search
Netflix komt met unieke adaptatie van nooit eerder verfilmde literaire klassieker
Series / Trailer

Netflix komt met unieke adaptatie van nooit eerder verfilmde literaire klassieker

Netflix komt met een unieke nieuwe serie, gebaseerd op een roman die nog nooit eerder verfilmd werd.

Netflix heeft via een video met een speciale aankondiging laten weten dat er een serie aan zit te komen die gebaseerd is op een wel heel bekende literaire klassieker. De serie heet One Hundred Years of Solitude en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gabriel Garcí­a Márquez, die nog nooit eerder verfilmd werd.

De aankondiging komt precies 40 jaar nadat Márquez de Nobelprijs voor Literatuur won. In de beelden zien we hoe de voorbereidingen worden gedaan om de fictieve stad Macondo na te bouwen en worden er een aantal namen genoemd van mensen die achter de productie zitten.

Nooit eerder verfilmd
Het boek One Hundred Years of Solitude vertelt het verhaal van meerdere generaties binnen de familie Buendí­a. Het boek is een van de meest bekende werken binnen de wereldliteratuur en een voorbeeld van magisch realisme, waarbij magische elementen en de realistische wereld worden gemixt.

De Netflix-serie zal de eerste verfilming van de roman zijn. De serie werd in 2019 al aangekondigd, maar daarna was het drie jaar lang stil. Nu is de productie weer volop bezig.

Wanneer One Hundred Years of Solitude uit zal komen heeft Netflix nog niet bekend gemaakt. Hieronder kun je de video met de speciale aankondiging zelf bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen