search

Ons nieuws van woensdag 9 november 2022

Netflix gaat misschien live sportevenementen uitzenden
Series / Nieuws

Netflix gaat misschien live sportevenementen uitzenden

Formule 1 en de Champions League op Netflix? Wie weet gebeurt het binnenkort.

Netflix zit achter de uitzendrechten van live sportevenementen aan. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, en zij zijn vaak goed geïnformeerd over dit soort deals.

Sport kijken op Netflix? Wie weet is het binnenkort mogelijk. Het Amerikaanse bedrijf heeft onlangs geboden op de rechten van een Europse tennistour, maar zou uiteindelijk zijn afgehaakt.

Formule 1
Ook zou Netflix een poging hebben gewaagd om de streamingrechten van de Formule 1 in handen te krijgen. Uiteindelijk gingen de rechten naar ESPN, dat onderdeel is van Walt Disney.

Veel rivalen van Netflix zijn bezig met het opkopen van belangrijke sportevenementen. Daarom kan de streamingdienst niet achterblijven.

NFL en honkbal
Zo is Prime Video de thuisbasis van Thursday Night Football van de NFL, terwijl Apple TV+ en Peacock de exclusieve rechten hebben voor specifieke Major League Baseball-wedstrijden.

Vooralsnog heeft Netflix geen evenementen in handen weten te krijgen, maar wie weet komt daar nog verandering in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig populaire Netflix-serie krijgt dan toch een vervolg
Series / Nieuws

Geweldig populaire Netflix-serie krijgt dan toch een vervolg

Vooral het abrupte einde van het eerste seizoen zorgde ervoor dat veel fans eisten dat er een vervolg kwam...

Zelden heeft het einde van een serie (althans beter gezegd, een seizoen) zoveel stof doen opwaaien als deze van de Netflix-serie Die Kaiserin. De fans eisten massaal dat er een vervolg zou verschijnen en daar stemt Netflix nu mee in.

In het merendeel van de gevallen kiest streamingdienst Netflix ervoor om steevast de release van een seizoen af te wachten vooraleer ze bekend maakt of er een vervolg zal verschijnen of niet. Wat Die Kaiserin betreft kan er dus worden vastgesteld dat ze de verwachtingen heeft weten in te lossen. Helemaal verrassend is dat natuurlijk niet, want het kostuumdrama stond zomaar even vijf weken lang in de top 10 van 's werelds grootste streamingdienst.

Het was uiteindelijk de cast van Die Kaiserin zelf die het nieuws bekend heeft gemaakt. Dat gebeurde door middel van een video die werd gedeeld door Netflix op Twitter. Meteen werd ook bekend gemaakt dat de volledige cast terug van de partij zal zijn voor het tweede seizoen.

2024
Nu bekend is dat er met zekerheid nog een tweede seizoen zal verschijnen van Die Kaiserin is het niet meer dan logisch dat veel mensen zich afvragen wanneer we dat vervolg nu precies kunnen verwachten. Dat is door Netflix nog niet bekend gemaakt. Een uitspraak van de producent van de reeks, namelijk Jochen Laube is wel zeer opvallend te noemen.

In zijn verklaring stelde de producent van Die Kaiserin dat hij tevreden is dat hij nog twee jaar samen zal kunnen werken met Katie Robert, de cast evenals het geweldige team van Netflix. Zou dit betekenen dat we nog twee jaar moeten wachten op het tweede seizoen? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen 'The Crown' krijgt geen disclaimer
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'The Crown' krijgt geen disclaimer

Waarom Netflix de disclaimer verwijderd heeft, is nog niet bekend.

De nieuwe afleveringen van het vijfde seizoen van The Crown hebben zowel in het Verenigd-Koninkrijk als Nederland geen disclaimer gekregen.

Normaal stond er bij de afleveringen dat het gaat om een 'fictieve dramatisering' van het verhaal van de Britse koninklijke familie. Dat is nu niet het geval.

Het vijfde seizoen The Crown staat sinds woensdagochtend 9 november op de streamingdienst.

Disclaimer
De Britse kranten The Independent en The Guardian viel het op dat de disclaimers niet traditiegetrouw bij de afleveringen stonden. Waarom de disclaimer ontbreekt, is niet bekend.

Eerder was er al een hoop te doen over de disclaimer van Netflix. Dame Judi Dench uitte kritiek op de serie, waardoor Netflix koos voor het toevoegen van de extra waarschuwing. Dench noemde verhaallijnen in het nieuwe seizoen 'gruwelijk onjuist' en wilde dat de streamingdienst 'uit respect' voor wijlen koningin Elizabeth laat zien dat de serie fictief is.

Vijfde seizoen
In de tien nieuwe afleveringen van The Crown komen de jaren negentig aan bod, wanneer prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan. Die rollen worden gespeeld door Dominic West en Elizabeth Debicki.

Imelda Staunton is voor het eerst te zien als koningin Elizabeth en Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het horrorpand van Vecna uit 'Stranger Things' staat te koop
Series / Nieuws

Het horrorpand van Vecna uit 'Stranger Things' staat te koop

Brr ... je moet wel durven wil je slapen op de zolder van het horrorpand van Vecna.

Er staat in Amerika een wel heel bijzonder huis te koop. De horrorvilla van de familie Creel uit Stranger Things zoekt namelijk een nieuwe eigenaar.

Wie aandurft om in de villa te wonen na alles wat er in het vierde seizoen van Stranger Things is gebeurd, moet wel beschikken over een flinke bankrekening. Het pand staat voor 1,5 miljoen dollar op Zillow, de Amerikaanse Funda.

Creel
Het Victoriaanse pand dat in het vierde seizoen van Stranger Things huis biedt aan het Creel-gezin, staat in het Amerikaanse dorpje Rome.

Het pand werd al in 1882 gebouwd. De huidige eigenaar kocht het huis in 2019 voor 350.000 dollar en verbouwde het daarna grondig. Dankzij de serie betaal je nu zo'n vier keer die aankoopprijs. Daar krijg je wel zes slaapkamers en vijf badkamers voor terug.

Vecna
In de spannende sci-fi serie zien we hoe de Creels intrek nemen in de prachtige villa. Echt fijn wonen ze er niet, wanneer de zoon des huizes zijn zusje en moeder vermoord. Later keert hij terug als het personage Vecna en houdt hij zich schuil op de zolder van de villa.

Nieuwsgierig naar de villa? Bekijk hieronder een korte clip over de villa uit de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnieuw toegevoegde film met Dwayne Johnson op Netflix terug instant populair
Films / Nieuws

Opnieuw toegevoegde film met Dwayne Johnson op Netflix terug instant populair

Ondanks het feit dat de film best oud is scoort ze meteen terug geweldig goed op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het jaar 2006 verscheen de geweldige dramafilm Gridiron Gang. Even was ze ook al te zien op streamingdienst Netflix tot deze er uiteindelijk voor koos om ze uit haar aanbod te schrappen. Nu is de film terug en dat duidelijk tot grote vreugde van de abonnees.

De in 2006 verschenen dramafilm weet duidelijk ook vandaag de dag nog steeds te bekoren. Sinds het opnieuw verschijnen van de film in het aanbod van Netflix eerder deze maand heeft ze zich namelijk terug een weg weten te banen richting de top 10. Zoals steeds is het zo dat Netflix geen concrete kijkcijfers bekend heeft gemaakt, maar een top 10 plaats maakt wel duidelijk dat de film terug zeer populair is.

Jeugdgevangenis
In de film Gridiron Gang maken we kennis met de opzichter en voormalig voetballer Sean Porter. Hij stelt voor om een American-football team samen te stellen die uiteindelijk deel zal nemen aan een competitie. Hij kan daarbij rekenen op de steun van de leiding van de jeugdgevangenis. Wanneer hij slaagt in zijn doel zou dat zomaar het leven van de jongeren voor altijd kunnen veranderen.

Heb je deze geweldige film vroeger dus gemist? Spreekt het plot ervan je echter wel sterk aan? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om nu wel even te bekijken. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje van hetgeen je kan verwachten.

Gridiron Gang is vanaf nu te streamen op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'May It Please the Court'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'May It Please the Court'

Zuid-Koreaans rechtbankdrama met twee gezichten en een onnodige romance in het middelpunt.

Regie: Kang Min-Gu | Cast: Ryeowon Jung (Noh Chak-hee), Kyoo-hyung Lee (Jwa Si-baek), Jung Jinyoung (Jang Ki-do), Kim Hye-Eun (Oh Ha-ran), e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 58-79 minuten | Jaar: 2022

Noh Chak-hee, een succesvolle en hooggewaardeerde juriste bij een groot advocatenkantoor moet na een schandaal noodgedwongen een jaar gaan werken als pro-Deoadvocaat. Haar nieuwe collega heeft een hele andere kijk op het leven en hun werk in en buiten de rechtszaal, maar met een seriemoordenaar op vrije voeten zullen ze hun verschillen opzij moeten zetten om een van Noh Chak-hees dierbaren te wreken.

Waar de meeste series aan één pilotaflevering genoeg hebben om de personages voor te stellen en het verhaal op te zetten, doet May It Please the Court dat in twee afleveringen. Er gebeurt daarin vrij weinig en alles verloopt zodanig traag dat je je af begint te vragen wat je ook alweer aan het bekijken was. Het opmerkelijke is dat deze twee afleveringen heel verschillende series lijken te introduceren.

In de eerste aflevering leren we Noh Chak-hee kennen als een ijskoude carrièrevrouw die niets of niemand tussen haar en haar succes komen. Haar nieuwe collega wordt voorgesteld als een ietwat sullige maar goede jongen die haar mogelijk kan ontdooien. Aan het einde van deze aflevering is dan ook de basis gelegd voor een romantische komedie op de werkvloer. Aflevering twee is echter de pilot van een rechtbankdrama gecombineerd met een misdaadserie, waarin Noh Chak-hee haar collega ervan zou moeten verdenken dat hij een moord heeft gepleegd.

Deze tegenstelling wordt doorgetrokken in de rest van het seizoen. Meer duidelijkheid over het genre zou de serie beter hebben gemaakt, al blijkt de humor wel hard nodig als lichtere noot tussen de donkere en serieuze scènes. Emotionele en dramatische gebeurtenissen worden afgewisseld met intense blikken en pijnlijke stiltes, die zonder de plagerijen en flirterige interacties tussen de twee hoofdpersonages al snel ondraaglijk zouden worden.

Uiteindelijk wordt het verhaal wel interessant en ontstaat ook enige duidelijkheid over de toon van de serie, maar jammer genoeg is Noh Chak-hee een onsympathiek personage wier motivaties en intenties onduidelijk blijven. Dit probleem had makkelijk kunnen worden opgelost door de romantische verhaallijn te schrappen en de relatie met haar collega te gebruiken om haar een doel te geven en haar haar keuzes en prioriteiten te laten heroverwegen.

Helaas blijven we zitten met twee oninteressante personages en een geforceerde romance, waardoor de verhaallijnen die wél goed in elkaar steken op weinig sympathie hoeven te rekenen. Desalniettemin is May It Please the Court een aanrader voor liefhebbers van K-drama's, maar als je op zoek bent naar een sterke misdaadserie of rechtbankdrama kun je beter nog even verder zoeken.

★★★☆☆

May It Please the Court is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het oorspronkelijke slotseizoen van 'The Crown'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het oorspronkelijke slotseizoen van 'The Crown'

Ondertussen heeft Netflix bekend gemaakt dat er alsnog een zesde seizoen zal verschijnen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Oorspronkelijk zou de hitserie The Crown slechts vijf seizoenen krijgen. Dat vijfde seizoen is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix, maar het laatste seizoen is het uiteindelijk dan toch niet geworden.

In het vijfde seizoen van The Crown wordt er toegewerkt naar de alweer 40e verjaardag van de toetreding van koningin Elizabeth II. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij die voorbije 40 jaar welke enkele zeer belangrijke gebeurtenissen omvatte waaronder de ondergang van het Britse Rijk.

In het vijfde seizoen zal er tevens aandacht worden besteed aan de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de gevolgen daarvan. Tegelijkertijd zijn er dichter bij huis enkele problemen die de nodige aandacht vereisen.

Crisis
In het vijfde seizoen van The Crown duiken ook enkele op voorhand reeds fel bekritiseerde fragmenten op. Delen van de verhaallijn hebben immers betrekking tot de scheiding van Diana. Naarmate er in de media steeds kritischere noten weerklinken beslist ze om haar eigen verhaal in de hand te nemen. Ze breekt daarmee met het protocol en publiceert een boek dat behoorlijk wat stof doet opwaaien.

In eerste instantie zou er met het vijfde seizoen dus een einde komen aan deze geweldig populaire reeks. De schrijvers van The Crown gaven echter eerder al aan dat ze graag meer tijd zouden krijgen om het verhaal op de best mogelijke manier af te kunnen ronden. Die tijd hebben ze van Netflix gekregen, want er komt met zekerheid nog een zesde seizoen aan. Wanneer dat zesde seizoen zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.

Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf nu te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt 'Seesaw Monster' aan met topactrice Anne Hathaway
Films / Nieuws

Netflix kondigt 'Seesaw Monster' aan met topactrice Anne Hathaway

Details over het plot van de gloednieuwe film werden tot dusver echter nog niet bekend gemaakt...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder verscheen met Bullet Train reeds een mooie verfilming van één van de boeken van Kōtarō Isaka. Dit heeft duidelijk de aandacht getrokken van 's werelds grootste streamingdienst, want nu kiest Netflix voor een verfilming van een ander boek, namelijk Seesaw Monster.

Tot dusver heeft Netflix ervoor gekozen om de lippen nog stijf op elkaar te houden voor wat het plot van de film betreft. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er reeds enige duidelijkheid bestaat over de cast en de crew van de film.

De cast zal bijvoorbeeld al zeker bestaan uit Anne Hathaway en Hayek Pinault. Zij zouden volgens de streamingdienst twee rivalen spelen die uiteindelijk genoodzaakt zijn om samen te werken.

Bullet Train
Het is dus niet voor eerst dat er een roman van Kōtarō Isaka wordt verfilmd. Eerder verscheen dan ook reeds Bullet Train welke is gebaseerd op de roman Maria Beetle. Ook de cast van deze film kon rekenen op een absolute sterrencast met topacteur Brad Pitt.

Wanneer Seewaw Monster te zien zal zijn op Netflix is tot dusver nog niet bekend. Wel weten we verder nog dat Olivia Milch is aangesteld als schrijver voor de reeks terwijl zowel Hathaway als Pinault ook werkzaam zullen zijn als producenten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde komiek pakt rol in 'Fargo' seizoen 5
Series / Nieuws

Geliefde komiek pakt rol in 'Fargo' seizoen 5

David Foley wordt toegevoegd aan de cast van 'Fargo'

De succesvolle serie Fargo gaat eerdaags alweer zijn vijfde seizoen in bij FX. Seizoen vier is alweer even geleden opgenomen en was in 2020 opgenomen. De cast van seizoen 5 is uitgebreid ten opzichte van het vorige seizoen.

Met betrekking tot seizoen 5 werd al eerder aangekondigd dat David Rysdahl, Sam Spruell, Jessica Pohly en Nick Gomez werden toegevoegd aan de cast. De cast bestond in seizoen 4 al uit Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh, Lamorne Morris, Joe Keery and Richa Moorjani.

Dave Foley
Nu is bekend geworden dat ook de Canadese komiek Dave Foley zich heeft aangesloten bij de cast. Foley is bekend van The Kids in the Hall en The Morning Show

Rol van Graves
Hij speelt in Fargo de Deense Graves, die fungeert als bedrijfsjurist en eerste adviseur van de self-made miljardair en bedrijfsleider Lorraine Lyon (Jennifer Jason Leigh).

Deze serie zal op FX te zien zijn, momenteel is nog altijd niet bekend vanaf wanneer het nieuwe seizoen te bekijken is. Op Netflix en Videoland is de serie momenteel niet te zien. Even afwachten dus of en op welke streamingsdienst hij in Nederland aangeboden gaat worden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ overweegt serie te maken van deze absolute filmklassieker!
Series / Nieuws

Disney+ overweegt serie te maken van deze absolute filmklassieker!

Disney+ treft voorbereidingen om een serie te maken over 'Indiana Jones'

Disney en Lucasfilm hebben tijdens een vergadering met elkaar gesproken om de filmklassieker Indiana Jones weer nieuw leven in te blazen.

Disney schijnt inmiddels actief op zoek te zijn naar een schrijver om dit interessante project op zich te nemen.

Plot?
Momenteel is er nog geen schrijver gevonden, dus er is ook nog helemaal niets bekend omtrent het plot. Onduidelijk is hoe de serie er dus uit gaat zien.

Doorgaan waar de film stopt?
Het zou verder kunnen gaan waar de films (een vijfde film is aanstaande) stoppen maar zou bijvoorbeeld ook kunnen gaan om een prequel of een vervolg op The Young Indiana Jones Chronicles, een serie uit de jaren '90.

Acteur Harrison Ford heeft aangegeven dat de aankomende film zijn laatste is en dat hij na deze vijfde film klaar is met het spelen van het personage van Indiana Jones. Harrison Ford zal dus in ieder geval geen rol van betekenis gaan spelen in de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow, speelt The Night King van 'Game of Thrones' ook al mee in 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Wow, speelt The Night King van 'Game of Thrones' ook al mee in 'House of the Dragon'?

We zoomen nader in op de fantheorie dat Aemond of Daemon Targaryen The Night King zouden zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hitserie House of the Dragon heeft een golf van fan theorieën aangewakkerd die suggereren dat de Night King uit Game of Thrones één van de Targaryens uit de prequel House of the Dragon zou zijn.

Gelijkenis met The Night King
Volgens de fan theorieën zouden zowel Daemon Targaryen als Aemond Targaryen in aanmerking komen om The Night King te zijn. Qua uiterlijk zou wat ons betreft Aemond het meest in aanmerking komen met zijn blauwe saffierenoog dat inderdaad lijkt op de blauwe ogen van The Night King en zijn White Walkers.

Kennis over The Night King uit boeken
Kenners stellen echter dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat hier sprake van is. De Night King is namelijk al ver voor het tijdperk waarin House of the Dragon zich afspeelt geboren. Hij was bij geboorte sterfelijk maar werd onsterfelijk en bestond al sinds het tijdperk van de Eerste Mensen, dat is duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van House of the Dragon.

Tot op heden heeft de prequel de boeken grotendeels te hebben gevolgd, dus er zijn geen aanwijzingen dat de showrunners één van de Targaryens inderdaad tot The Night King zouden willen maken.

Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gewillige singles terug in seizoen 4 van 'Too Hot To Handle' op Netflix: bekijk de eerste trailer!
Series / Nieuws

Gewillige singles terug in seizoen 4 van 'Too Hot To Handle' op Netflix: bekijk de eerste trailer!

Eerste trailer van een nieuw seizoen 'Too Hot to Handle' opgedoken.

Er komt alweer een nieuw seizoen van Too Hot to Handle aan. De verlenging van de show werd afgelopen 24 maart 2022 aangekondigd, dus de verwachting was dat we nog wel even moesten wachten op een nieuw seizoen.

Seizoen 4 zal echter al vanaf 7 december streambaar zijn. Net als in voorgaande seizoenen zal de cast vol zitten met nieuwe singles die, in de veronderstelling mee te doen aan een ander programma, na aankomst een onverwachte wending zullen meemaken.

Plot Too Hot to Handle
Too Hot to Handle is een datingspel waarbij de deelnemers zich moeten onthouden van fysieke intimiteit en in plaats daarvan zinvolle verbindingen moeten maken tijdens hun verblijf. Ze zullen deelnemen aan verschillende workshops die hen zullen helpen zichzelf en hun relaties met anderen te verbeteren. De vraag is natuurlijk of de knappe deelnemers zich kunnen inhouden om elkaar te bespringen.

YouTube
De winnaars die het programma met succes doorlopen, ontvangen uiteindelijk het overgebleven prijzengeld. Inmiddels is er een eerste trailer met presentator Mario Lopez opgedoken op YouTube. Deze kun je hier zien:


Kijk Too Hot to Handle op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar gerucht: Prime Video wil complete reboot 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Nieuws

Bizar gerucht: Prime Video wil complete reboot 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Wild gerucht doet de ronde: een reboot van 'The Rings of Power'?

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings Of Power is inmiddels afgerond. Er is de nodige kritiek op de serie, lang niet iedereen was tevreden met het eerste seizoen. Er is nu wel een heel bizar gerucht opgedoken.

Volgens Prime Video mislukt?
Volgens dit nieuwe gerucht zou Prime Video The Lord of the Rings: The Rings Of Power volledig opnieuw willen opstarten omdat zij van mening zijn dat het eerste seizoen totaal mislukt is.

Gerucht van YouTube
Dit gerucht komt van YouTuber Gary Buechler van Nerdrotic, die zegt: "We hebben de geruchten gehoord van Chris Gore, dat de showrunners wellicht ontslagen gaan worden."

Volledige reboot?
Hier voegt hij aan toe: "Ik heb ook gehoord dat ze met deze serie voor een volledige reboot gaan en proberen te doen alsof de afgelopen twee maanden niet zijn gebeurd. Rol wat extra publiciteit uit, rol misschien wat meer influencers uit en probeer mensen aan te zetten om The Rings of Power te bingen. Veel geluk."

Kijk hier seizoen 1 van Rings of Power op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto 'Litvinenko' toont vergiftigde David Tennant
Series / Nieuws

Eerste foto 'Litvinenko' toont vergiftigde David Tennant

Beelden achter de schermen laten een indrukwekkend beeld zien van David Tennant als Alexander Litvinenko.

Rusland en Vladimir Poetin domineren het nieuws. Ook in 2006 kwam de Russische staat minder goed naar voren na de vermeende vergiftiging op Alexander Litvinenko. Binnenkort komt de mini-serie Litvinenko uit en de eerste foto is bekend.

De uitgebrachte foto bootst de bekende foto na van de op dat moment doodzieke Rus. Alexander Litvinenko was een voormalig FSB- en KGB-agent. Hij overleed aan een vergiftiging van polonium-210. Vlak voor zijn overlijden werd de nu iconische foto gemaakt van een sterk vermagerde Litvinenko.

Zoektocht naar de waarheid
In de serie zal worden gefocust op de New Scotland Yard en hun werk aan deze zaak in samenwerking met Litvinenko's weduwe Marina. Tezamen hebben zij toentertijd de Britse overheid onder druk gezet om publiekelijk de Russische inmenging toe te geven.
Schrijver van de serie Lupin staat aan het hoofd van de serie. Deze is ontstaan met zeer veel steun en goedkeuring van alle belangrijke personen die bij de echte zaak betrokken waren. Jim Smith zal de serie regisseren en rollen zijn er voor David Tennant, Mark Bonnar en Neil Maskell.

Kijk hieronder naar de eerste foto van de set. Litvinenko is vanaf december te streamen op Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beste misdaadserie van HBO Max start aan seizoen 4
Series / Nieuws

Beste misdaadserie van HBO Max start aan seizoen 4

Productie van de HBO Max-serie True Detective is eindelijk begonnen!

De hitserie True Detective krijgt een vierde seizoen. Dat wisten we al, maar hier is nog wat goed nieuws: productie is net begonnen in IJsland!

De fan-favoriete misdaadserie True Detective is begonnen met de productie van het vierde seizoen. Het nieuwe seizoen van dit spektakel zal op HBO Max verschijnen.

True Detective seizoen 4
True Detective is een misdaadserie die als een anthologieverhaal verteld wordt. Dat betekent dat ieder seizoen een volledig nieuw verhaal heeft dat niets met het vorige te maken heeft.

True Detective seizoen 4 gaat True Detective: Night Country heten. Het verhaal speelt zich af in Alaska, hoewel het filmen plaatsvindt in IJsland. Daar is productie nu dus begonnen, met onder andere Jodie Foster, Kali Reis en John Hawkes verbonden aan het project als castleden.

De synopsis van het verhaal van True Detective seizoen 4 leest als volgt:

"Als de lange winternacht valt in Ennis, Alaska, verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen zonder een spoor achter te laten. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) hun verleden en de duistere waarheden onder het poolijs onder ogen zien."

Het is nog onduidelijk wanneer seizoen 4 van True Detective op HBO Max moet verschijnen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage is toch niet dood in 'The Boys' seizoen 4
Series / Nieuws

Dit personage is toch niet dood in 'The Boys' seizoen 4

Deze rol gaat een in het derde seizoen van The Boys gestorven personage spelen in seizoen 4.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The boys betekende het einde van een geliefd personage. Tenminste, dat liet de serie ons geloven. Leeft hij toch nog? De kans is aanwezig! Spoilers volgen!

We hebben het natuurlijk over de Supe Black Noir, die werd vermoord door Homelander. Dood blijft hij, maar dat betekent niet dat het personage niet terug kan keren. Want dat doet hij zeker.

Sterfgeval The boys
Vermoedelijk stapt een nieuw personage in het zwarte pak van Black Noir om de stille superheld uit te beelden. Hier kwamen fans onlangs al achter, toen een setfoto waar Black Noir op te zien is online opdook. Wat deed een personage dat we in seizoen 3 zagen sterven op de set van seizoen 4?

Daar hebben wij een antwoord op. Eric Kripke, showrunner van The boys, sprak over Black Noir met Entertainment Weekly. Hij vertelde dat de Black Noir die we kennen inderdaad dood is, maar vervangen zal worden door een nieuwe Supe die zijn pak gaat dragen.

De nieuwe Black Noir wordt een "interessant en hilarisch personage", aldus Kripke. Verrassend, mogelijk, aangezien de Black Noir die we nu kennen alles behalve hilarisch is. Lastig ook, wanneer je je hele lichaam verschuilt onder een pak en nooit een woord zegt.

Het is nog niet bevestigd - maar wel aannemelijk - dat The boys seizoen 4 volgend jaar verschijnt op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand van 'The Big Bang Theory'-cast kreeg eigen spin-off door deze reden
Series / Nieuws

Niemand van 'The Big Bang Theory'-cast kreeg eigen spin-off door deze reden

De producer doet een boekje open waarom niemand van de originele cast een eigen spin-off kreeg.

In het huidige tijdperk van spin-offs is het haast onvoorstelbaar dat niemand van de originele cast van The Big Bang Theory er een kreeg. Alleen Sheldon kreeg de spinoff-serie Young Sheldon met een volstrekt andere acteur. Producent Steve Holland licht toe.

In 2019 was het afgelopen met de succesvolle sitcom The Big Bang Theory. De voornaamste reden daarvoor was het besluit van acteur Jim Parsons om de show te verlaten.

De nerds hadden ondertussen wereldwijd fans verzameld, waardoor je zou denken dat een spin-off wel te verwachten viel. De prequelserie Young Sheldon liep toen al, maar verder bleef een andere vorm van een spin-off achterwege.De producent licht toe
Producent Steve Holland onthult in zijn boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series het antwoord op dit raadsel. Er werden wel ideeën besproken volgens hem, maar iedereen zag toendertijds ook in hoe lastig het zou worden deze van de grond te krijgen zonder de volledige, eerdere cast.

Holland zei: "Niets serieus is eruit gekomen. Ik denk dat we allemaal het gevoel hadden dat er met zoiets niet te winnen viel. 'Big Bang' was iets magisch dat we hadden vastgelegd, en om dat te herhalen met een andere versie dan de eerdere cast was niet iets wat we echt wilden doen. We maakten er grapjes over in de kamer, en mensen opperden ideeën, maar het werd niet serieus overwogen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doodenge tijdreisserie 'Kindred' jaagt je de stuipen op het lijf
Series / Trailer

Doodenge tijdreisserie 'Kindred' jaagt je de stuipen op het lijf

Deze verfilming van een bestseller weet slim het tijdreisgenre te injecteren met een flinke dosis horror.

Zojuist is de nieuwste trailer uitgebracht voor de tijdreisserie Kindred. De serie is gebaseerd op een bestseller van Octavia Butlers, die wordt gezien als één van de beste scifi-schrijvers van haar tijd. Bekijk de angstaanjagende trailer gauw hieronder!

In de roman van Butlers, die voor het eerst werd uitgebracht in 1979, is Dana James de hoofdpersoon. Zij is een hoopvolle zwarte schrijfster, die met haar man in Los Angeles woont. Haar leven wordt bruut verstoord wanneer haar iets bizars overkomt: ze wordt vanuit de moderne tijd teruggeslingerd naar de gewelddadige periode in 1815 te Maryland.

Toen was het de Antebellumperiode van het Zuiden, oftewel de jaren voorafgaand aan de Amerikaanse Burgeroorlog tussen het Noorden en het Zuiden. Dana wordt tussen de twee plekken en tijdsperiodes heen en weer geduwd, en ontdekt dat haar familie een langere geschiedenis heeft dan ze had verwacht.

Wanneer is de serie te zien?
De trailer bevestigt dat alle acht afleveringen van de show op 13 december zullen verschijnen via FX On Hulu.

Bekijk de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer fanfavoriet personage in trailer 'Rick and Morty' seizoen 6
Series / Trailer

Terugkeer fanfavoriet personage in trailer 'Rick and Morty' seizoen 6

De trailer voor de laatste afleveringen van seizoen 6 belooft weer enkele gestoorde avonturen.

De laatste trailer van het zesde seizoen van Rick and Morty is zojuist uitgebracht door Adult Swim. Met de trailer worden de laatste afleveringen van het huidige seizoen ingeluid met de onthulling van een welkome terugkeer. Bekijk de trailer snel hieronder!

Gedurende zes seizoenen zijn er al talloze personages geïntroduceerd en weer vergeten, maar bij sommige iconische voorbeelden van hen is dat laatste wel erg moeilijk. Hoe kan je nu ooit Mr. Meeseeks vergeten?

In de laatste trailer wordt de terugkeer van één van deze personages getoond, namelijk Dr. Wong! Zij wordt ingesproken door Susan Sarandon.Wie is Dr. Wong?
In de beelden is te zien hoe Rick naar het kantoor van de therapeute gaat om advies te vragen. Tijdens haar verschijnen in Pickle Ric gedurende seizoen 3 en in Star Mort: Rickturn of the Jerri was het echter Rick die haar tegenwerkte.

Een interessante verandering in hun verhouding lijkt dus plaats te vinden! Vanaf 20 november zullen de laatste afleveringen uitkomen bij Adult Swim. Bekijk de trailer hieronder.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Carnival Row' krijgt nog één seizoen: bekijk de trailer
Series / Trailer

'Carnival Row' krijgt nog één seizoen: bekijk de trailer

Voor de fantasyserie zal seizoen 2 ook meteen dienen als afsluiter.

Amazon heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van Carnival Row tevens de laatste zal zijn van de fantasyserie. Bekijk hieronder de gloednieuwe trailer!

In 2020 begonnen de opnames van het tweede seizoen, en nu is er eindelijk een releasedatum uitgebracht. Tegelijkertijd liet Amazon weten dat dit het laatste seizoen zal zijn.

Orlando Bloom gaf al eerder een hint weg op sociale media, waaruit leek te spreken dat hij afscheid nam van zijn personage. Bekijk het bericht hieronder.

Bekijk op instagram

Waar gaat het tweede seizoen over?
In het nieuwe seizoen zal Philo, gespeeld door Orlando Bloom, zijn terugkeer maken terwijl hij een reeks gruwelijke moorden blijft onderzoeken. Vignette, gespeeld door Cara Delevigne, blijft samen met de Zwarte Raad plannen smeden voor wraak als antwoord op de onderdrukking door de menselijke leiders van The Burgue. Verder moet Tourmaline, gespeeld door Karla Crome, leren leven met de bovennatuurlijke krachten die ze heeft geërfd.

Op Amazon Prime is vanaf 17 februari het laatste seizoen te volgen van Carnival Row. Bekijk hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse jongensprostitutie onderzocht in Videoland Original
Films / Nieuws

Nederlandse jongensprostitutie onderzocht in Videoland Original

Jongensprostitutie is in Nederland een veel groter probleem dan de meeste mensen denken.

Geen playboys, maar sekswerkers komen aan bod in de nieuwe Videoland Original Payboys. In de documentaire wordt het onzichtbare leven van mannelijke (en veelal minderjarige) prostituees naar de mainstream gebracht.

De jongens, die in de Videoland Original in beeld komen, worden vooral geronseld voor betaalde diensten bij mannelijke klanten. In Nederland is het een nauwelijks merkbare industrie geworden voor het grote publiek, waar ook de politie weinig zicht op heeft.

Maar de mensen achter de documentaire hopen met hun werk verandering te brengen in het gebrek aan zichtbaarheid van deze wereld, waar honderden jonge mannen in Nederland actief in zijn. Willem Timmers, de maker van de film, volgt in de documentaire vier jongeren die in de industrie werken en er nauwelijks meer uit lijken te kunnen komen.

Wie volgen we in de serie?
De jongens Tristan, Giovanni, Deniz en Gino delen hun verhaal op beeld. Allen werken ze in hetzelfde illegale bordeel, dat al eerder in aanraking is gekomen met justitie.

Tristan vertelt in de documentaire over het bordeel: "Ik geloofde lange tijd dat ik alleen maar bestond om een seksobject te zijn, om oudere mannen te pleasen. Ik leefde niet, ik bestond gewoon. Ik had niet door dat het niet oké was… tot de inval van de politie."

Vanaf 16 november is Payboys te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.