search

Ons nieuws van vrijdag 25 november 2022

Het lot van dit personage in '1899' nog erger dan je denkt
Series / Nieuws

Het lot van dit personage in '1899' nog erger dan je denkt

De mysterieuze serie '1899' lijkt nog duisterder te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Verborgen details in Netflix's 1899 suggereren dat Ada's dood nog duisterder kan zijn dan het aanvankelijk leek. Wat begint als het eenvoudige mysterie van een vermist schip genaamd Prometheus in 1899 verandert in een ijzingwekkend verhaal over de twijfelachtige aard van de menselijke perceptie en realiteit.

Terwijl 1899 vanaf het begin een sombere sfeer heeft, neemt de plot van de show een morbide wending wanneer een jong meisje, Ada, dood wordt aangetroffen op het dek van het centrale schip, Kerberos. Een reeks raadselachtige gebeurtenissen onthult dat alles in Kerberos slechts een constructie in een simulatie is.

Leeft Ada nog?
Tegen het einde van 1899 seizoen 1 ondergaat kapitein Eyk hetzelfde lot als Ada wanneer de eerste stuurman van het schip, Sebastian, zijn afstandsbedieningsschelp gebruikt om hem te doden. Net als Ada vertoont Eyk geen tekenen van fatale verwondingen, wat erop wijst dat Daniel en Sebastian hun schelpen gebruikten om de code van de simulatie zodanig te manipuleren dat Ada en Eyk eenvoudigweg uit de simulatie werden gewist. Aangezien niets in de simulatie echt is, hoeft het vertrek van Ada en Eyk hen niet per se gedood te hebben.

Ada is niet echt
Maura's vader, Henry, lijkt de simulatie van het schip van 1899 zorgvuldig te hebben ontworpen om ervoor te zorgen dat ze de ontsnappingssleutel vindt. Gezien de manier waarop Ada Maura vraagt of ze kinderen heeft en tijdens hun eerste interactie flashbacks uit haar echte leven oproept, zou Ada een constructie kunnen zijn, of beter gezegd, een NPC, in Henry's simulatie, gemaakt om Maura's verloren geheugen op te roepen.

In een andere scène vertelt Ada het grimmige verhaal van een spookschip aan Tove, alsof ze de toekomst van Kerberos kan voorzien. Dit lijkt nog een aanwijzing die wijst op haar NPC-status.

1899 is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-ster over geannuleerde 'Game of Thrones' spin-off
Series / Nieuws

'Andor'-ster over geannuleerde 'Game of Thrones' spin-off

Een Andor-actrice zou eigenlijk in de geannuleerde Game of Thrones spin-off zitten, hier zijn haar gedachten daarover.

Andor-fans zullen Denise Gough vooral herkennen als Dedra Meero in het eerste seizoen van de serie, maar een andere grote rol was niet ver van haar verwijderd.

Gough zou namelijk verschijnen in de Game of Thrones-prequel Bloodmoon over de Long Night, voordat deze serie in 2019 officieel geannuleerd werd.

Denise Gough over Bloodmoon
In een recent interview met The Hollywood Reporter geeft de Ierse actrice aan teleurgesteld te zijn in het annuleren van Bloodmoon. Logisch, want wie wil nu niet met Game of Thrones verbonden zijn na het daverende succes van de serie?

"Voor mij gebeurt alles met een reden en gebeurt alles zoals het hoort. Toen onze pilot-aflevering niet werd gekozen, toen de productie niet doorging, was ik kapot. Omdat het natuurlijk niet voorbestemd was om te gebeuren. Dus ging ik terug naar huis, naar het theater, en toen werd ik gecontacteerd door, indien mogelijk, een nog grotere franchise. Ik heb een rol gevonden die dichter bij de rollen ligt die ik gewoonlijk speel."

Dan heeft ze het natuurlijk over haar rol in Andor, want Star Wars is een van de weinige franchises die kan zeggen groter te zijn dan Game of Thrones. Haar werk voor die serie wordt in ieder geval gewaardeerd, net als de serie zelf. Andor gooit hoge ogen bij Star Wars-fans; iets wat niet alle Star Wars-films -en series van de laatste jaren kunnen zeggen...

Andor is nu te kijken op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Dean Morgan brak beide voeten tijdens filmen 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Jeffrey Dean Morgan brak beide voeten tijdens filmen 'The Walking Dead'

The Walking Dead-acteur Jeffrey Dean Morgan onthult dat hij beide voeten brak tijdens het filmen van The Walking Dead.

Er gebeuren wel vaker ongelukjes tijdens het maken van een film of serie. Maar om beide voeten te breken op de set, dat is wel heel heftig.

Het overkwam Jeffrey Dean Morgan, tijdens het filmen van het elfde en laatste seizoen van The Walking Dead. Dat heeft hij onlangs onthuld in een interview, hoewel hij het eerder dit jaar ook al op Twitter deelde.

Jeffrey Dean Morgan in The Walking Dead
Destijds liet hij echter niet weten dat het breken van beide voeten was gebeurd tijdens het filmen van The Walking Dead. Het volgende heeft hij te melden over dit ongeluk:

""Ik denk dat ik, eerlijk gezegd, gewoon schoenen had die niet erg goed waren. Het begon als niets, een haarscheurtje. En toen werd het erger. De botten in mijn hiel zijn goed. Ik zou geopereerd worden tussen de serie en de nieuwe show [Dead City]. En ik had drie maanden en ik ging naar Spanje om een "‹"‹commercial te doen. En ik had een... [hernia], dat is mij overkomen. Dus ik moest daaraan geopereerd worden, en ik heb zoiets van, 'F"”k it. Mijn voet zal moeten overleven.'"

Een fijne ervaring kan dat dus niet geweest zijn voor Jeffrey Dean Morgan. Zijn acteerwerk in The Walking Dead heeft er gelukkig niet onder geleden, want net zoals in de voorgaande seizoenen steelt hij de show in seizoen 11.

The Walking Dead is nu in zijn volledigheid te checken op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer over opvallende cliffhanger 'Chucky' seizoen 3
Series / Nieuws

Meer over opvallende cliffhanger 'Chucky' seizoen 3

'Chucky' seizoen 2 is ten einde gekomen en showrunner Don Mancini legt wat meer uit over de laatste aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van de serie Chucky zit er weer op, en net zoals seizoen 1 is deze weer geëindigd met een flinke cliffhanger. Showrunner Don Mancini vertelt hierover.

Seizoen 2 eindigde door een paar nieuwe aanwijzingen op te zetten die in seizoen 3 uitgewerkt kunnen worden. Dit gebeurde echter al in de zevende aflevering, en de achtste voelde meer als een epiloog. Showrunner Don Mancini onthulde in een interview dat dit met opzet was en hoe dit een rol speelt in zijn toekomstplannen voor de killer doll-franchise.

Word niet te comfortabel
"Ik wilde de dingen gewoon een beetje veranderen en spelen met de structuur van het format van acht afleveringen", onthulde Mancini. "Ik dacht dat het op narratief vlak gewoon interessant was om dingen aan de kook te brengen, zodat ze in aflevering zeven oplaaien en iedereen even op adem kan komen en zich op zijn gemak voelt, om dan te zeggen: 'Oh, word niet te comfortabel.' En ook de kans te krijgen om een "‹"‹kerstaflevering te doen met Chucky die de gangen bedekt met Mary Michelle's bloed".

Mancini had al tientallen jaren een plan voor een Chucky-kerstaflevering: "Dat is een van de geweldige dingen van de overstap naar het tv-formaat. We hebben al deze dingen tot onze beschikking en het is zo van: 'Oh, we zijn geen films aan het maken. We maken een serie, maar laten we ons richten op onze climax-kerst finale.' Dat is iets wat ik, als kind dat naar verschillende series keek, altijd leuk vond aan die series.

Hoewel seizoen 3 nog niet bevestigd is, kan de continuïteit volgens Mancini ook behouden worden als er geen derde seizoen komt. Het verhaal zou dan door kunnen gaan in een speelfilm.

Chucky is te zien op FOX TV.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe het coole nafilmpje van 'Andor' het tweede seizoen inluidt
Series / Nieuws

Hoe het coole nafilmpje van 'Andor' het tweede seizoen inluidt

Het einde van het eerste seizoen laat kijkers naar seizoen twee smachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De seizoen 1 finale van Star Wars: Andor bracht een aantal spannende onthullingen en openbaringen, en bevatte ook een post-credits scène die antwoord gaf op een van de grootste vragen die het publiek had over de recente afleveringen van de serie.

Die post-credits scène beantwoordde niet alleen een van de mysteries waar fans over speculeerden, maar gaf showrunner Tony Gilroy ook de kans om te laten zien wat het publiek in seizoen 2 te zien zou kunnen krijgen zonder het direct te bevestigen. In een recent interview liet hij weten hoe die scène een rol zal spelen in de toekomst van Andor.

Wat te verwachten in seizoen 2
Eerder in seizoen 1 werd Diego Luna's Cassian gevangen gehouden door het Galactic Empire en kreeg hij de opdracht om mechanische apparatuur te bouwen, waardoor theorieën ontstonden over waar deze voorwerpen voor gebruikt konden worden door de schurkachtige organisatie. De post-credits scene onthulde dat deze items onderdelen waren van de Death Star, toen kijkers getuige waren van de bouw van het ruimtestation door droids.

Gilroy legde uit hoe, gezien Rogue One: A Star Wars Story specifiek gaat over het ontdekken van de plannen die het ruimtestation neerhalen, de Death Star een meer onheilspellende aanwezigheid zal zijn in plaats van een openlijk element van het seizoen 2 verhaal.

Ondanks de manier waarop seizoen 2 naar Rogue One zal leiden, bevestigde Gilroy dat het niet zal overlappen met die tijdlijn, en legde uit: "We gaan er lineair in. Hij gaat naar buiten om op het schip te stappen en daarheen te gaan. Dus we duiken niet direct Rogue One in."

Andor is te streamen op Disney+



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon kondigt serie over ondergang Crypto-exchange FTX aan
Series / Nieuws

Amazon kondigt serie over ondergang Crypto-exchange FTX aan

Er is inmiddels een serie aangekondigd over het recente schandaal rondom Crypto-exchange FTX.

De ondergang van crypto-exchange FTX heeft nog maar kort geleden plaatsgevonden. Amazon heeft echter aangegeven al in het voorjaar van 2023 te beginnen met de opnames van een serie van acht afleveringen, waarin het gehele schandaal uit de doeken zal worden gedaan.De Prime Video-serie zal worden geproduceerd door Joe en Anthony Russo.

Wat is FTX en wie is SBF?
FTX werd opgericht in 2019 en werd heel snel één van de grootste en meest bekende cryptocurrency-exchanges ter wereld. Het bedrijf werd geleid door tech-nerd Sam Bankman-Fried, ook wel bekend als: SBF. De administratieve boeken bleken totaal niet op orde zijn geweest en er blijken door Bankman-Fried totaal onacceptabele financiële risico's te zijn genomen.

Fluiten naar je centen
De mensen die hun crypto's op de exchange hebben staan, kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun geld. Bankman-Fried is inmiddels niet langer CEO van het bedrijf, wel komen er steeds meer verhalen los over hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Jonah Hill als SBF?
Op social media werden al de nodige opmerkingen gemaakt dat dit verhaal zeker filmwaardig zou zijn. Als hoofdrolspeler voor de rol van Sam Bankman-Fried lijkt volgens sociale media Jonah Hill een zeer goede kandidaat, waarbij de uiterlijke gelijkenissen met Bankman-Fried inderdaad treffend zijn.

In de media wordt ook gesuggereerd dat er meerdere Marvel-acteurs worden benaderd met wie de Russos in het verleden werkten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Norman Reedus zou dit anders doen met 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Norman Reedus zou dit anders doen met 'The Walking Dead'

Nu 'The Walking Dead' tot haar einde is gekomen, onthullen twee acteurs wat volgens hen anders had gekund.

De laatste aflevering van The Walking Dead was afgelopen week te zien, waarmee de meest bekeken serie in de geschiedenis van AMC tot een einde kwam. Norman Reedus en Nadia Hilker beantwoorden nu de vraag wat ze hadden willen veranderen aan deze succesvolle serie.

Geen enkel personage in The Walking Dead was geliefder dan Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. Hoewel het bij zijn introductie in het eerste seizoen leek alsof zijn aanwezigheid van korte duur zou zijn, werd Daryl al snel een van de gezichten van de serie.

Later kwam het personage van Magna (gespeeld door Nadia Hilker) in beeld, wat veel leven in de serie bracht die tegen die tijd een tikkeltje langdradig aan begon te voelen.

Wat zouden de acteurs anders doen?
Tijdens het finale-evenement van de serie dit weekend werd aan Reedus en Hilker gevraagd wat ze anders zouden doen als ze terug in de tijd konden gaan en een moment konden veranderen in The Walking Dead. De twee hadden totaal verschillende antwoorden:

"Ik denk misschien het Alpha-verhaal. Ik had graag wat meer met Alpha rond gehangen", zei Reedus. "Het was leuk om met Samantha te werken. Ik weet dat ze een slechterik was, maar ik hield van haar Axl Rose-uitstraling, en ze was erg leuk om mee samen te werken. Je leert veel als je Samantha ziet werken".

"Ik wou dat de seksscène van Yumiko en Magna wat intenser had kunnen zijn, maar het is een netwerk, dus dat kan niet," zei Hilker. "En nu ik hier met Norman sta, denk ik dat we ook - ik denk dat Magna en Daryl elkaar een beetje haten, maar ze lijken ook erg op elkaar. Ik denk dat er daar veel onderzocht had kunnen worden".

The Walking Dead is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom dit fanfavoriete personage uit 'Frasier' niet terugkeert in de revival
Series / Nieuws

Waarom dit fanfavoriete personage uit 'Frasier' niet terugkeert in de revival

De neurotische en een tikkeltje pretentieuze broer van Frasier zal niet terugkeren in de serie.

Over meer dan twee decennia heen heeft acteur Kelsey Grammer gestalte gegeven aan een van de meest populaire personages uit de geschiedenis van sitcom. Vanaf 1993 kreeg hij zijn eigen serie met als publiekslieveling de broer van Frasier, Niles Crane. Hij keert voor de revival helaas niet terug.

Om Frasier weer op de buis te krijgen ging nog aardig wat werk aan vooraf. De makers zijn er al een jaar of zeven mee bezig. Aanvankelijk was het idee om de hele cast uit de sitcom die van 1993 tot 2004 liep weer mee te laten doen aan de revival. Echter bij het overlijden van acteur John Mahoney, die de rol van vader Martin Crane speelde, werden de plannen gewijzigd.

Sherry, Niles?
Daarbij kwam ook nog dat acteur David Hyde Pierce aangaf niet geïnteresseerd te zijn om de rol van Niles opnieuw te spelen. Het personage werd in de sitcom geïntroduceerd als de broer van Frasier, eveneens gerespecteerd psychiater. Met zijn karakteristieke tics (alles afvegen voor het zitten), zijn pretentieuze neigingen en de geheime verliefdheid op Daphne werd hij al gauw een favoriet onder de fans.

Er wordt in de revival wel stilgestaan bij Niles zegt Kelsey Grammer. Maar hij heeft een nieuw leven gevonden in een nieuwe stad, met nieuwe mensen en nieuwe uitdagingen. Ook wordt er stilgestaan bij de andere personages zoals Roz, Bulldog en ook vader Martin Crane.

Kijk hieronder naar een overzicht van het beste van Niles. Binnenkort meer nieuws over de Frasier revival. Tot die tijd kijk je alle afleveringen op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adult Swim geeft de kijker twee kerstcadeaus van 'Rick and Morty'
Series / Nieuws

Adult Swim geeft de kijker twee kerstcadeaus van 'Rick and Morty'

'Yule Log' viering brengt Rick en Morty terug voor de feestdagen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor de liefhebbers van de Sanchez-familie deze kerst! Niet alleen zal de finale van het zesde seizoen van Rick and Morty verschijnen, maar ook daarna zijn we nog niet van de personages af!

Finale
Volgende maand verschijnt de finale van het zesde seizoen, genaamd, Ricktional Mortpoon's Rickmas Mortcation. De finale lijkt dus een kerstmis-theme te krijgen. Na de finale kun je echter gewoon blijven zitten voor nog meer kerst-gerelateerde Rick en Morty.

Yule Log
Het is niet de eerste keer dat Adult Swim een Rick and Morty Yule Log uitzendt. In 2021 verscheen er ook al een, getiteld A Very Merry Rickmas Yule Log.

Normaal is een Yule Log een Amerikaanse traditionele muzikale kerst-uitzending om de mensen op te vrolijken. In deze tijden van streamen verliezen deze uitzendingen absoluut niet van kracht. Verschillende netwerken hebben in het verleden hun eigen uitzendingen gepresenteerd. Hieronder kun je die van 2021 bekijken.


Omdat Adult Swim zich voornamelijk op de volwassen kijker richt, is er een speciale waarschuwing voor geweld, adult language en kortstondige naaktheid.

De finale van seizoen zes, en de Adult Swim Yule Log special daarna, worden uitgezonden op 11 december.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans laaiend enthousiast over vriendschap 'Wednesday' en Enid
Series / Nieuws

Fans laaiend enthousiast over vriendschap 'Wednesday' en Enid

Fans tweeten enthousiast over onverwachte vriendschap in 'Wednesday' op Netflix

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De release van Wednesday op Netflix afgelopen woensdag zorgt voor veel lof. Met een publieksscore van 83 procent op Rotten Tomatoes mag het eerste seizoen van de serie best geslaagd genoemd worden.

Maar de grootste aantrekkingskracht voor veel fans is niet het mysterie, niet de Addams Family-franchise, maar de langzaam opbloeiende vriendschap tussen Wednesday (Jenna Ortega) en haar optimistische, extraverte kamergenoot Enid Sinclair (Emma Myers).

Twitter-fans
Het duo heeft in korte tijd een grote schare fans verzameld. De verrassende vriendschap tussen de twee meiden, die in alles het tegenovergestelde van elkaar zijn, slaat aan.






Chemie
Het is geen verrassing dat fans niet genoeg van het duo kunnen krijgen. Enid's vrolijkheid en optimisme staat haaks tegenover Wednesday's cynisme. Misschien juist daardoor valt de chemie tussen de twee personages op.

Seizoen twee?
Of we nog meer gaan zien van de vriendschap tussen Enid en Wednesday is nog onduidelijk. De serie eindigde in een cliffhanger, het is dus te hopen dat Netflix binnenkort een tweede seizoen aankondingt.

Wednesday kun je nu streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Lannister beul uit 'Game of Thrones' is overleden
Series / Nieuws

De Lannister beul uit 'Game of Thrones' is overleden

Wilko Johnson, die de Lannister beul in 'Game of Thrones' speelt, is op 75-jarige leeftijd overleden.

Game of Thrones-acteur Wilko Johnson is op 75-jarige leeftijd overleden.

Wilko Johnson vertolkte in Game of Thrones de rol van Illyn Payne, de meedogenloze beul van de Lannisters. Zo hakte hij het hoofd van Eddard Stark er af op orders van koning Joffrey Baratheon.

Wilko Johnson
Naast acteur was Wilko Johnson ook gitarist van de band Dr Feelgood. De overgebleven leden van de punkrockband maakte zijn dood deze week bekend via sociale media.

"Dit is een bekendmaking waarvan we nooit gedacht - en gewild - hadden die te doen", leest de verklaring. "Dus dit doen we dan ook met pijn in het hart: Wilko Johnson is overleden."

"Hij is thuis overleden op maandag 21 november", gaat het bericht verder. "Bedankt voor het respecteren van de privacy van de familie in deze treurige tijd. Rust in vrede Wilko Johnson."

Ziekte
In 2013 werd bij de acteur kanker geconstateerd toen hij in het ziekenhuis terechtkwam. Hierdoor moest hij ook enkele shows moest afzeggen. De officiële doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.