HBO maakt resoluut besluit: 'Westworld' geannuleerd na vier seizoenen

'Westworld' geannuleerd na vier seizoenen

Lovende kritieken en een vrachtlading aan prijzen zijn niet genoeg gebleken.

Glenn Walsh, 04-11-2022 21:55

Het is waarschijnlijk nieuws dat velen niet zien aankomen. HBO heeft bekendgemaakt te stoppen met de serie Westworld. De serie heeft successen behaald bij zowel de recensenten als de kijkers en heeft enorm veel prijzen in de wacht gesleept. Maar dat alles was niet genoeg voor een vijfde seizoen.
In een eerder bericht kwam al naar voren dat het voortbestaan van de serie niet heel zeker was. Het definitieve nieuws is naar voren gekomen nadat de makers van Westworld Jonathan Nolan en Lisa Joy vrij duidelijk hadden aangegeven dat ze graag nog een vijfde seizoen hadden gemaakt om het verhaal goed en waardig te kunnen afsluiten. HBO hakt in ieder geval de knoop door met een bericht dat zojuist naar buiten is gekomen.

Veel lof, veel dank
In een bericht schrijft HBO: "Gedurende vier seizoenen hebben Lisa en Jonah de kijkers meegenomen op een geestverruimend avontuur, waarbij telkens de grens werd verlegd. We zijn ongelofelijk dankbaar voor hun werk, alsmede de ontzettend getalenteerde cast, producenten en crew en alle partners bij Kilter Films, Bad Robot en Warner Bros. Television.

Wat misschien ook kan meespelen is dat de makers van de serie Jonathan Nolan en Lisa Joy momenteel druk bezig zijn met de productie van Fallout. De serie gebaseerd op het wereldberoemde en gelijknamige computerspel is in productie onder de leiding van beide seriemakers. Zo teasde maker Jonathan Nolan in een eerder bericht al wat elementen uit de aankomende serie.

Voor nu is het nog maar even genieten van vier seizoenen Westworld. Je kijkt alle afleveringen op HBO Max.
Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Westworld, Jonathan Nolan, Lisa Joy, HBO Max, Fallout

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws