search

Ons nieuws van zaterdag 5 november 2022

Recensie Netflix-serie 'Si lo Hubeira Sabido'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Si lo Hubeira Sabido'

Als je terug kon gaan in de tijd, zou je dan andere keuzes maken in je leven?

Regie: Ece YörenÏ‚, Irma Correa | Cast: Megan Montaner (Emma), Miquel Fernández (Nando), Eduardo Lloveras (Deme), Michel Noher (Rubén), Salva Reina (Alfredo), Boré Buika (Andrés), Jael Pascual (Isa), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 31-38 minuten| Jaar: 2022

Si lo Hubeira Sabido volgt Emma, die de kans krijgt haar keuzes van de afgelopen tien te veranderen. Emma is niet gelukkig met haar huwelijk en wil scheiden. Als ze de tijd terug kon draaien, had ze nooit ja gezegd op het aanzoek van Nando tien jaar geleden. En dan ineens, tijdens de bloedmaan exact tien jaar na het huwelijksaanzoek, gaat ze terug in de tijd. Met de kennis van het heden besluit ze niet op het huwelijksaanzoek in te gaan en haar eigen weg in te slaan. Maar of ze hier zo blij mee is...

Dat teruggaan in de tijd heeft namelijk voor- en nadelen. Ze ontmoet haar vader weer en doet er alles aan zijn gezondheid in de gaten te houden, om hem dit keer langer bij zich te houden. Maar ze beseft zich ook dat ze haar kinderen nooit meer zal zien nu ze haar verloofde heeft afgewezen. En als haar vader toch weer komt te overlijden, blijkt dat ze niet alles in de hand heeft.

Met een energieke, gemêleerde cast en goed acteerwerk van met name Megan Montaner als Emma, pakt dit romantisch drama sterk uit. Als kijker leef je duidelijk met Emma mee en iedereen zal de onzekerheden en twijfels herkennen waarmee zij te maken krijgt. Maar wat als je andere keuzes had gemaakt? Zou je dan nu gelukkiger zijn geweest? Niemand zal het weten, want elke keuze heeft zijn eigen gevolgen.

Maar wie heeft er niet weleens gefantaseerd over hoe dit zou zijn en over wat je dan anders gedaan zou hebben in je leven? Onrealistisch, maar herkenbaar voor velen dus. De makers laten je als kijker nadenken over de moraal van het verhaal: je hebt niet alles in de hand en ook al kon je bepaalde zaken ongedaan maken, dan kwamen er wel andere dingen op je pad die je liever anders had gezien. Wees dus blij met wat je wél hebt en leef vooral in het hier en nu.

De makers hebben een goed eerste seizoen neergezet, met een verhaal en een cast die de doelgroep zullen aanspreken. Op het einde van de serie raak je als kijker echter het spoor een beetje bijster. Emma komt namelijk in het ziekenhuis terecht met een hersenbloeding. Exact op het moment van de bloedmaan, waarmee de serie begon. Maar heeft ze die tien jaar nu écht opnieuw beleefd of was het allemaal een soort hallucinatie? Dit wordt in de laatste aflevering niet echt duidelijk.

Je zou kunnen zeggen dat er zo iets aan de verbeelding van de kijker wordt overgelaten, maar het zorgt vooral voor veel verwarring. Ineens lijkt het alsof heel het seizoen niet echt heeft plaatsgevonden, wat voelt als een teleurstelling. Bovendien is het einde van de laatste aflevering behoorlijk gesloten, waardoor de schrijvers creatief zullen moeten zijn om met een goed tweede seizoen te kunnen komen.

★★★☆☆

Si lo Hubeira Sabido is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Blockbuster'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Blockbuster'

De goede grappen in deze serie zijn even zeldzaam als echte Blockbuster-filialen.

Regie: Payman Benz, Jackie Clarke, Katie Locke O'Brien, e.a. | Cast: Randall Park (Timmy), Melissa Fumero (Eliza), Madeleine Arthur (Hannah), J.B. Smoove (Percy), Tyler Alvarez (Carlos) e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 25-28 minuten | Jaar: 2022

Het Amerikaanse Blockbuster is een veelgenoemd voorbeeld van een bedrijf dat niet met zijn tijd meeging, wat uiteindelijk het faillissement van deze videotheek betekende. In menig film en serie werd hiermee de spot gedreven, dus was het wachten op een gehele film of serie over dit bedrijf dat het vergane tijdperk van voor de streamingdiensten en smartphones symboliseert. Genoeg materiaal voor vindingrijke grappen over de moderne tijd, zou je denken. Of niet?

De serie Blockbuster is losjes gebaseerd op het laatste Blockbuster-filiaal in Bend, Oregon, dat na de ondergang van de keten zelfstandig verder mocht gaan. In het verhaal wordt het voortbestaan van het laatste filiaal toegeschreven aan menselijke interactie waar het de streamingsdiensten aan ontbreekt. Aldus wordt voor de komedie meer geleund op grappig bedoelde sociale situaties dan op spitsvondige humor.

Hoofdrolspelers Randall Park (Always Be My Maybe) en Melissa Fumero (Broolyn Nine-Nine) hebben beiden een indrukwekkend komisch cv, wat hoge verwachtingen schept. Dat die niet worden waargemaakt, heeft echter met meer te maken dan de psychologie van het hoge verwachtingspatroon. Zo zijn hun hoofdpersonages niet sympathiek en zelfs irritant. Timmy is een volwassen man die maar blijft doorzagen over hoe zijn ouders in zijn tienerjaren zijn gescheiden en Eliza klaagt over het ouderschap terwijl haar dochter niet eens fysiek in de serie aanwezig is.

