search
Komt dit geliefde personage terug in 'Stranger Things' seizoen 5?

Komt dit geliefde personage terug in 'Stranger Things' seizoen 5?

Bevat de titel van aflevering 1 een hint naar zijn terugkeer?

Daan Kusen
Stranger Things heeft er een handje van om personages te introduceren die door alle kijkers meteen omarmd worden, en die dan in de finale sterven. Maar wat nou als er één van deze personage terug kan komen?

Eddie Munson
In de serie gaan nogal wat personages dood. Zo hebben we met tranen in onze ogen afscheid moeten nemen van Bob Newby (Sean Astin) in seizoen twee, en waren we er twee seconden van overtuigd dat Hopper's (David Harbour) laatste uur geslagen had in de finale van seizoen drie. Tot de post-credit scène, dan.

In seizoen vier maakten we kennis met Eddie Munson, een buitenbeentje met een liefde voor Dungeons & Dragons en metal muziek. Eddie werd als snel een fan-favoriet. Zeker met zijn heldhaftige einde en zijn vertolking van Metallica's Master of Puppets. Zijn brute dood was een groot verlies.

Verborgen hint?
Pas geleden kregen we de titel van de eerste aflevering van seizoen vijf te zien. Die aflevering zal 'Chapter One: The Crawl' gaan heten. Laat dat nu toevallig ook de eerste zin van een couplet van Master of Puppets zijn!

"Come crawling faster, obey your master," luidt die zin, die in het couplet vlak voor het refrein zit. Zou dit op de terugkeer van Eddie kunnen slaan? En hoe dan?

Niet per sé goed nieuws
Als Eddie terugkeert, betekent dat niet meteen iets goeds, gezien Vecna zijn eerdere slachtoffers kan sturen, en zelfs de vorm van zijn eerdere slachtoffers kan aannemen, lijkt die lyric uit Master of Puppets toch een stuk onheilspellender!

The Crawl kan ook andere dingen betekenen. Bijvoorbeeld Max' gevecht om uit haar coma te komen. Of Vecna die uit de Upside Down tevoorschijn komt. Wat het ook betekent, we zullen het in het vijfde en laatste seizoen gaan zien.

Stranger Things is te zien op Netflix.Aanbevolen artikelen