Max worden uitgezonden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Saturday Night Life'-ster speelt met maffia-veteranen in nieuwe serie 'Bupkis'
Series / Nieuws

'Saturday Night Life'-ster speelt met maffia-veteranen in nieuwe serie 'Bupkis'

Een komische twist op het leven van de komediant met een vleugje maffia.

Ster van het vooral in Amerika ontzettend populaire komedieserie Saturday Night Life Pete Davidson speelt in de aankomende serie Bupkis. Hij speelt, schrijft en produceert de serie en neemt een aantal zwaargewichten uit de film- en televisiewereld mee.

Niemand minder dan Oscarwinnaar Joe Pesci zal in de serie zijn grootvader spelen en winnares van een Emmy Edie Falco speelt zijn moeder. Beide zijn bij het grote publiek bekend van maffia-gerelateerde werken. Joe Pesci is natuurlijk bekend van zijn vele samenwerkingen met regisseur Martin Scorsese. Zij hebben samen de films Goodfellas, Casino en het wat meer recente The Irishman gemaakt. Edie Falco kent men van haar rol als Carmela Soprano in HBO's hitserie The Sopranos.

Dik aangezet en gefictionaliseerd
De nieuwe serie Bupkis is een zeer dik aangezette en gefictionaliseerd versie van het echte leven van Pete Davidson. Hij gebruikt elementen uit zijn dagelijkse leven en combineert dat met geschreven materiaal van komedieschrijvers (waaronder hijzelf). Er worden al vergelijkingen gemaakt met Larry David's Curb Your Enthusiasm.

Na meerdere rollen in grote blockbusters als The Suicide Squad, zijn optredens in Comedy Central Roast en de wilde avonturen met onder andere Kim Kardashian en Ariana Grande maakt hij nu zijn opwachting in zijn eigen serie op de streamingdienst Peacock.

De serie is momenteel in productie dus binnenkort hoor je hier meer over Bupkis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.