search
Oeps, nu eindelijk het complete verhaal achter de Starbucks-koffiebeker in 'Game of Thrones'

Oeps, nu eindelijk het complete verhaal achter de Starbucks-koffiebeker in 'Game of Thrones'

Nu het volledige verhaal achter de koffiebeker in 'Game of Thrones'.

Bas de Kramer
Het verhaal van de Starbucks-koffiebeker in Game of Thrones seizoen 8 is al wat langer bekend. Op de bijgaande foto zie je Daenerys Targaryen met een bekertje koffie zitten. Een onoplettendheid op de set destijds met grote gevolgen. Onlangs is er echter opvallende nadere informatie bekend geworden.

De ontdekking ging destijds viral op social media. De vraag was of Starbucks hier zelf de hand in had gehad. De koffieketen profiteerde namelijk behoorlijk van deze gratis vorm van reclame, naar schatting leverde ze dit circa $ 2 miljard aan gratis reclame op.

Beker was niet van Starbucks
Wat er nu echter blijkt is dat de beker helemaal niet van Starbucks was. HBO heeft dat in het verleden ook wel aangegeven maar daar werd altijd aan getwijfeld. In werkelijkheid was de beker van Established Coffee, een lokaal koffiehuis in Belfast.

De eigenaren van Established Coffee kwamen hier pas achter toen Emila Clarke in december 2019 het koffie-incident nog eens aanhaalde en de oorsprong van de beker duidelijk werd. De eigenaar van Established Coffee, Mark Ashbridge, probeert dit nu dus alsnog naar buiten te brengen in de hoop nog een graantje van de gratis reclame mee te pikken.

Het bewuste moment is overigens uit Game of Thrones geknipt. Weer kijken, dat kan via deze link.

Supergave Google Maps afbeelding van Westeros uit kijkcijferkanonnen 'Game Of Thrones' en 'House of the Dragon'

Dit probleem had deze 'Game of Thrones'-regisseur met het einde

Aanbevolen artikelen