search

Ons nieuws van zaterdag 22 oktober 2022

Dit is waarom 'She-Hulk' een aflevering mist
Series / Nieuws

Dit is waarom 'She-Hulk' een aflevering mist

'She-Hulk: Attorney at Law' seizoen 1 zou eigenlijk 10 afleveringen hebben. Regisseur Kat Coiro vertelt wat er met de vermiste aflevering is gebeurd.

Seizoen 1 van She-Hulk: Attorney at Law zou oorspronkelijk uit 10 afleveringen bestaan. Nu de serie is uitgekomen, blijkt echter dat er maar 9 afleveringen zijn. Kat Coiro, de regisseur van de Marvel-serie, legt uit wat er met de vermiste aflevering gebeurd is.

De meeste Marvel-series bestaan uit 6 afleveringen, dus het was dan ook een verrassing voor fans toen bekend werd gemaakt dat She-Hulk: Attorney at Law er maar liefst 10 zou hebben. Uiteindelijk bleken dit er toch 9 te zijn, waar volgens Kat Coiro een goede reden voor is.

Optimale lengte voor het verhaal
In een interview vertelt ze dat aflevering 10 helemaal niet bestaat en ook nog niet gefilmd is, aangezien 9 afleveringen nou eenmaal genoeg waren voor het verhaal dat ze wilde vertellen:

'Een van de meest geweldige ervaringen die ik heb gehad als filmmaker is dat Marvel niet gebonden is aan dezelfde regels als andere tv-series die 22 minuten moeten duren. En het verhaal dicteerde echt de lengte van het seizoen.'

Geen nummer dat geraakt moet worden
'En toen het verhaal duidelijk werd en de stukjes in elkaar begonnen te passen, werd dit ongeveer negen uur. Het hadden er acht kunnen zijn, het hadden er elf kunnen zijn.'

'En het is hetzelfde met de lengte van de afleveringen. Er is geen nummer dat je moet raken. Het is echt: 'Wat is het beste voor deze aflevering', wat naar mijn mening precies is hoe het zou moeten zijn.'

She-Hulk: Attorney at Law is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dahmer' doet iets dat niet vertoond werd sinds 'Stranger Things' seizoen 4
Series / Nieuws

'Dahmer' doet iets dat niet vertoond werd sinds 'Stranger Things' seizoen 4

De populaire serie 'Dahmer' behaalt een mijlpaal die ook 'Stranger Things' eerder al behaalde.

De Netflix-serie Dahmer heeft iets bereikt wat na het vierde seizoen van Stranger Things nog geen enkele andere serie gelukt was. De serie staat nu namelijk op nummer 1 in de Nielsen charts.

De Nielsen charts is een hitlijst die de prestaties van series op streamingdiensten meet. Deze week staat de première van Dahmer op de eerste plek van de lijst, met maar liefst 3,7 miljard bekeken minuten. Dit is het op 9 na hoogste aantal dat ze ooit hebben waargenomen.

Waarom is Dahmer zo'n succes?
De serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer kwam op het perfecte tijdstip voor Netflix. De streamingdienst heeft het hele jaar namelijk al succes gehad met waargebeurde misdaadverhalen, zoals Inventing Anna en Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.

Daarnaast waren horror fans waarschijnlijk op zoek naar series met duistere onderwerpen om zich voor te bereiden op Halloween. Dat, gecombineerd met Ryan Murphy's talent om waargebeurde verhalen op het scherm te brengen op lugubere wijze, lijkt de reden te zijn geweest dat de serie zo'n succes is geworden.

De 10 afleveringen van Dahmer zijn te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erotische scènes in 'She-Hulk' brachten Marvel de nodige kopzorgen
Series / Nieuws

Erotische scènes in 'She-Hulk' brachten Marvel de nodige kopzorgen

"Je kunt geen serie over een 30-jarige vrouw maken en seks dan niet aanstippen"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel's She-Hulk volgt het leven van advocaat Jennifer Walters die worstelt met haar privé-leven en haar nieuwe superhelden bestaan. En dat baarde Marvel zorgen.

In het leven van Jennifer Walters / She-Hulk (gespeeld door Tatiana Maslany) is het balanceren van een carrière en haar leven als She-Hulk het belangrijkste, en daar komt ook haar liefdesleven bij kijken.

Zorgen om seks
In de serie is Jennifer Walters voortdurend op zoek naar de beste partner, en vindt die uiteindelijk in Matt Murdock / Daredevil (gespeeld door Charlie Cox).

Volgens regisseur Kat Coiro was het liefdesleven van Walters "een bron van zorg". Ook zegt ze: "Je kunt geen verhaal maken over een vrouw van in de dertig en dan seks niet aanstippen. En ik denk dat de media vreemd genoeg preutser is als het gaat om de vrouwelijke beleving met betrekking tot seks."

Balans vinden
"Ik wilde nooit te ver gaan met de seks, maar ik wilde ook niet dat seks een taboe zou worden, zelfs niet voor jongeren. En dus moest er een balans gevonden worden. Seks is belangrijk in het creëren een eerlijk beeld van Jennifer Walters en de problemen waarmee ze wordt geconfronteerd," vertelt Coiro.

Ze wijst op Iron Man, wiens seksleven een groot onderdeel is van zijn personage. "Bij vrouwelijke personages wordt dit aspect van hun personages doorgaans nooit genoemd. Het laten zien van deze ongelijkheid is daarom een groot onderdeel van She-Hulk."

Het eerste seizoen van Marvel's She-Hulk kun je nu zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Watcher' zorgt letterlijk voor slapeloze nachten
Series / Nieuws

'The Watcher' zorgt letterlijk voor slapeloze nachten

De mini-serie 'The Watcher' zorgt voor grote slaapproblemen bij kijkers.

The Watcher is een spannende mini-serie op Netflix. Het verhaal is losjes gebaseerd op echte gebeurtenissen en regisseur Ryan Murphy neemt kijkers mee in deze enge tijd.

Murphy haalde inspiratie uit de echte Broaddus familie. Zij werden namelijk bedreigd door anonieme brieven toen ze naar hun droomhuis verhuisden.

Dat The Watcher een spannende serie was wisten we al, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. Netflix heeft namelijk een psychologisch onderzoek laten doen naar de effecten van The Watcher op kijkers.

Psychologisch onderzoek
En wat blijkt? Mensen die The Watcher kijken, hebben een toename van nachtmerries en slaapproblemen. Ook is er toename van 527% aan zoekopdrachten naar oplossingen voor slaapproblemen.

Netflix, Happy Beds en slaappsycholoog Dr. Katherine Hall probeerden de oorzaken van deze effecten te begrijpen en te verklaren. Dit is wat Dr. Hall zei over slaapproblemen door horrorfilms:

"Nachtmerries worden veroorzaakt door stress en horrorfilms zijn speciaal ontworpen om emoties te verhogen. Ze gebruiken psychologische trucs om illusies van spanning en gevaar te creëren die stress en angst veroorzaken. Deze stress nemen we vervolgens mee naar bed, waardoor onze hersenen niet meer kunnen ontspannen en uitschakelen."

Kijk hier The Watcher



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Notre-Dame, la Part du Feu'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Notre-Dame, la Part du Feu'

Dramaserie over de Notre-Dame-brand gaat gepaard met veel onnodige en soapachtige verhaallijnen.

Regie: Hervé Hadmar | Cast: Roschdy Zem (Generaal Ducourt), Alice Isaaz (Éléna), Megan Northam (Alice), Simon Abkarian (Max), Marie Zabukovec (Victoire), Victor Belondo (Ben), Sandor Funtek (Anthony), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 42-54 minuten | Jaar: 2022

Brandweervrouw Alice gaat veel te vlot weer aan het werk na het verlies van collega Ben, met wie ze in het geheim een relatie had. De Parijse restauranthouder Max heeft het aan de stok met criminele schuldeisers en zijn vrouw ligt op sterven. Zijn dochter Victoire is aan de drugs en in de prostitutie beland en ontfermt zich over het jongetje Billy dat op zoek is naar zijn vader. En oh ja, de Notre-Dame staat in lichtelaaie.

We herinneren ons allemaal nog die maandagavond in april 2019 waarop de nieuwszenders de beelden lieten zien van een van de bekendste kerken ter wereld die in brand stond. De schade aan de Parijse Notre-Dame liep in de miljarden en vooral het dak en de torenspits, die het halverwege de avond begaf, hebben het zwaar te verduren gehad. Wonder boven wonder zijn er geen doden gevallen en is ook het interieur van de kathedraal uit 1260 grotendeels intact gebleven.

Het is natuurlijk een uitermate dramatisch gegeven dat zo'n iconisch gebouw het onderwerp van een ramp is. Niet zo gek dus dat film- en seriemakers zich vroeg of laat zullen storten op dit onderwerp. Zowel documentaires als actiefilms hebben reeds het licht gezien. De makers van de Netflix-serie Notre-Dame, la Part du Feu pretenderen nergens zich te hebben gebaseerd op echte feiten of personen, anders dan het gegeven van de desastreuze brand.

De zesdelige serie speelt zich af op de avond waarop een balk in het dak van de kathedraal vlamvat. Terwijl je dolgraag wil weten hoe de autoriteiten en met name het Parijse brandweerkorps deze complexe klus weet te klaren, worden we afgeleid met verhaallijnen die soms in de verste verte niets met de brand te maken hebben. Naast de eerder genoemde verwikkelingen hangen sommige plotlijntjes er maar een beetje bij. Zoals het verhaal van een Syrische vluchteling die in zijn overbuurvrouw zijn overleden vrouw herkent en haar portret wil schetsen.

Of het verhaal van het jongetje op zoek naar zijn vader dat overtuigd is dat die als brandweerman bij de Notre-Dame aan het werk is. De schrijvers maken het nog bonter door tot drie jaar terug in de tijd te gaan. Hoe is Victoire aan lagerwal en vervreemd van haar vader geraakt? Waarom is de politiecommandant zo tegen de relatie van zijn zoon met een collega? En dan is er nog de ambitieuze nieuwsreporter Éléna, die zich een weg naar de rampplek weet te verschaffen, op zoek naar een scoop.

Notre-Dame, la Part du Feu is een mozaïekvertelling met een hoge productiewaarde. De door de computer samengestelde en bewerkte shots van een modern wereldwonder dat opgeslokt wordt door een vlammenzee zijn imposant en knap gemaakt. Al zien we net zo veel shots vol rook, vlammen en roet die op elke willekeurige filmset gemaakt konden zijn. De suggestie doet ook haar werk dus.

Al na vier afleveringen zijn twee belangrijke verhaallijnen grotendeels afgewikkeld en moeten we de grillige handelingen van de restauranteigenaar meebeleven. Max rent als een soort actieheld de Parijse boulevards af op zoek naar dochter en genoegdoening. De personages en hun sores zijn echter zo vlak vormgegeven dat ze niet echt willen beklijven. Veel spannender zijn de pogingen om de eeuwenoude artefacten in de kerk veilig te stellen en de vraag of je liever een mensenleven of een kunstwerk in veiligheid brengt.

Deze serie is niet wars van soapachtige ontwikkelingen en degradeert op essentiële momenten de ramp met de Notre-Dame tot louter een achtergrondgegeven. Het doet dan ook denken aan de vele drama's rondom de terroristische aanslag op het World Trade Center in New York, maar daarvan was de persoonlijke, maatschappelijke en politieke impact ontelbare keren groter.

★★☆☆☆

Notre-Dame, la Part du Feu is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
18 nieuwe series op Disney+ deze week
Series / Nieuws

18 nieuwe series op Disney+ deze week

Disney voegde heel wat nieuwe series toe aan het aanbod van zijn streamingdienst.

Deze week was er een topdrukte op Disney+ als het op nieuwe series aankomt. We duiken er meteen in, want er werden 7 nieuwe series en 11 nieuwe afleveringen toegevoegd.

The Simpsons (seizoen 33): 'The Simpsons' is een serie waarin de afleveringen steeds draaien om dezelfde personages. De serie draait om de familie Simpson, een gezin van misfits wonende in Springfield, bestaande uit Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie.

Soundtrack #1 (seizoen 1): Eunsoo werd door een beroemd componist gevraagd om de tekst van een nummer te schrijven. Ze werd eerst afgewezen omdat de tekst niet de emoties van onbeantwoorde liefde weergaf.

Les Amateurs (seizoen 1): Vincent Piquet is een dertiger die voor het planningsbureau van Meurthe-et-Moselle werkt. Zijn vriendin Louise, die ook zijn baas is, heeft hem net gedumpt.

Joana (seizoen 1): In dit programma maakt Joana recepten gebaseerd op haar boek. Het zijn eenvoudige, maar heerlijke recepten voor familie en vrienden.

In the Soop: Friendcation (seizoen 1): Park Seojun, Peakboy, Choi Wooshik, Park Hyungsik en V vertegenwoordigen een bekende vriendengroep uit de entertainmentindustrie.

Damages (seizoen 1-3): Damages' volgt het leven van Ellen Parsons (Rose Byrne), een pas afgestudeerde briljante en ambitieuze advocate die gaat werken voor Patty Hewes (Glenn Close), een keiharde tante die aan de top van de New Yorkse advocatenwereld staat.

Black Rock Shooter: Dawn Fall (seizoen 1): Het is 2062. De aarde is verwoest na het mislukken van een automatiseringsproject toen de KI genaamd Artemis een oorlog begon tegen de mensheid.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Andor (S01E07)
American Horror Stories (S02E08)
The Kardashians (S02E05)
Pink Lie (S01E04)
May It Please The Court (S01E09 en S01E10)
Women in Taipei (S01E06)
Welcome to Wrexham (S01E05)
The Old Man (S01E05)
The Mighty Ducks: Game Changers (S02E04)
The D'Amelio Show (S02E07 en S02E08)
The Walking Dead (S11E19)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max lanceert 12 nieuwe series deze week
Series / Featured

HBO Max lanceert 12 nieuwe series deze week

Check hier het hele nieuwe aanbod dat aan HBO Max is toegevoegd.

Deze week verschenen er weer heel wat nieuwe series op HBO Max. Beginnend met drie nieuwe seizoenen van series, en gevolgd door 12 (!) nieuwe afleveringen, was het een drukte van jewelste.

The Vow (seizoen 2): Deze docuserie volgt mensen die betrokken zijn bij de groep NXIVM "“ een groep die geconfronteerd wordt met verschillende aanklachten, waaronder sekshandel en afpersingssamenzwering "“ in de loop van enkele jaren.

2 Days (seizoen 2): '2 Days' is een serie in het genre actie. De serie heeft 2 seizoenen en 10 afleveringen. In de serie spelen onder anderen Oscar Dyekjær Giese en Kasper Løfvall Stensbirk.

NTSF:SD:SUV:: (seizoen 3): NTSF:SD:SUV: ook wel bekend als het National Terrorism Strike Force: San Diego:

NIEUWE AFLEVERINGEN
All American: homecoming (S02E02)
All American (S05E02)
Stargirl (S03E07)
Pennyworth (S03E05)
Kung Fu (S03E03)
Los Espookys (S02E06)
The Cleaning Lady (S02E05)
Pocoyo (S04E02)
Oh Hell (S01E03 en S01E04)
House of the Dragon (S01E09)
Last Week Tonight with John Oliver (S09E26)
Avenue 5 (S02E02)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Nederlandse TikTok-ster is met verslavende video's echt enorm succesvol
Series / YouTube

Deze Nederlandse TikTok-ster is met verslavende video's echt enorm succesvol

38 miljoen volgers op TikTok en meer dan 5 miljoen op YouTube. Ja, succesvol!

Er zijn heel wat mensen die graag een ster worden op Social Media. Bijvoorbeeld als Enzo Knol of NikkieTutorials. Een andere Nederlandse ster is scottsreality. Hij heeft miljoen volgers op TikTok en YouTube.

Scottsreality oftewel Scott Hentzepeter is al geruime tijd de Nederlandse koploper op TikTok. Op dit moment heeft hij maar liefst ruim 38 miljoen volgers. Ook op YouTube plaatst hij zijn video's en via dat kanaal heeft hij nog eens ruim 5 miljoen volgers.

Zijn video's zijn kort en hij maakt deze met zijn broer Finn en zijn jeugdvriend Daniël van Leijenhorst, vermoedelijk nog steeds vanaf het Indonesische eiland Bali.

Scottsreality echte Nederlandse hit
Begin 2021 had hij nog "maar" 5 miljoen volgers. Nu een kleine twee jaar later zijn dat er dus 38 miljoen op TikTok.

En zijn video's? Verslavend, aangezien ze allemaal iets geks en vermakelijks laten zien. Alleen al een YouTube Short met een kitten leverde op YouTube 213 miljoen views op.

Een kijkje nemen op zijn TikTok-account? Deze vind je hier. Op YouTube vind je zijn shorts ook.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
YouTube Premium wordt tot 300 procent duurder
Series / YouTube

YouTube Premium wordt tot 300 procent duurder

YouTube Premium Family dik duurder, maar Nederland ontspringt nog even de dans.

Heb jij YouTube Premium / YouTube Premium Family dan ga je binnenkort mogelijk meer betalen. In Nederland en België worden de prijzen ongetwijfeld ook aangepast nu er in het buitenland enorme prijsstijgingen zijn.

YouTube Premium Family kost in de States straks 22,99 dollar in plaats van nu 17,99 dollar. In het Verenigd Koninkrijk komt er 2 pond bovenop de huidige prijs van 17,99 pond. De abonnees in Argentinië gaan er echt dik op, van 179 pesos naar 699 pesos. Deze 699 pesos komen neer op zo'n 35 euro. Dit alles met Golem.de.

De enorme prijsstijgingen krijgen geen onderbouwing. YouTube meldt alleen dat het hiermee klanten "geweldige service en features kan blijven leveren."

Geen prijsverhoging in Nederland
Tegenover het Nederlandse Tweakers liet Google-woordvoerder Rachid Finge weten dat er "momenteel niets aan te kondigen is voor Nederland en België, waar alles dus hetzelfde is gebleven."

Met YouTube Premium kun je onder meer video's downloaden om offline te kunnen bekijken, speel je video's desgewenst op de achtergrond af, zie je geen reclames meer en krijg je toegang tot YouTube Music Premium. In Nederland kost dit 11,99 euro.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kondigt afwijkende 'Three Musketeers'-serie aan
Series / Nieuws

Disney+ kondigt afwijkende 'Three Musketeers'-serie aan

Disney+ breidt de franchise van 'Three Musketeers' uit met twee spin-off series.

Three Musketeers krijgt maar liefst twee spin-off series. Deze twee series zullen wat unieks toevoegen aan de Three Musketeers-franchise.

De spin-off series worden ontwikkeld door Pathe's Aude Albano en Dimitri Rassams Chapter 2. Zij werken samen met filmproducent Alexandre de La Patellière en Matthieu Delaporte.

De La Patellière en Delaporte zullen de showrunners worden van beide series. En deze samenwerking belooft veel goeds.

Voortbouwen op films
De films The Three Musketeers - D'Artagnan en The Three Musketeers - Milady komen volgend jaar uit. De spin-off series Milady Origins en Black Musketeer zullen voortbouwen op de ervaring die opgedaan is bij het maken van deze films.

Helemaal in het Frans
Deze spin-off series zijn net wat anders dan Three Musketeers]. Net zoals de films, zullen beide spin-off series namelijk opgenomen worden in het Frans met een Frans creatief team.

Judith Havas en Simon Jablonka zullen zich samen over Milady Origins ontfermen. Thomas Mansuy en Mathieu Leblanc zullen Black Musketeer creëren, samen met de schrijvers Sarah Malléon en Nils-Antoine Sambuc.

De spin-off series zullen uitkomen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De echte 'The Watcher'-familie krijgt belachelijk veel geld voor verkopen verhaal
Series / Nieuws

De echte 'The Watcher'-familie krijgt belachelijk veel geld voor verkopen verhaal

Familie maakt hoop narigheid mee maar pakt nu som met geld voor verkopen van verhaal.

Netflix scoort momenteel behoorlijk met haar true crime-series: na het enorme succes van The Monster:The Jeffrey Dahmer Story scoort Netflix ook met het op waarheid gebaseerde The Watcher. Het succes van The Watcher bewijst dat Netflix gelijk had om het risico te nemen om een flinke smak geld te betalen aan de familie op wiens verhaal The Watcher is geinspireerd.

De biedingsoorlog om de rechten brak uit in 2018 en destijds meldde Deadline dat Netflix een flink bedrag moest betalen voor de rechten op zowel het artikel geschreven door Reeves Wiedeman voor de website The Cut van New York Magazine (degene die het verhaal voor het eerst vertelde aan de wereld) en de huiseigenaren die het hele verhaal daadwerkelijk moesten doormaken.

Bijna $ 10.000.000
De familie Broaddus heeft naar verluidt misschien wel bijna $ 10 miljoen in de zak kunnen steken voor hun verhaal. Aanvankelijk kocht de familie nu beruchte huis voor $ 1.350.000 miljoen, en moest het later verkopen voor slechts $ 959.000. Die verliezen zijn inmiddels meer dan goedgemaakt.

Controle over verhaal
Na de verkoop van de rechten kreeg de familie Broaddus enige controle over het verhaal. Volgens The Cut hebben ze besloten om twee wijzigingen aan te brengen. De eerste was dat ze Netflix vroegen om hun echte achternamen niet te gebruiken - daarom volgt de show het verhaal van Nora en Dean Brannock, niet Maria en Derek Broaddus. Een ander verzoek was aan Netflix om ervoor te zorgen dat de familie op het scherm er anders uitziet dan die van henzelf. De familie Brannock heeft bijvoorbeeld twee kinderen, terwijl de familie Broaddus er drie heeft.

De persoonlijkheid van de mysterieuze stalker? Die is tot de dag van vandaag nog altijd onbekend. Kijk de spannende serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een duistere relatie in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Een duistere relatie in 'The Rings of Power' seizoen 2

Het eerste seizoen van 'The Rings of Power' geeft een paar aanwijzingen voor een hele duistere relatie die in het tweede seizoen terug zal komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Lord of The Rings: Rings of Power werd goed ontvangen en fans kijken uit naar een tweede seizoen. Er zal echter niet alleen spanning en actie in het tweede seizoen zitten, maar ook een duistere relatie.

In het eerste seizoen werden een paar nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder Adar (Joseph Mawle). Adar is de centrale antagonist en leidt uiteindelijk ook de aanval op een dorp van Southlanders.

Het lijkt alsof Adar verslagen is aan het einde van de aflevering. Maar er kan nog van alles gebeuren met dit personage in het tweede seizoen.

Een duistere relatie
Charlie Vickers vertelde in een interview met Screen Rant dat in het tweede seizoen de relatie tussen Sauron en Adar onderzocht zal worden. Ook suggereerde hij dat er in aflevering 6 al heel wat aanwijzingen zaten over wat er komen gaat.

Het is nog niet bekend hoe de relatie tussen Sauron en Adar zich zal ontwikkelen in het tweede seizoen. Het is wel een hele belangrijke relatie, want er is een mogelijkheid dat zij de dynamiek van goed versus kwaad kunnen compliceren.

Kijk hier Rings Of Power



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en hitserie 'Dahmer' kunnen opmerkelijke aanklacht verwachten
Series / Nieuws

Netflix en hitserie 'Dahmer' kunnen opmerkelijke aanklacht verwachten

De vader van de beruchte kannibaal wil het een en ander rechtzetten.

Hij heeft hem in al de jaren voor en ná de wreedheden altijd gesteund. Lionel Dahmer, de inmiddels hoogbejaarde vader van Jeffrey Dahmer, overweegt om juridische stappen te nemen tegen Netflix. Het is volgens hem niet altijd correct gegaan en daarom deze stap.

Lionel Dahmer is naar het blijkt zo boos omdat er nooit contact met hem is opgenomen over het maken en vertonen van de enorm populaire serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Daarnaast is hij ook niet te spreken over het feit dat de audio-opnames ten tijde van de overhoringen van Dahmer gebruikt zijn in die andere goed bekeken serie Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes.

Wereldwijde fascinatie
Het succes van beide series heeft geleid naar een hernieuwde fascinatie van de seriemoordenaar. Zo zijn veel mensen al gereed om als Jeffrey Dahmer verkleed te gaan tijdens Halloween. Inmiddels leidt de 86-jarige vader een teruggetrokken bestaan in Ohio. Hij heeft besloten niks meer te vertellen sinds het uitkomen van de serie. Maar hij schijnt een emotioneel wrak te zijn.

Zo is hij met zeer grote regelmaat lastig gevallen en komen fans van zijn zoon ongevraagd voor zijn deur staan. In 1994 bracht Lionel Dahmer een boek uit over het leven van Jeffrey genaamd A Father's Story, slechts maanden voor de moord op zijn zoon. Via een woordvoerder laat hij weten dat als mensen iets van mij willen weten lezen ze het boek maar.

Kijk alle afleveringen van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Interview with the Vampire' komt op het memorabele punt die we ook uit de film kennen
Series / Nieuws

'Interview with the Vampire' komt op het memorabele punt die we ook uit de film kennen

Waar de serie vordert maken Louis en Lestat nu kennis met de kleine Claudia.

De serie Interview with the Vampire is afgelopen maand in première gegaan en volgt het verhaal uit de roman van Anne Rice. Veel kijkers zullen ook de verfilming uit 1994 hebben gezien en nu loopt de serie parallel op een zo memorabel moment als die uit de film en roman: de ontmoeting met de kleine Claudia.

Claudia is een jong meisje dat door tragische omstandigheden haar ouders verliest en hulpbehoevend is als de zachtaardige vampier Louis tot haar redding komt. In de film Interview with the Vampire wordt de kleine Claudia gespeeld door Kirsten Dunst (Spider-Man, Jumanji). In de serie wordt ze gespeeld door Baily Bass.

Oproep tot aansluiting
In de serie wijkt het verhaal van Claudia wat af van wat Anne Rice in haar roman heeft geschreven. Baily Bass vertelde recentelijk dat de essentie van het personage er wel nog steeds is, maar met iets meer expressie op het scherm wat meer ruimte geeft voor inclusie.

Het eerste seizoen van Interview with the Vampire is nog maar net begonnen maar nu is al duidelijk dat er een tweede seizoen komt. Televisienetwerk AMC, ook bekend van het maken van de serie The Walking Dead, heeft alvast een tweede seizoen besteld. De netwerkbazen waren vooral te spreken over de levendige nieuwe wereld die er van het verhaal van Anne Rice gemaakt is.

Elke zondag wordt er een nieuwe aflevering op AMC uitgezonden. Kijk naar de originele verfilming uit 1994 op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft deze populaire reboot een tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft deze populaire reboot een tweede seizoen

De kijkcijfers van het eerste seizoen zijn bij de streamingdienst duidelijk in de smaak gevallen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Door heel wat mensen werd er stevig uitgekeken naar het verschijnen van de reboot van de serie Heartbreak High. Het eerste seizoen daarvan is inmiddels verschenen en de kijkcijfers hebben Netflix duidelijk weten te bekoren.

Netflix heeft ondertussen bekend gemaakt dat er met absolute zekerheid een tweede seizoen van Heartbreak High zal verschijnen. Voor het tweede seizoen zullen de cast en crew elkaar opnieuw vinden in het Australische Sydney.

Het eerste seizoen zorgde meteen voor heel wat drama. Zo konden we onder meer zien hoe Amerie in de problemen kwam toen de incestkaart werd onthuld. Die kaart maakte namelijk met wie zij een romance heeft gehad. Als gevolg van deze onthulling keerde Harper Amerie de rug toe.

Ondertussen zijn er ook veranderingen op til binnen het liefdesleven van Amerie. Zo heeft ze duidelijk gevoelens voor Malakai.

Behoorlijk populair
Dat Netflix er nu al voor heeft gekozen om een tweede seizoen aan te kondigen hoeft niet te verbazen. De reboot stond namelijk sinds de lancering op 14 september maar liefst vijf weken in de Australische top 10. Bovendien pronkte ze ook trots 3 weken in de wereldwijde Netflix top 10.

Wanneer we het tweede seizoen van Heartbreak High kunnen verwachten is momenteel nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het geweldige 'From Scratch' met Zoe Saldana
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het geweldige 'From Scratch' met Zoe Saldana

De gloednieuwe, waargebeurde miniserie kan alvast rekenen op heel wat lovende commentaren...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van waargebeurde (mini)series hebben er een nieuwe titel bij waar ze zich mee kunnen vermaken. Vanaf nu is op Netflix namelijk de geweldige miniserie From Scratch te bekijken met actrice Zoe Saldana.

De waargebeurde miniserie From Scratch vertelt het verhaal van de jonge Amy die ervoor heeft gekozen om in het buitenland te gaan studeren. In eerste instantie lijkt het buitenlandse avontuur van de jonge vrouw op een droom, maar al snel komt daar verandering in.

Wanneer ze de Siciliaanse chef-kok Lino leert kennen doet nog niets vermoeden dat hij weldra geconfronteerd zal worden met ernstige gezondheidsproblemen. Deze zouden de twee geliefden zomaar eens uit elkaar kunnen scheuren.

Waargebeurd verhaal
Het plot van de serie From Scratch is gebaseerd op de memoires van Tembi Locke. Deze actrice kennen we van onder meer Never Have I Ever en Eureka. Het is de zus van Locke die dienst doet als maker van de reeks.

From Scratch bestaat uit in totaal acht afleveren en is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zwicht voor kritiek en voegt disclaimer toe aan hitserie 'The Crown'
Series / Nieuws

Netflix zwicht voor kritiek en voegt disclaimer toe aan hitserie 'The Crown'

Het is voor het eerst dat Netflix daadwerkelijk gevolg geeft aan de kritiek...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II kwam niet alleen als een verrassing, daarnaast heeft ze ook op verschillende vlakken een impact gehad op de wereld. Onder meer de hitserie The Crown van Netflix kreeg plots (opnieuw) heel wat kritiek over zich heen.

Het is zeker niet voor het eerst dat The Crown kritiek te verduren krijgt, maar blijkbaar ligt dit nu door het overlijden van de Queen extra gevoelig. Eerder, namelijk in het jaar 2020 werd er reeds kritiek geuit op de reeks door de voormalige minister van cultuur Oliver Dowden. Hij gaf toen aan dat Netflix een duidelijke waarschuwing moest geven voor elke aflevering welke aangeeft dat de serie fictie is. In een recenter verleden was het onder meer actrice Dame Judi Dench die aangaf dat ze de reeks grove sensatiezucht verwijt.

Disclaimer
Netflix heeft er ondertussen voor gekozen om gevolg te geven aan de kritiek. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van een disclaimer in de Youtube-beschrijving van de trailer van het vijfde seizoen van de reeks. Deze stelt het volgende:

"Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, vertelt deze fictieve dramatisering het verhaal van koningin Elisabeth II en de politieke evenals persoonlijke gebeurtenissen die verantwoordelijk waren voor de vorming van haar regeerperiode".

Eerder werd omwille van de nodige controverse eveneens bekend gemaakt dat de documentaire over Meghan Markle en prins Harry is uitgesteld. Het vijfde seizoen van The Crown laat in ieder geval niet meer lang op zich wachten. Deze is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 9 november van dit jaar!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime verrast met zeer opmerkelijk nieuws
Series / Streaming-diensten

SkyShowtime verrast met zeer opmerkelijk nieuws

Abonnees van deze nieuwe streamingdienst kunnen rekenen op verschillende voordelen...

Het landschap met streamingdiensten wordt in Nederland op 25 oktober van dit jaar uitgebreid met alweer een nieuwe partij. Het gaat deze keer om SkyShowtime. Heel wat mensen blijken niet van plan om een abonnement op deze streamingdienst af te sluiten, maar toch zijn er wel degelijk een aantal voordelen aan verbonden.

Eén van de zaken waar tegenwoordig zeer vaak over wordt gepraat heeft te maken met het feit dat Netflix het delen van je account binnenkort nu echt (hard) gaat aanpakken. Dat kan ervoor zorgen dat abonnees plots heel wat meer moeten gaan betalen. Voor SkyShowtime geldt dat zij heeft aangegeven het delen van een account toe te staan zolang het personen betreft uit hetzelfde huishouden.

Naast bovenstaande zal het voor abonnees van de nieuwe streamingdienst mogelijk zijn om op drie verschillende schermen tegelijkertijd te kijken. Zo kan iedereen genieten van een leuke avond met zijn of haar favoriete film of serie.

Download zoveel je wil
Een niet onbelangrijk voordeel waar SkyShowtime abonnees op zullen kunnen rekenen heeft te maken met het feit dat ze zoveel films en series kunnen downloaden als ze zelf willen. Eerder was dit eigenlijk al duidelijk omdat dit eveneens in Finland het geval is. Daar is de streamingdienst reeds even beschikbaar. Kijk je een film of serie die je hebt gedownload niet? Dan zal deze automatisch na 30 dagen worden verwijderd.

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime lanceert in Nederland zoals reeds aangegeven zeer binnenkort, namelijk op 25 oktober.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel fans teleurgesteld in einde 'The Big Bang Theory'. Kaley Cuoco is het met ze eens!
Series / Nieuws

Veel fans teleurgesteld in einde 'The Big Bang Theory'. Kaley Cuoco is het met ze eens!

Fans en Kaley Cuoco hadden een ander einde van 'The Big Bang Theory' gewenst.

The Big Bang Theory was ongekend populair. In het recente boek: The Big Bang Theory: The Definitive Inside Story of the Epic Hit Series staat zeer veel achtergrondinformatie over de serie. Zo ook over het einde wat niet bij iedereen in goede aarde viel.

Aan het begin van het laatste seizoen was de seksuele spanning tussen de hoofdpersoon, Leonard (Johnny Galecki) en Penny (Kaley Cuoco) al opgelost, ze waren immers getrouwd. De serie moest voor hen dus op zoek naar een nieuwe verhaallijn.

Nieuwe verhaallijn tussen Penny en Johnny
Deze verhaallijn ging over het al dan niet krijgen van kinderen. In de serie wilde Penny wilde er geen. Uiteindelijk werd Penny toch zwanger en leek ze dat uiteindelijk helemaal niet erg te vinden. Een aantal fans vonden dat dit afbreuk deed aan de karakter van haar personage.

Mening Kaley Cuoco
Kaley Cuoco geeft in het boek The Big Bang Theory: The Definitive Inside Story of the Epic Hit Series aan het eigenlijk wel eens te zijn met deze kritiek: "ik wilde eigenlijk dat ze Penny zwanger maakten omdat ik zo dol was op die boodschap van Penny die geen kinderen wil. Het was schattig hoe de schrijvers het aan het eind deden met Penny's verrassende zwangerschap, en al met al ben ik daar blij om, maar mijn idee was eigenlijk op haar niet zwanger te laten worden".

Nog weer even naar The Big Bang Theory kijken op HBO MAX?

Bijzonder gerucht rond 'The Big Bang Theory' eindelijk ontkracht

Onthullende foto 'The Big Bang Theory' opgedoken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films gaan door het dak bij Netflix en HBO Max
Series / Featured

Deze 3 gloednieuwe films gaan door het dak bij Netflix en HBO Max

De snelste vrouw op Aarde, een sprookjesschool én een onvervalste romkom in een verfrissende setting.

Netflix en HBO Max mogen zich weer 3 sterke films rijker prijzen, die afgelopen week werden uitgebracht. Zit er misschien wat leuks voor jou tussen? Lees snel de recensies van onze collega's bij FilmTotaal hieronder en oordeel zelf!

The Fastest Woman on Earth | HBO Max
Gedurende zeven jaar volgen de documentairemakers het leven van de professionele racer Jessi Combs. Recensent Richard Korpel is lyrisch over de documentaire en ziet hoe alles perfect samenkomt in één film. Het leverde de film 4.5 sterren op.


Hij vertelt: "[De film] zet in het begin een ijzersterke karakterschets van Jessi Combs neer, en laat haar vervolgens met de andere vertakkingen van het verhaal omgaan. Zo kan naadloos worden overgegaan naar de mannen in het American Eagle Team, haar bezorgde familie en haar vrouwelijke voorgangers."

Lees de rest van de recensie.

The School for Good and Evil | Netflix
De sprookjesfilm geeft vele knipogen naar bestaande sprookjes, maar voor recensent Jacoline Maes is dit niet voldoende om de kijker geboeid te houden voor lange tijd. Ze gaf de film dan ook slechts 2 sterren.

Ze stelt: "'The School for Good and Evil' vertelt een uitgekauwd verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. De makers lijken te denken dat de boodschap dat niemand alleen maar goed of slecht is een revolutionair inzicht is. Maar hoewel de toon erop duidt dat dit een frisse kijk op sprookjes moet zijn, is de film vooral een herhaling van zetten"

Lees de rest van de recensie.

Rosaline | Netflix
Een voetnoot uit het bekende verhaal van Romeo en Julia krijgt een eigen film, die het tragische verhaal omzet naar een luchtige romkom. Dieuwertje Deutekom waardeert de uitvoering ervan erg en beloonde de film met 3.5 sterren.

Ze legt uit: "'Rosaline' is een onvervalste romantische komedie, met alle traditionele ingrediënten: het terugwinnen van de ex, de neprelatie, de veel leukere man die over het hoofd gezien wordt en later natuurlijk met het hoofdpersonage eindigt... Het komt allemaal voorbij en in een middeleeuwse setting zijn deze elementen allerminst clichématig, maar juist erg verfrissend."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.