search
Laatste aflevering 'House of the Dragon' is een ware kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'House of the Dragon' is een ware kijkcijferkanon

De laatste aflevering van het eerste seizoen van House of the Dragon is een ware kijkcijfercanon gebleken.

Het hele eerste seizoen van House of the Dragon is erg goed bekeken, maar de recent verschenen seizoensfinale spant de kroon. De aflevering werd 9,3 miljoen keer bekeken op de eerste avond.

Afgelopen maandag heeft HBO de kijkcijfers van de seizoensfinale van House of the Dragon gedeeld. De aflevering is door 9,3 miljoen mensen bekeken over alle platformen op zondagavond.

Kijkcijfers House of the Dragon
Dat is een zeer indrukwekkend aantal, vooral als je in gedachten neemt dat er op zondagavond vooral op de Amerikaanse televisie genoeg concurrerende series te zien zijn.

Maar 9,3 miljoen kijkers op de eerste avond geeft maar een deel van het totaalplaatje. Volgens HBO werden House of the Dragon-afleveringen gemiddeld 29 miljoen keer bekeken in de Verenigde Staten.

Vergeleken met Game of Thrones zijn dat zeker geen slechte cijfers. Het voorlaatste seizoen van die originele serie bereikte gemiddeld 32,8 miljoen kijkers.

Dat belooft veel goeds voor de komende seizoenen van House of the Dragon, en eventuele nieuwe spin-offs die momenteel in ontwikkeling zijn in het Game of Thrones-universum.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen