Het lot van dit personage in '1899' nog erger dan je denkt

Lot van dit personage in '1899' erger dan je denkt

De mysterieuze serie '1899' lijkt nog duisterder te worden.

Fleur van Laar, 25 november 2022 17:55

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Verborgen details in Netflix's 1899 suggereren dat Ada's dood nog duisterder kan zijn dan het aanvankelijk leek. Wat begint als het eenvoudige mysterie van een vermist schip genaamd Prometheus in 1899 verandert in een ijzingwekkend verhaal over de twijfelachtige aard van de menselijke perceptie en realiteit.
Terwijl 1899 vanaf het begin een sombere sfeer heeft, neemt de plot van de show een morbide wending wanneer een jong meisje, Ada, dood wordt aangetroffen op het dek van het centrale schip, Kerberos. Een reeks raadselachtige gebeurtenissen onthult dat alles in Kerberos slechts een constructie in een simulatie is.

Leeft Ada nog?
Tegen het einde van 1899 seizoen 1 ondergaat kapitein Eyk hetzelfde lot als Ada wanneer de eerste stuurman van het schip, Sebastian, zijn afstandsbedieningsschelp gebruikt om hem te doden. Net als Ada vertoont Eyk geen tekenen van fatale verwondingen, wat erop wijst dat Daniel en Sebastian hun schelpen gebruikten om de code van de simulatie zodanig te manipuleren dat Ada en Eyk eenvoudigweg uit de simulatie werden gewist. Aangezien niets in de simulatie echt is, hoeft het vertrek van Ada en Eyk hen niet per se gedood te hebben.

Ada is niet echt
Maura's vader, Henry, lijkt de simulatie van het schip van 1899 zorgvuldig te hebben ontworpen om ervoor te zorgen dat ze de ontsnappingssleutel vindt. Gezien de manier waarop Ada Maura vraagt of ze kinderen heeft en tijdens hun eerste interactie flashbacks uit haar echte leven oproept, zou Ada een constructie kunnen zijn, of beter gezegd, een NPC, in Henry's simulatie, gemaakt om Maura's verloren geheugen op te roepen.

In een andere scène vertelt Ada het grimmige verhaal van een spookschip aan Tove, alsof ze de toekomst van Kerberos kan voorzien. Dit lijkt nog een aanwijzing die wijst op haar NPC-status.

1899 is te streamen op Netflix.
Bron: Screenrant

Lees meer over: 1899, Netflix, Emily Beecham, Andreas Pietschmann

Populair nieuws