search
Finale 'The Walking Dead' is weer eens ouderwets een kijkcijferhit
Series / Nieuws

Finale 'The Walking Dead' is weer eens ouderwets een kijkcijferhit

Een dubbel gevoel rond de kijkcijfers van 'The Walking Dead' finale

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead begon in 2010 als een show die door iedereen werd gekeken en waarover door iedereen werd gesproken. Nu, na 11 seizoenen, nemen we dan eindelijk afscheid van deze zombie-show

Kijkcijfers
Sinds het begin van de show in 2010 werd de show een wereldhit met 4-6 miljoen kijkers. Dat werden er na seizoen 2 alleen maar meer. Met seizoen 5 behaalde de serie zijn hoogste piek, met 17.3 miljoen kijkers.

Daarna ging het naar beneden, met het grootste verlies tussen seizoen 7 (17 miljoen kijkers) en 8 (11.4 miljoen kijkers). Aan het begin van het elfde en laatste seizoen keken er nog maar 2.22 miljoen mensen naar de show.

Veelbekeken finale
Toch mocht de finale die op 20 november werd uitgezonden blij zijn met een enorme toename aan kijkers. De finale, Rest In Peace trok namelijk 2.27 miljoen kijkers.



Spin-offs
Toch kan de groei niet verhelpen dat de seriefinale voor The Walking Dead één van de minst bekeken finales is in het algemeen.

Nu de show afgelopen is zal er echter nog genoeg zombie-drama te zien zijn. Spin-offs rond personages Daryl Dixon (Daryl Dixon), Rick en Michonne (Rick & Michonne), en Maggie en Negan (Dead City) zijn al aangekondigd.

Wat de kijkcijfers gaan betekenen voor de spin-offs is nog niet zeker.



Aanbevolen artikelen