search
3 nieuwe films domineren Netflix en HBO Max momenteel
Films / Nieuws

3 nieuwe films domineren Netflix en HBO Max momenteel

Een goedmoedige fantasy, een rechtszaak over het Amerikaanse leger, en tijd voor de kerstfilm!

Netflix en HBO Max zijn deze week verrijkt met 3 nieuwe films om van te smullen! De recensies van de collega's van FilmTotaal spreken weer boekdelen - lees ze snel hieronder om te kijken wat er voor jou vanavond op de planning staat.

Slumberland | Netflix
Deze dromerige familiefilm is geschikt voor jong en oud. De fantasy volgt het meisje Nemo dat door Sluimerland reist op zoek naar een parel, en daarbij wordt bijgestaan door haar vaders rovermaatje Flip. Recensent Femke van Kooten gaf de film 4 sterren.

Ze vertelde: "Nemo en Flip blijven op zoek naar de parels en gaan vlak voor de climax uit zoals het een typische avonturenfilm betaamt, maar de climax wordt gedomineerd door de persoonlijke ontwikkeling van de personages en het einde van hun karakterontwikkeling. Hierdoor behoudt de avonturenfilm zijn diepere laag. 'Slumberland' is hierdoor dus meer dan een fantasyfilm voor kinderen en ook voor volwassenen vermakelijk."

Lees de rest van de recensie.

A Christmas Story Christmas | HBO Max
Deze vervolgfilm op een kerstklassieker is geen "hoogvlieger", maar weet alsnog een degelijke kerstfilm neer te zetten. Arjan Welles vond de film daardoor 2.5 sterren waard.

Hij zei: "Dit vervolg is prima te behapstukken als je de voorganger van bijna veertig jaar geleden niet kent. Als er al wordt teruggegrepen op het verleden, dan wordt door de personages de context wel duidelijk gemaakt of Kaytis gooit er een korte flashback tegenaan."

Lees de rest van de recensie.

I Am Vanessa Guillen | Netflix
Problemen bij het Amerikaanse leger worden middels een stroeve rechtszaak aan de kaak gesteld. Ruby van Dijk vond de documentaire een sterk debuut voor de regisseur en vond hem 3 sterren waard.

Ze stelde: "'I Am Vanessa Guillen' portretteert een rottend instituut en een vastgeroest politiek systeem. Terwijl we de zussen van Guillen volgen in hun rouwproces en het gelijktijdige gevecht met Washington, wordt nog maar eens duidelijk dat er een tragedie nodig is om de status quo op te schudden."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen