Tv-serie op Dvd: Familie Kruys (seizoen 1)

Tv-serie op Dvd: Familie Kruys (seizoen 1)

De nieuwe serie van Linda de Mol en Will Koopman, de motor achter Gooische Vrouwen.

Bram de Groot, 17 mei 2015 om 17:27

Schrijver: Linda de Mol | Cast: Linda de Mol (Bette Kruys), Rop Verheijen (Kirk Kruys), Hans Dagelet (Thomas Kruys), Elise Schaap (Ruxandra Iliescu), Frederik Brom (Morten Wijdeven), Marcel Musters (Johan Smit), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: RTL 4
Nog voor het seizoen in zijn geheel is uitgezonden verscheen eind april de Nederlandse drama-komedieserie Familie Kruys (IMDb = 7,1) op Dvd. Het achtdelige seizoen, geregisseerd door Will Koopman en Idse Grotenhuis en bedacht door Linda de Mol (Gooische Vrouwen), startte voortreffelijk, maar het aantal geïnteresseerden liep al vrij snel terug.

De zeer succesvolle aftrap met maar liefst 2,5 miljoen kijkers kon niet vastgehouden worden. De zesde aflevering werd bekeken door nog maar 1,4 miljoen kijkers, alsnog een mooi aantal. Entertainment One zond onlangs de kale Dvd-uitgave het schap in.

Seizoen 1
Het eerste zoomt introduceert de hechte band tussen de 46-jarige alleenstaande Bette Kruys en haar broer Kirk en alle perikelen die zij meemaken met de rest van hun kleurrijke familie. Bette heeft de boot qua liefde compleet gemist en worstelt steevast met haar gewicht. Ze doet de styling van vrouwen als Wendy van Dijk en Daphne Deckers en werkt zich een slag in de rondte om dat lege huis maar te vermijden.


Serie: Familie Kruys - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Optineel voor doven en slechthorenden (NL) | Extra's: geen | EAN: 8713045245191 | Release: april 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Familie Kruys zitten vastgeklikt in een standaard Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare kartonnen sleeve. Er wordt op of in de hoes geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen. Via de schijven wordt duidelijk dat de episodes evenredig verdeeld staan over de twee discs.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is ruim voldoende. Het beeld toont geen gebreken en de kleuren zijn natuurlijk, al spatten deze niet direct van het scherm, zoals we vaker zien bij dit soort tv-producties. De scherpte is redelijk netjes en via de 5.1 Dolby Digital-audiotrack wordt het geluid prima de huiskamer in gestuurd. Het Nederlands is prima volgbaar en zo nu en dan is er wat muzikale ondersteuning. De surround-effecten zijn niet zo heel sterk aanwezig, iets wat ook niet noodzakelijk is bij Familie Kruys.

Geen extra's
Entertainment One heeft geen extra's toegevoegd aan de schijven. Dus geen blik achter de schermen of interview met bedenker en hoofdrolspeler Linda de Mol.

Vanavond laatste aflevering, tweede seizoen nog onzeker
Vanavond zendt RTL 4 de laatste aflevering uit van het eerste seizoen van Familie Kruys. Tegenover TROS Kompas zei De Mol het volgende over een tweede seizoen: “Of die dan ook in productie wordt genomen, hangt af van de kijkcijfers. Ik hoop dat het doorgaat, omdat ik dan de karakters nog verder kan uitbouwen. Acht afleveringen is eigenlijk te weinig om ze helemaal goed neer te zetten. Maar volgens mij ga je nu al van ze houden.”.

Hieronder de clip waarin Thomas tracht een erotisch boek te schrijven, al weet hij niet waar hij moet beginnen. Ruxandra geeft hem inspiratie:


Lees meer over: dvd, bluray, review, recensie, familie kruys, linda de mol, Rop Verheijen, Hans Dagelet, Elise Schaap, Will Koopman, seizoen 1, 2015

Populair nieuws