Dat ook de andere acteurs geen weinig interessants neer weten te zetten, valt vooral de schrijvers te verwijten aangezien die verzuimen de personages geloofwaardige achtergronden mee te geven. De poging tot diepgang komt daarmee onoprecht over en doet afbreuk aan het sociale karakter waar het verhaal naar eigen zeggen om draait. Ondertussen is de humor beperkt tot knullige gesprekken. Wanneer de (enige) twee queer personages een grap maken over zoenen in de kast, is het niveau meteen duidelijk. Een goede grap in de serie Blockbuster is net zo moeilijk te vinden als een echt Blockbuster-filiaal.

Een grote gemiste kans is dat er voor een serie die zich afspeelt in een videotheek te weinig goede filmreferenties zijn. De locatie leent zich bij uitstek voor een jarentachtig- of jarennegentigsfeertje omtrent filmfanaten die continu de realiteit naar de filmwereld vertalen, zoals in de Scream-films of The Goldbergs. Maar men komt niet veel verder dan Halloweenkostuums en vergezochte verwijzingen naar misplaatste films, zoals het hopeloos gedateerde Don't Tell Mom the Babysitter's Dead als het gaat over... een make-over.

Blockbuster is geen geslaagde serie. Het script, de humor, de personages, de filmverwijzingen "“ het had allemaal zoveel beter gekund. De serie had een ode aan de ouderwetse filmavond kunnen zijn, of een overvloed aan persiflages op (echte) filmklassiekers. Of in ieder geval een eerbetoon aan de oorsprong van het verhaal: die ene Blockbuster die wist te overleven. Maar de makers hebben zich er te makkelijk vanaf gemaakt. In tegenstelling tot het laatste filiaal van de beroemde bedrijfsketen zal deze serie waarschijnlijk niet blijven bestaan.

★☆☆☆☆

Blockbuster is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4.2 van 'Manifest' neemt een unieke tijdsprong
Series / Nieuws

Seizoen 4.2 van 'Manifest' neemt een unieke tijdsprong

Showrunner Jeff Rake onthult dat het tweede deel van 'Manifest' seizoen 4 zal beginnen met een sprong in de tijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de schokkende gebeurtenissen in de finale van het eerste deel van Manifest seizoen 4, onthult showrunner Jeff Rake dat er in het tweede deel van het seizoen een kleine sprong in de tijd zal plaatsvinden.

De eerste tien afleveringen van het langverwachte vierde seizoen van Manifest verschenen gisteren op Netflix. Niet geheel verrassend eindigde dit eerste deel van het seizoen met een enorme cliffhanger.

Tijdsprong van een paar maanden
In een interview heeft showrunner Jeff Rake nu al wat informatie gegeven over wat we kunnen verwachten van het tweede deel van dit seizoen. Zo zal deel twee zich een paar maanden na de gebeurtenissen uit deel één afspelen.

Over het plot zegt Rake het volgende: 'Jared zal respectvol zijn geweest, en dan is de vraag: Hoeveel tijd moet je wachten voordat je verder gaat? Dat zal een vraag zijn die zowel Michaela als Jared zichzelf stellen'.

Datum nog onbekend
De datum waarop seizoen 4.2 van Manifest zal verschijnen is nog onbekend. Om te weten wanneer we zullen uitvinden of de passagiers van vlucht 828 hun ''death date'' zullen overleven, moeten we dus nog even geduld hebben.

Manifest is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al details bekend over seizoen 2 van 'Star Wars'-serie 'Andor'
Series / Nieuws

Nu al details bekend over seizoen 2 van 'Star Wars'-serie 'Andor'

Showrunner Tony Gilroy heeft nu al details bekend gemaakt over 'Andor' seizoen 2.

Hoewel het eerste seizoen van de Star Wars-serie Andor momenteel nog bezig is op Disney+, zijn er nu al details bekend over seizoen 2 van de serie. Showrunner Tony Gilroy heeft namelijk een aantal nieuwe regisseurs bekend gemaakt.

Aan seizoen 2 van Andor zullen een hoop nieuwe regisseurs meewerken. In het eerste seizoen werden de afleveringen geregisseerd door Toby Haynes, Susanna White en Benjamin Caron. Zij zullen dus vervangen worden door nieuwe namen.

Wie zijn de nieuwe regisseurs?
De nieuwe regisseurs die Gilroy bekend heeft gemaakt zijn Ariel Kleiman (Yellowjackets, The Resort), Deense filmmaker Janus Metz (All the Old Knives) en Alonso Ruizpalacios (Outer Range, Narcos: Mexico).

De afleveringen zullen geregisseerd worden in blokken, waarbij Kleiman er twee van drie afleveringen op zich zal nemen. De andere twee regisseren beide één blok van drie afleveringen.

Eerder dan verwacht
Het nieuws komt vrij vroeg, want het eerste seizoen van Andor is nog volop bezig op Disney+. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering op de streamingdienst. De serie bestaat uit twaalf afleveringen, waarvan er nu nog drie te gaan zijn.

Star Wars: Andor is te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-ster Aaron Paul past officieel zijn naam aan
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-ster Aaron Paul past officieel zijn naam aan

Aaron Paul heeft een naamsverandering ondergaan die eigenlijk helemaal niet zo verrassend is.

Breaking Bad en Westworld-ster Aaron Paul heeft officieel zijn naam veranderd. Zijn naamsverandering is echter iets minder spectaculair dan je zou denken.

Aaron Paul heeft zijn naam namelijk veranderd in… Aaron Paul. Dat klinkt misschien verwarrend, maar wanneer je bedenkt dat de naam van de acteur eerst ''Aaron Paul Sturtevant'' was is dit toch wel een aanzienlijke verandering.

Verandering voor het hele gezin
De acteur heeft niet alleen zijn eigen naam aangepast, maar heeft deze verandering ook doorgevoerd in de rest van zijn familie. Zo neemt zijn hele gezin de achternaam Paul aan.

De kinderen van Aaron Paul en zijn vrouw Lauren Parsekian hadden al Paul als achternaam, maar het koppel wilde graag de naam van hun pasgeboren zoon ''Casper Emerson Paul'' veranderen naar ''Ryden Caspian Paul''. Volgens het koppel kostte dit alles veel papierwerk.

Reden onbekend
Waarom Aaron Paul heeft besloten zijn naam te veranderen, heeft hij niet bekend gemaakt. De hele wereld kende hem al onder deze naam, dus wat de druppel is geweest om de verandering officieel te maken blijft een raadsel.

Breaking Bad is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs uit 'Westworld' krijgen wel gewoon betaald voor seizoen 5
Series / Nieuws

Acteurs uit 'Westworld' krijgen wel gewoon betaald voor seizoen 5

Ondanks cancellen van 'Westworld' krijgt de cast toch dik betaald

Met het nieuws eerder vandaag dat de hitserie Westworld geen vijfde en laatste seizoen zou krijgen, staan cast en crew opeens op straat.

Niet geheel onverwacht
Dat het cancellen van Westworld niet uit het niets kwam was al duidelijk als je naar de kijkcijfers en de reactie van de kijkers op het vierde seizoen keek. De ratings werden steeds lager en lager en nu het overkoepelende bedrijf Warner Bros. Discovery naar reden zoekt om geld te besparen, komt de annulering van de show niet uit het niets.

Geen werk, toch betaald?
Toch zal het grootste deel van de cast (Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris en Aaron Paul) toch een dik salaris krijgen voor het werk dat ze nu niet gaan doen.

Dit leidt terug naar de lange pauze tussen seizoen drie en vier, waarin de cast hun contracten liet veranderen zodat ze toch betaald kregen als onderdeel van de show. De zogenaamde "pay-or-play" deals. Dit betekent zoveel als "je krijgt betaalt, of het nu gebeurt of niet".

Westworld is in zijn geheel te bekijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dahmer' behaalt een indrukwekkende mijlpaal
Series / Nieuws

'Dahmer' behaalt een indrukwekkende mijlpaal

'Dahmer' heeft een belangrijke mijlpaal gehaald met haar hoge kijkcijfers.

De serie Dahmer was een gruwelijk succes. Heel veel mensen keken de serie toen deze voor het eerst uitkwam en er kwamen lovende reacties.

Het was al bekend dat deze serie heel erg populair was bij kijkers, maar nu blijkt dat de serie een hele belangrijke mijlpaal heeft behaald.

Enorm veel kijkcijfers
Nieuwe streaming beoordelingen van Nielson onthulden dat Dahmer in de eerste week van oktober de meest bekeken serie was van dat moment.

De serie werd in die week namelijk 2,345 miljard minuten gestreamd. Ook zijn alle totalen bij elkaar opgeteld.

Als de cijfers van de twee weken daarvoor erbij worden opgeteld, is Dahmer meer dan 10 miljard minuten gestreamd.

Verschil met Netflix' cijfers
Netflix vertelde dat Dahmer 205 miljoen uur gestreamd is. Dit is natuurlijk een verschil met de cijfers van Nielson.

Ook al liggen de cijfers niet helemaal op één lijn, het succes van Dahmer is én blijft enorm.

Bekijk hier DahmerInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver voor nieuwe thrillerserie 'The Day of the Jackal'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver voor nieuwe thrillerserie 'The Day of the Jackal'

Het populaire boek 'Day of the Jackal' krijgt nu een serie met een bekend gezicht als showrunner.

The Day of the Jackal krijgt nu officieel een eigen serie. Er zullen een paar bekende namen meewerken aan deze gloednieuwe serie!

De productie begint volgende zomer, dus het zal nog even duren totdat de serie echt te zien is. De serie is gebaseerd op het populaire boek The Day of The Jackal.

Het verhaal
De roman gaat over een professionele huurmoordenaar die de Franse president Charles de Gaulle moet vermoorden.Hij wordt aangesteld door een Franse paramilitaire dissident om deze moord uit te voeren.

Er was al een verfilming van dit boek, maar nu zal er dus ook een serie van gemaakt worden. In 1973 kwam namelijk de thriller The Day of the Jackal uit.

Game of Thrones-schrijver als regisseur
Top Boy-showrunner Ronan Bennett zal de showrunner worden van The Day of The Jackal. Brian Kirk, schrijver van Game of Thrones, zal de serie regisseren.

Dit belooft dus heel veel goeds! De serie zal dus zeker spannend worden met indrukwekkende actiescènes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gamechanger in de finale van seizoen 4 deel 1 van 'Manifest'
Series / Nieuws

Gamechanger in de finale van seizoen 4 deel 1 van 'Manifest'

Het eindspel is duidelijk, maar wat zullen de gevolgen zijn?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het laatste seizoen van Manifest is begonnen en het is weer enorm spannend! Langzaam maar zeker komen de passagiers achter de waarheid van de Callings. En nu weten ze wat ze te doen staat...

Manifest, de science fiction serie over een groep passagiers die vijf jaar lang spoorloos verdwenen was, met vliegtuig en al, scoort hoge ogen op Netflix. En de finale van het eerste deel van dit laatste seizoen verandert alles.

Omega Sapphire
Het klinkt als iets uit een Indiana Jones-film, maar de Omega Sapphire is een steen die alles verandert in deze spannende halve finale van de show. Zeker nu blijkt dat de steen krachtig genoeg is voor de passagiers van vlucht 828 om hun eigen Callings op te kunnen roepen.

Dat klinkt mooi, totdat de Sapphire vernietigd wordt in een confrontatie tussen Holly Taylor's personage Angelina en Cal (eerst Jack Messina, nu Ty Doran). En sinds Angelina het laatste stukje van de Sapphire heeft geabsorbeerd, is het de vraag hoe het nu verder gaat. En is Zeke (Matt Long) echt dood?

Het eerste deel van het vierde seizoen van Manifest is nu te zien op Netflix


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum 'Star Wars: The Mandalorian' gelekt!
Series / Nieuws

Releasedatum 'Star Wars: The Mandalorian' gelekt!

Na maanden speculeren is de releasedatum voor de nieuwe serie 'Star Wars: Mandalorian' eindelijk bekend.

De afgelopen maanden is er veel gespeculeerd over wanneer het nieuwe seizoen van de Star Wars-serie in première gaat. Het nieuwe seizoen van Star Wars: The Mandalorian zal te zien zijn op Disney+, maar wanneer precies?

Alle officiële gegevens over de releasedatum zorgden voor heel veel frustraties bij fans. Alle hints waren heel dubbelzinnig en gaven eigenlijk geen echte informatie.

Nu is de echte releasedatum bekend en het is dichterbij dan dat we dachten.

Wanneer is Star Wars: The Mandalorian seizoen 3 te zien?
Heel veel bronnen hebben nu allemaal dezelfde datum aangegeven. Het is dus heel waarschijnlijk dat de serie op die datum in première gaat.

De serie zal waarschijnlijk in première gaan op 22 februari 2023.

Deze datum is echter nog niet officieel totdat de Star Wars-vertegenwoordigers het officieel aankondigen.

Het kan dus dat het toch nog een andere datum wordt, maar de kans is heel groot dat het echt deze datum is.

Bekijk hier Star Wars: The MandalorianInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Killer Sally'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Killer Sally'

Hoe het huwelijk van twee bodybuilders op gruwelijke wijze eindigde op Valentijnsdag.

Regie: Nanette Burstein | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 44-52 minuten | Jaar: 2022

Niets is wat het lijkt. Dat blijkt maar weer bij het zien van Killer Sally. Het huwelijk tussen twee succesvolle bodybuilders eindigt namelijk op een gruwelijke manier: Sally McNeil vermoordde haar man Ray op Valentijnsdag 1995. Deze documentaireserie vertelt het verhaal van dit echtpaar en hoe het tussen de twee zover heeft kunnen komen.

In drie afleveringen schetst de serie het leven van Ray en Sally. Er wordt verteld hoe ze beiden hun carrière opbouwden en hoe Ray droomde van een toekomst als professioneel bodybuilder. Alles in hun leven stond in dienst hiervan. Ray volgde zo'n streng dieet dat hij wel vijf steaks op een dag en 114 eieren per week at. Ook Sally paste zich helemaal aan hem aan en zorgde ervoor dat er genoeg geld in het laatje kwam om zijn droom te kunnen waarmaken.

Sally doet zelf uitgebreid haar verhaal en ook haar beide kinderen komen aan het woord. Daarnaast vertellen vrienden van Ray en Sally wat hun kijk op de situatie is. Al snel blijkt dat Ray niet bepaald een makkelijke man was. Hij kon opvliegend zijn en met name door het gebruik van verschillende steroïden had hij stemmingswisselingen en was hij agressief. Hij heeft Sally dan ook met regelmaat mishandeld.

In eerste instantie wekt deze informatie en de manier waarop deze gebracht wordt sympathie op bij de kijker. Sally was immers in levensgevaar en moest iets doen om zichzelf en haar kinderen te beschermen. Maar de makers geven nog niet meteen alle informatie prijs en komen op deze manier met wat verrassende wendingen. Sally bleek namelijk ook geen makkelijke vrouw. Zij werd snel boos en kon haar handen ook niet altijd thuishouden.

In tegenstelling tot veel documentaireseries in het truecrimegenre wordt in er hier niets nagespeeld. Killer Sally laat verschillende ooggetuigen, familieleden en vrienden aan het woord en wisselt deze vertellingen af met origineel beeldmateriaal ten tijde van de relatie. De makers slagen erin het verhaal van verschillende kanten te belichten, zodat ook de kijker een onpartijdig oordeel kan vellen. Doordat niet alle informatie direct wordt prijsgegeven zit er een bepaalde spanning in de serie. Zo kom je als kijker pas heel laat te weten tot welke straf Sally uiteindelijk werd veroordeeld.

Een beetje vreemd is het wel als halverwege de tweede aflevering ineens het verhaal weer van voren af aan lijkt te beginnen. Dit maakt een wat onprofessionele indruk en zorgt voor een verwarrende kijkervaring. Het was logischer geweest als deze informatie al aan het begin was gegeven. Desondanks is Killer Sally informatief, neutraal en over het algemeen goed in elkaar gezet. Een vrij standaard truecrimeserie, zonder poespas of extra toevoegingen die de kijkervaring misschien net wat spannender hadden kunnen maken.

★★★☆☆

Killer Sally is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max trekt stekker alweer uit serie zonder dat er aflevering is opgenomen
Series / Nieuws

HBO Max trekt stekker alweer uit serie zonder dat er aflevering is opgenomen

HBO Max trekt stekker uit aangekondigde serie al voor er ook maar één aflevering is uitgezonden.

Niet voor het eerst heeft HBO Max een eerder aangekondigde serie alweer geschrapt uit de komende programmering. Zo werd eerder dit jaar de animatieserie Charlotte's Web al gecancelled.

DIt keer is het de beurt aan de nieuwe Degrassi-serie die HBO Max had besteld. HBO Max had afgelopen januari tien afleveringen besteld van deze franchise over een Canadese middelbare school.

De nieuwe serie zou gaan over het wel en wee van een groep diverse, gecompliceerde tieners op een middelbare school uit Toronto.

Er zijn eerder al 5 series in deze franchise opgenomen en dit had de zesde moeten zijn. Naar verluidt heeft het stopzetten van serie te maken met de fusie tussen Warner Bros en Discovery waar HBO Max onderdeel van uitmaakt. Na de fusie bestaat de kans dat er minder aandacht is voor de programmering voor jongeren. De eerder genoemde animatieserie en deze tienerserie lijken slachtoffer van deze koerswijziging.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook deze sterren te zien in Guy Ritchie's 'The Gentlemen' op Netflix
Series / Nieuws

Ook deze sterren te zien in Guy Ritchie's 'The Gentlemen' op Netflix

Gister werd al bekend dat Theo James gecast is, nu weten wie de cast complementeert.

Van de alom geliefde en succesvolle film The Gentlemen wordt een serie gemaakt. Netflix gaat de samenwerking aan met de maker van het origineel Guy Ritchie. In een eerder bericht werd vermeld dat Theo James gecast is en nu zijn de volgende sterren bekend gemaakt.

Zoals nu bekend is zullen Daniel Ings (I Hate Suzie, Instinct), Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Boys), Kaya Scodelario (The Maze Runner, Pirates of the Caribbean 3), Joely Richardson (The Patriot, The Sandman), Peter Serafinowicz (Spaced, Star Wars: The Phantom Menace) en Vinnie Jones (Snatch, Gone in 60 Seconds) hun opwachting maken.

Weerzien van oude Britse vrienden
De laatste in dit rijtje Vinnie Jones weet weer samen te werken met Guy Ritchie. Zij werkten voor het laatst samen in de film Snatch uit 2000. Guy Ritchie kijkt in ieder geval uit naar het project. Hij verteld dat de wereld van The Gentlemen ook een beetje zijn wereld is. Hij kijkt er naar uit de fans weer in de wereld te betrekken en hen kennis te laten maken met de nieuwe personages en verhalen.

Waar soms de originele makers van films absent zijn van de series die volgen zal Guy Ritchie aan het hoofd staan van de serie. Het is daarbij ook bedacht door Guy Ritchie en hij heeft de pilot samen geschreven met Matthew Read. Naast het feit dat Ritchie ook nog uitvoerend producent is zal hij de eerste twee afleveringen zelf regisseren.

De makers zijn druk bezig met de serie. Binnenkort wordt meer over The Gentlemen bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Bastard Son & The Devil Himself'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Bastard Son & The Devil Himself'

Als Harry Potter de zoon van Voldemort zou zijn. En alles een stuk bloederiger is.

Regie: Colin McCarthy, Debs Paterson, Rachna Suri | Cast: Jay Lycurgo (Nathan), Nadia Parkes (Annalise), Emilien Vekemans (Gabriel), Paul Ready (Soul), Karen Connell (Ceelia), Isobel Jesper Jones (Jessica), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 41-53 minuten | Jaar: 2022

De Harry Potter-reeks groeide samen met de lezer op. Met ieder nieuw boek werd de sfeer iets meer volwassen. In de afsluiter was het oorlog en overleefde lang niet elk personage. Op dat punt begint The Bastard Son & The Devil Himself, dat door de kijkwijzer geschikt is bevonden voor kijkers vanaf zestien jaar. Terecht, want in deze magische realiteit gaat het er een stuk harder aan toe.

Er zijn twee soorten heksen in de wereld: de goede fairborne en de slechte bloodborne. De grootste schurk is Marcus, vandaar dat de fairborne-raad zijn achtergelaten zoon Nathan nauwlettend in de gaten houdt. Kort voordat Nathan de leeftijd bereikt waarop hij zijn magische krachten zal krijgen is het duidelijk dat hij waarschijnlijk zijn vaders gave heeft geërfd. Nathan ondervindt aan den lijve dat er ook rotte appels onder de fairborne zitten en slaat op de vlucht. Samen met twee anderen gaat hij op zoek naar zijn redding, terwijl de steeds agressiever wordende fairbornes ze op de hielen zitten.

Het verhaal begint met Nathan als baby die door zijn vader is achtergelaten en de introductie van dat er magie in deze wereld is waar normale mensen niets van afweten. Het is zeker geen jatwerk van Harry Potter, want er is geen gespecialiseerde school voor magiebeoefenaars en zij zwaaien ook niet met een stokje. Daarnaast zijn ze verdeeld in twee kampen en krijgen ze hun unieke kracht pas op hun zeventiende.

Pas vanaf de derde aflevering slaat Nathan op de vlucht. Tot die tijd is hij een typisch fantasypersonage dat het flink te verduren krijgt via pesterijen en fysieke aanvallen, waarbij men natuurlijk steeds denkt dat hij de schuldige is. In combinatie met de directe introductie van de magische wereld gaat dit iets te snel, want je bent er nog niet genoeg bij betrokken. Nathan wordt neergezet als een sympathieke knul, maar je hebt nog geen band met hem als de ellende losbarst.

Met zijn halfzus daarentegen wel. Zij is een van de antagonisten en als personage wellicht niet zo diep, maar ze staat gelijk als een huis. Al op zeer jonge leeftijd zegt ze dingen tegen kleine Nathan die aangeven dat deze meid het pure kwaad is. Eenmaal zeventien krijgt ze haar gave, die ze met plezier voor slechte doeleinden gebruikt. Het is een personage dat je het liefst door het scherm wil trekken om een paar klappen te geven.

Iemand anders die haar gave eerder krijgt dan Nathan is zijn vriendin Annalise, de dochter van een fairborne-raadslid. Ze ontdekt deze voordat anderen het door hebben en schrikt er zelf van. Haar speciale kracht is er een die zorgt voor een van de meest gruwelijke moorden die ooit in beeld is gebracht. De makers weten dat dit een originele vondst is, want je krijgt diezelfde moord twee keer te zien (en later nogmaals als er meer doden vallen).

Dit maakt van The Bastard Son & The Devil Himself ook een redelijk brute serie. Het is geen The Boys, maar er spat genoeg bloed in het rond om geen kinderserie te zijn. De heksen hebben krachten, maar maken evengoed gebruik van messen en geweren, want daar zijn ze over het algemeen niet tegen bestand. Best lekker om zo'n young adult-onderwerp op een minder brave manier verteld te zien worden.

De serie is gebaseerd op een boek, geschreven door iemand die opgroeide in Noord-Ierland tijdens de terroristische 'Troubles'. Het is duidelijk dat dit een verhaal is over twee volken met wederzijdse aversie, waarbij geen duidelijk verschil kan worden gemaakt tussen goed en kwaad. De jonge personages komen tijdens hun reis zelf tot deze conclusie.

Nathan ontdekt ook meer over zichzelf, namelijk dat zijn gevoelens voor zijn vriendin afnemen en dat daar iets anders voor in de plaats komt. Dit is niet storend, maar het lijkt er een beetje geforceerd bij te zijn verzonnen. Maar deze acht afleveringen zijn gebaseerd op een boek waarop nog twee vervolgen zijn verschenen. De serie rondt het plot af, maar laat ruimte vrij voor een tweede seizoen. Dus wie weet krijgt dit subplot in de toekomst alsnog meerwaarde.

Over het algemeen wisselt een aflevering tussen boeiende (inter)actie en generieke tienerfluff. Het is de keuze deze magische wereld te tonen op een brute toon die het een originele serie maakt. De twee kampen hebben een blinde haat jegens elkaar en zijn beide van mening dat zij aan de juiste kant staan. Door dit ruwe realisme zal Nathan nooit de populariteit van de jongen met het bliksemlitteken op zijn voorhoofd evenaren, maar het zorgt wel voor acht interessante afleveringen die een tweede seizoen zeker verdienen.

★★★☆☆

The Bastard Son & The Devil Himself is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Logan'-actrice in nieuwe grote 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

'Logan'-actrice in nieuwe grote 'Star Wars'-serie

Een geweldige aanwinst voor wat een van de betere Star Wars-projecten van de komende jaren belooft te worden.

De nieuwe Star Wars-serie The Acolyte van Lucasfilm heeft naar verluidt opnieuw een castlid gevonden in de gedaante van Dafne Keen (Logan). Lees hieronder meer over de veelbelovende serie.

The Acolyte is een van meerdere Star Wars-series waar momenteel aan wordt gewerkt. Maar het is ook een van de meest bijzondere. Voor het eerst is er namelijk geen enkele link naar de Skywalker-saga.

Een jonge cast
We wisten al dat Leslye Headland (Russian Doll) de bedenker is van de serie en dat deze zich enkele honderden jaren vóór de prequels afspeelt. Hoofdrolspeler is Amandla Stenberg, die we kennen van The Hunger Games.

En nu komt daar dus Dafne Keen bij. Keen maakte zwaar indruk als X-23 in Logan en speelde daarna ook de hoofdrol in fantasy-serie His Dark Materials. En nu is er dus opnieuw een rol in een grote franchise voor de getalenteerde actrice.

De opnames van The Acolyte zijn momenteel volop in gang. Een releasedatum moet nog aangekondigd worden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote Marvel-schurk keert terug in serie op Disney+
Series / Nieuws

Deze grote Marvel-schurk keert terug in serie op Disney+

De schurk uit Thor: Ragnarok gaat het MCU op een andere manier terroriseren.

Cate Blanchett keert terug voor haar rol als Hela in Marvels What If...? seizoen 2. Dit werd eerder deze week onthuld door Marvel Studios.

Een van de 'selling points' van het eerste seizoen van de animatieser was de bijdrage van bekende MCU-acteurs als Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Jeremy Renner en Chadwick Boseman. Die trend lijkt dus voortgezet te worden voor het tweede seizoen!

Feelin' Hela Good
Toch waren er in het eerste seizoen ook personages die het zonder de stem van de live-action acteur moesten doen. Zo werd Black Widow bijvoorbeeld niet voorzien van de stem van Scarlett Johansson.

Voor Hela geldt dus wel dat Blanchett terugkeert. De dubbelvoudige Oscarwinnaar zagen we in Thor: Ragnarok als de grote schurk, maar keert dus nu terug voor een ander verhaal over het personage. Wat dat verhaal precies is wordt nog geheimgehouden.

Het is nog onbekend wanneer seizoen 2 van What If... te streamen zal zijn via Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'The Walking Dead'-ster is niet blij met einde van zijn personage
Series / Nieuws

Deze 'The Walking Dead'-ster is niet blij met einde van zijn personage

Niet alleen fans, maar ook castleden hebben moeite met afscheid nemen van 'The Walking Dead'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu er een einde komt aan The Walking Dead, betekent dit ook automatisch het einde voor een hoop personages. Hoewel een paar van deze personages eigen spin-offs krijgen, is dat niet voor hen allemaal het geval. En het blijkt dat niet iedereen is blij met hoe het verhaal voor hun personage eindigt.

De laatste aflevering van The Walking Dead komt uit op 20 november. De serie werd gecanceld om ruimte te maken voor de vele spin-offs die eraan komen over personages uit de originele serie. Het cancellen van de show zorgde voor veel teleurgestelde fans, maar blijkbaar ook voor teleurgestelde castleden.

Gefrustreerd over einde
The Walking Dead-ster Khary Payton heeft namelijk in een interview onthuld dat hij gefrustreerd was over hoe de reis van zijn personage Ezekiel Sutton tot zijn einde kwam. 'Er zijn zoveel plaatsen en situaties die ik graag had willen verkennen', legt de acteur uit.

Hoewel hij het jammer vindt dat het stopt, zegt Payton ook dat hij de keuzes van de schrijvers begrijpt. Payton prijst de serie zeer voor de "prachtig geconstrueerde" diepe personages. Stiekem hoopt hij nog een keer terug te keren: 'Ik hou mijn vingers gekruist, want ik zou heel graag Ezekiel ooit nog eens willen spelen'.

Het laatste deel van The Walking Dead is te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Criminal Minds' revivalserie krijgt eerste trailer
Series / Nieuws

'Criminal Minds' revivalserie krijgt eerste trailer

Oude en nieuwe gezichten in 'Criminal Minds' revival serie trailer

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 2020 eindigde Criminal Minds na vijftien seizoenen. Het team van onderzoekers dat op de gevaarlijkste criminelen jaagde en daarbij vaak hun eigen leven in gevaar bracht, kreeg een mooie finale.

Nog geen twee jaar later zijn oude en nieuwe gezichten terug in een reboot van de serie, genaamd Criminal Minds: Evolution.

Let the games begin...
Het BAU-team (Behavior Analysis Unit) van de FBI is terug, en krijgt te maken met hun grootste zaak tot nu toe. Het grootste deel van de originele cast zal hun rol weer op zich nemen.Verandering
Hoewel de reboot in principe een voortzetting van de originele show is, zal het format flink veranderen. In plaats van een case of the week-aflevering, zal een zaak nu over een heel seizoen uitgespreid worden.

Criminal Minds: Evolution zal op op 24 november met een première van twee episodes terugkeren bij Paramount Plus. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan. Waar de serie in Nederland te bekijken is, is nog onduidelijk.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 15 series zie je nu nieuw op Disney+
Series / Streaming-diensten

Deze 15 series zie je nu nieuw op Disney+

Disney+ maakt er een lekker drukke week van, met maar liefst 15 nieuwe titels.

Deze week best wat nieuwe series op Disney+. Drie titels kregen een compleet nieuw seizoen, en dan was er nog een hele rits nieuwe afleveringen.

Reboot (seizoen 1): Volgt een sitcom-familie uit begin jaren 2000 die Hulu heeft gereboot en hun disfunctionele cast die moet omgaan met hun onopgeloste problemen in de snel veranderende wereld van vandaag.

Hitler's American Battleground (seizoen 1): Hitler's American Battleground volgt een team maritiem archeologen op een missie om een vergeten kerkhof uit WOII te veranderen in een monument ter ere van de gevallenen.

Donna Hay Christmas (seizoen 1): Donna Hay neemt ons mee naar de meest spectaculaire kerstviering in haar nieuwe vierdelige serie, Donna Hay Kerstfeest.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Walking Dead (S11E21)
Women in Taipei (S01E08)
Welcome to Wrexham (S01E07)
The Old Man (S01E07)
The Mysterious Benedict Society (S02E03)
The Mighty Ducks: Game Changers (S02E06)
Sumo Do, Sumo Do'nt (S01E03)
Shadow Detective (S01E03)
Pink Lie (S01E06)
Black Rock Shooter: Dawn Fall (S01E03)
Andor (S01E09)
The Kardashians (S02E07)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 18 series zie je nu op HBO Max
Series / Streaming-diensten

Deze 18 series zie je nu op HBO Max

HBO Max voegde maar liefst 18 nieuwe series toe de afgelopen paar dagen.

Acht nieuwe afleveringen, maar vooral de tien (!) nieuwe series die gelanceerd zijn op HBO Max deze week, maken veel indruk. Het is echt een topweek, met onder meer The Winchesters en The White Lotus!

The White Lotus (seizoen 2): Volg de belevenissen van verschillende gasten en werknemers in een exclusief tropisch resort gedurende een week, terwijl met elke dag die voorbijgaat, een duistere complexiteit tevoorschijn komt in de perfecte reizigers, de vrolijke werknemers van het hotel en de idyllische locatie zelf.

SAS: Rogue Heroes: In de zes afleveringen van 'SAS: Rogue Heroes' wordt het verhaal verteld van het ontstaan van de bekende Special Forces-afdeling.

Kingdom of Dreams (seizoen 1): Welkom in het Kingdom of Dreams: een verleidelijk rijk van schoonheid, glamour, macht en geld, gevormd door een groep unieke personages.

[b]Joe Pera Talks With You (seizoen 2)
: Een onderwijzer in het noorden van Michigan verdiept zich in onderwerpen als pannenkoeken, blauwe bessen, eieren, toast, worst, Engelse muffins, koffie, sinaasappelsap, esdoornsiroop, wafels, maïsbrood en aardbeien.

The Winchesters (seizoen 1): Een spin-off van 'Supernatural'. Het epische, onvertelde liefdesverhaal over hoe John en Mary Winchester elkaar ontmoette en hoe ze alles op het spel zetten om niet alleen hun liefde, maar de hele wereld te redden.

The Last Movie Stars (seizoen 1): Documentaire over de raadselachtige persona's, het ongelooflijke talent en het liefdesverhaal van acteurs Joanne Woodward en Paul Newman.

Exit (seizoen 1): In hun glanzende glazen wolkenkrabbers lijken de vrienden Adam, William, Henrik en Jeppe koningen van het Noorse financiële rijk.

Low Country: The Murdaugh Dynasty (seizoen 1): Deze driedelige documentaire onderzoekt de nalatenschap van de familie Murdaugh, die decennialang veel invloed had op het rechtssysteem van de laaglanden van South Carolina, maar nu wankelt door beschuldigingen van fraude, bedrog en moord.

Too Close (seizoen 1): Forensisch psychiater Emma Robertson moet de geestelijke gesteldheid beoordelen van Connie Mortensen, een vrouw die iets vreselijks heeft gedaan, maar beweert er zich niets van te herinneren.

The Hype (seizoen 2): In 'The Hype' nemen tien streetwear-professionals het tegen elkaar op in uitdagingen. Elke aflevering biedt unieke tips en weetjes over de fijne kneepjes van het ontwerpen, de zakelijke kant van mode en de slimheid die nodig is om de nieuwste trends te herkennen.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Oh Hell (S01E07 en S01E08)
The Vow (S02E03)
Avenue 5 (S02E04)
Housing Complex C (S01E02)
Stargirl (S03E09)
Garcia! (S01E03)
Pennyworth (S03E07)
Kung Fu (S03E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 splinternieuwe films stormen Netflix binnen
Films / Nieuws

3 splinternieuwe films stormen Netflix binnen

Een escalerend dataschandaal, een rauwe remake van een oorlogsfilm en een goedhartige verpleegster.

Netflix heeft een parade aan steengoede films deze week online gezet, waartussen het misschien moeilijk om te kiezen is. Lees de meningen van onze collega's bij FilmTotaal en bepaal zelf welke film jij vanavond op gaat zetten!

The Takeover | Netflix
Deze ongeloofwaardige actiefilm voelt zich niet helemaal thuis op Nederlandse bodem, vindt recensent Richard Korpel. Het zorgde voor slechts 2 sterren voor de film.

Hij stelde: "'The Takeover' wordt in de promotie neergezet als iets groots, Hollywood in de polder. Maar het resultaat is een pastiche van alles wat Amerikaanse blockbusters zo afstandelijk, ongeloofwaardig en saai kan maken."

Lees de rest van de recensie.

Im Westen Nichts Neues | Netflix
De onverbloemde stijl en het niveau van angstwekkende gruwelijkheid maken het kijken van deze remake een aangrijpende ervaring, vindt recensent Jacoline Maes. Het leverde 3.5 sterren op.

Ze vindt: "'Im Westen Nichts Neues' is een geslaagd prestigeproject, waarmee het niet verrassend is dat dit de Duitse Oscarinzending van dit jaar is. Tegelijkertijd is het ook de veilige keuze en roept het de vraag op wat dit drama werkelijk toevoegt aan eerdere meesterwerken."

Lees de rest van de recensie.

The Good Nurse | Netflix
Dieuwertje Deutekom is zeker te spreken over de film, die de ontmaskering van een seriemoordenaar toont zonder de slachtoffers van de bestaande crimineel uit te buiten. Daar is de film in geslaagd, wat resulteerde in 4 sterren.

Ze vertelt: "Extra wrang wordt het wanneer langzaamaan duidelijk wordt hoeveel verantwoordelijkheid de verschillende ziekenhuizen waar Charlie werkte hadden in de moorden die hij pleegde. Zeer shockerend vanwege de basis die de film in de werkelijkheid heeft. Hoe schrijnend ook, het maakt 'The Good Nurse' nog spannender en het belang van het vertellen nog duidelijker."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.