search
Twee bikkelharde nieuwe series binnenkort te zien bij de NPO
Series / Featured

Twee bikkelharde nieuwe series binnenkort te zien bij de NPO

Britse en Zweedse misdaad komen samen bij de NPO in de novembermaand.

Vanaf november zijn er meerdere spannende politieseries te zien bij de NPO, die zijn ingekocht vanuit heel Europa. In D.I. Ray wordt een Britse agente voor het blok gezet vanwege haar biculturele achtergrond, en in The Hunters 2 achtervolgt een oude zaak een Zweedse rechercheur.

D.I. Ray | KRO-NCRV | Vanaf 5 november te zien op NPO Plus en NPO 2
Deze Britse politieserie speelt zich af in Birmingham, en volgt het leven van de in Leicester geboren Rachita Ray. Er komt een zaak op haar pad, dat haar confronteert met haar eigen afkomst en gevoel van behoren.

Gedurende de zaak moet zij namelijk een levenslang persoonlijk het hoofd bieden, waarbij ze gedwongen wordt te kiezen tussen haar Britse identiteit en haar Zuid-Aziatische afkomst.



The Hunters 2 | KRO-NCRV | Vanaf 5 november te zien op NPO Plus en NPO 3
The Hunters, ook wel bekend als Jägarna, is een Zweedse misdaadserie met een verleden. Hoofdrolspeler Rolf Lassgård vertolkte de rol van Erik Bäckström ook al in seizoen 1 en in twee speelfilms over het personage uit 1996 en 2011.

In dit tweede seizoen wordt Bäckström achtervolgd door een oude zaak, waarvan de hoofdverdachte mogelijk onschuldig is. Rechercheur Bäckström twijfelt of hij het niet fout had vijftien jaar geleden, en duikt wederom het verleden in.

Voor fans van Zweedse misdaadseries kan het eerste seizoen nu al bekeken worden bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen