search
De echte 'The Watcher'-familie krijgt belachelijk veel geld voor verkopen verhaal
Series / Nieuws

De echte 'The Watcher'-familie krijgt belachelijk veel geld voor verkopen verhaal

Familie maakt hoop narigheid mee maar pakt nu som met geld voor verkopen van verhaal.

Netflix scoort momenteel behoorlijk met haar true crime-series: na het enorme succes van The Monster:The Jeffrey Dahmer Story scoort Netflix ook met het op waarheid gebaseerde The Watcher. Het succes van The Watcher bewijst dat Netflix gelijk had om het risico te nemen om een flinke smak geld te betalen aan de familie op wiens verhaal The Watcher is geinspireerd.

De biedingsoorlog om de rechten brak uit in 2018 en destijds meldde Deadline dat Netflix een flink bedrag moest betalen voor de rechten op zowel het artikel geschreven door Reeves Wiedeman voor de website The Cut van New York Magazine (degene die het verhaal voor het eerst vertelde aan de wereld) en de huiseigenaren die het hele verhaal daadwerkelijk moesten doormaken.

Bijna $ 10.000.000
De familie Broaddus heeft naar verluidt misschien wel bijna $ 10 miljoen in de zak kunnen steken voor hun verhaal. Aanvankelijk kocht de familie nu beruchte huis voor $ 1.350.000 miljoen, en moest het later verkopen voor slechts $ 959.000. Die verliezen zijn inmiddels meer dan goedgemaakt.

Controle over verhaal
Na de verkoop van de rechten kreeg de familie Broaddus enige controle over het verhaal. Volgens The Cut hebben ze besloten om twee wijzigingen aan te brengen. De eerste was dat ze Netflix vroegen om hun echte achternamen niet te gebruiken - daarom volgt de show het verhaal van Nora en Dean Brannock, niet Maria en Derek Broaddus. Een ander verzoek was aan Netflix om ervoor te zorgen dat de familie op het scherm er anders uitziet dan die van henzelf. De familie Brannock heeft bijvoorbeeld twee kinderen, terwijl de familie Broaddus er drie heeft.

De persoonlijkheid van de mysterieuze stalker? Die is tot de dag van vandaag nog altijd onbekend. Kijk de spannende serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen