search
Nederlandse jongensprostitutie onderzocht in Videoland Original
Films / Nieuws

Nederlandse jongensprostitutie onderzocht in Videoland Original

Jongensprostitutie is in Nederland een veel groter probleem dan de meeste mensen denken.

Geen playboys, maar sekswerkers komen aan bod in de nieuwe Videoland Original Payboys. In de documentaire wordt het onzichtbare leven van mannelijke (en veelal minderjarige) prostituees naar de mainstream gebracht.

De jongens, die in de Videoland Original in beeld komen, worden vooral geronseld voor betaalde diensten bij mannelijke klanten. In Nederland is het een nauwelijks merkbare industrie geworden voor het grote publiek, waar ook de politie weinig zicht op heeft.

Maar de mensen achter de documentaire hopen met hun werk verandering te brengen in het gebrek aan zichtbaarheid van deze wereld, waar honderden jonge mannen in Nederland actief in zijn. Willem Timmers, de maker van de film, volgt in de documentaire vier jongeren die in de industrie werken en er nauwelijks meer uit lijken te kunnen komen.

Wie volgen we in de serie?
De jongens Tristan, Giovanni, Deniz en Gino delen hun verhaal op beeld. Allen werken ze in hetzelfde illegale bordeel, dat al eerder in aanraking is gekomen met justitie.

Tristan vertelt in de documentaire over het bordeel: "Ik geloofde lange tijd dat ik alleen maar bestond om een seksobject te zijn, om oudere mannen te pleasen. Ik leefde niet, ik bestond gewoon. Ik had niet door dat het niet oké was… tot de inval van de politie."

Vanaf 16 november is Payboys te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen