search
Netflix komt consumentenbond tegen en kan toeslag vergeten
Series / Nieuws

Netflix komt consumentenbond tegen en kan toeslag vergeten

Netflix mag volgens de consumentenbond geen extra toeslag vragen van gebruikers die hun account delen.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Netflix, waardoor ze van alles proberen om hun situatie te redden. Zo willen ze het moeilijker maken voor gebruikers om hun account te delen, maar het is nog onduidelijk of ze dit wel mogen.

De Consumentenbond vindt namelijk van niet. Ze geven aan dat Netflix geen toeslag mag vragen van mensen die langer dan twee weken de streamingsdienst buiten de deur gebruikt. Dat doet de dienst momenteel wel.

Consumentenbond en Netflix
De Consumentenbond zegt dat "volgens de Europese regels reizen abonnementen van streamingdiensten gewoon met je mee." Dit is van toepassing zolang je hoofdadres in Nederland is.

Netflix wil vanaf volgend jaar een permanente toeslag introduceren voor gebruikers die hun account met anderen delen. Dit zou een toeslag van enkele euro's per maand betekenen.

Hoe doen ze dat dan? Ze willen gebruikers hun IP-adres en apparaat-ID's laten koppelen aan hun account om zo te verzekeren dat alleen een bepaald huishouden van een account kan profiteren.

Netflix komt tevens ook met een goedkopere abonnementsvorm met reclames. Dit is tevens een zet om meer abonnees over te winnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen