search
Hitchcock-klassieker was de inspiratiebron voor kostuums in 'Wednesday'
Series / Nieuws

Hitchcock-klassieker was de inspiratiebron voor kostuums in 'Wednesday'

Colleen Atwoods ontwierp de kostuums voor \'Wednesday\' en werd hierbij onder andere geïnspireerd door een film van regisseur Alfred Hitchcock.

Wednesday Addams is natuurlijk al jaren een icoon, dus de kostuums voor de Netflix-serie Wednesday hadden te voldoen aan veel verwachtingen. Deze taak werd vervuld door de bekende kostuumontwerpster Colleen Atwoods, die voor de serie onder andere inspiratie haalde uit een bekende Hitchcock-film.

Colleen Atwood is een Oscarwinnende kostuumontwerpster, die onder andere bekend staat voor haar werk in de films Chicago, Memoirs of a Geisha and Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Nu was aan haar de taak om de mysterieuze, spookachtige en ietwat gekke kostuums voor de Netflix-serie Wednesday te ontwerpen.

Vintage poster was inspiratiebron
Bij de kostuums van Wednesday hield Atwoods alle elementen die we al gewend waren van het personage, zoals het kraagje en de zwarte kleur. Dit komt ook duidelijk terug in haar schooluniform, vertelt ze: "Als we naar de andere wereld van Nevermore verhuizen, draagt Wednesday een uniform dat speciaal gemaakt is omdat ze allergisch is voor kleur". Dit wordt nog duidelijker in contrast met de kleurrijke kostuums van kamergenoot Enid.

Voor en ander personage waar Wednesday mee te maken heeft, Gwendoline Christie's mysterieuze directrice Larissa Weems, haalde Atwoods inspiratie uit een Hitchcock-klassieker: "Ik kocht een vintage poster van Tippi Hedren in The Birds. Ik liet haar er een foto van zien. Ik zei: 'Dit is wie ik denk dat je bent.' En ze had zoiets van: 'Ik vind het geweldig' ".

Het eerste seizoen van Wednesday is te zien op Netflix.



Aanbevolen artikelen