search
Heeft het blauwe oog van Aemond in 'House of the Dragon' iets te maken met de White Walkers?
Series / Nieuws

Heeft het blauwe oog van Aemond in 'House of the Dragon' iets te maken met de White Walkers?

In de laatste aflevering trakteerde Aemond de kijker een blik op zijn kunstmatige oog.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds Aemond zijn oog verloor in een ongelukkige strubbeling met Lucerys en Jacaerys Velaryon heeft hij hier nogal rancuneuze gevoelens aan overgehouden. Hier komt hij in de laatste aflevering weer subtiel op terug door te laten zien wat er op de plek zit waar zijn oog eerst zat.

Het zal de kijkers vast op zijn gevallen dat er een helder blauwe gloed uit zijn oogkas kwam toen hij op een vrij letterlijke oog-om-oog, tand-om-tand manier vroeg om Lucerys zijn oog en daarbij zijn oogkapje omhoog deed. Op de plaats waar zijn oog zat heet hij dus een blauwe saffier laten plaatsen. Hij wordt dus geen White Walker mede om de volgende redenen.

White Walkers zijn sowieso nog niet in beeld
Het gevecht tussen Aemond en Lucerys, of beter gezegd het gevecht tussen de draken Vhagar en Arrax, waarbij laatstgenoemde het onderspit delfde is de start van de 'Dance of the Dragons'. Een periode in de verhalen van George R. R. Martin waarin de teloorgang van de dynastie Targaryen wordt behandeld.

Dit keerpunt speelt zich ten minste 150 jaar af vóór de gebeurtenissen in Game of Thrones. De White Walkers zijn dus helemaal nog niet in beeld. De makers van de serie hebben echter wellicht wel gekozen voor de kleur om de link te leggen tussen de White Walkers of de Wights. Wights hebben namelijk als beschreven 'ogen zo blauw als saffieren".

Kijk vanaf nu het hele eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen