search
Mathijs van Nieuwkerk 'cancelt' zichzelf en vertrekt
Series / Nieuws

Mathijs van Nieuwkerk 'cancelt' zichzelf en vertrekt

Na de onthullingen van de Volkskrant ziet de presentator geen andere keus.

Matthijs van Nieuwkerk trekt zich voor onbepaalde tijd terug van televisie en verbreekt zijn banden met BNNVARA. Dit gebeurde na een kritisch artikel uit de Volkskrant, dat onthulde dat de presentator zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Van 2005 tot 2020 presenteerde Van Nieuwkerk het populaire programma De Wereld Draait Door (DWDD). Volgens de afgenomen interviews door de Volkskrant waren dit geen vlekkeloze jaren; tientallen oud-medewerkers getuigden van extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen door Van Nieuwkerk.

BNNVARA heeft vrijdag in een persverklaring naar buitengebracht dat er "indringende gesprekken" zouden plaatsvinden met Van Nieuwkerk over zijn tijd bij De Wereld Draait Door. De afloop daarvan is ondertussen bekend: de presentator vertrekt bij de omroep.

Van Nieuwkerk over de aantijgingen
Van Nieuwkerk trok zich terug van televisie via een korte verklaring, die hij opstuurde naar meerdere media. Hij stelde onder andere:" Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk."

Hij vervolgde: "Ik verbreek mijn banden met BNNVARA. Ik zal de komende periode gebruiken om tot bezinning te komen en daarna hoop ik weer van me te laten horen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen