search
3 splinternieuwe films stormen Netflix binnen

3 splinternieuwe films stormen Netflix binnen

Een escalerend dataschandaal, een rauwe remake van een oorlogsfilm en een goedhartige verpleegster.

Mitchell van Vuren
Netflix heeft een parade aan steengoede films deze week online gezet, waartussen het misschien moeilijk om te kiezen is. Lees de meningen van onze collega's bij FilmTotaal en bepaal zelf welke film jij vanavond op gaat zetten!

The Takeover | Netflix
Deze ongeloofwaardige actiefilm voelt zich niet helemaal thuis op Nederlandse bodem, vindt recensent Richard Korpel. Het zorgde voor slechts 2 sterren voor de film.

Hij stelde: "'The Takeover' wordt in de promotie neergezet als iets groots, Hollywood in de polder. Maar het resultaat is een pastiche van alles wat Amerikaanse blockbusters zo afstandelijk, ongeloofwaardig en saai kan maken."

Lees de rest van de recensie.

Im Westen Nichts Neues | Netflix
De onverbloemde stijl en het niveau van angstwekkende gruwelijkheid maken het kijken van deze remake een aangrijpende ervaring, vindt recensent Jacoline Maes. Het leverde 3.5 sterren op.

Ze vindt: "'Im Westen Nichts Neues' is een geslaagd prestigeproject, waarmee het niet verrassend is dat dit de Duitse Oscarinzending van dit jaar is. Tegelijkertijd is het ook de veilige keuze en roept het de vraag op wat dit drama werkelijk toevoegt aan eerdere meesterwerken."

Lees de rest van de recensie.

The Good Nurse | Netflix
Dieuwertje Deutekom is zeker te spreken over de film, die de ontmaskering van een seriemoordenaar toont zonder de slachtoffers van de bestaande crimineel uit te buiten. Daar is de film in geslaagd, wat resulteerde in 4 sterren.

Ze vertelt: "Extra wrang wordt het wanneer langzaamaan duidelijk wordt hoeveel verantwoordelijkheid de verschillende ziekenhuizen waar Charlie werkte hadden in de moorden die hij pleegde. Zeer shockerend vanwege de basis die de film in de werkelijkheid heeft. Hoe schrijnend ook, het maakt 'The Good Nurse' nog spannender en het belang van het vertellen nog duidelijker."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen