Nieuwe fantasierijke Netflix-serie 'Wednesday': top of flop?

Wordt de Netflix-serie 'Wednesday goed ontvangen'

Is de langverwachte serie van Tim Burton over dit iconische personage wel of geen succes?

Nina Beerendonk, 19 november 2022 15:49

De nieuwe serie Wednesday verschijnt aankomende woensdag op Netflix. De langverwachte Tim Burton-serie zal gaan over het iconische personage Wednesday Addams van The Addams Family en veel critics hebben hun mening al gedeeld.
Wednesday wordt gespeeld door actrice Jenna Ortega. De officiële synopsis van Netflix luidt als volgt:

"Wednesday probeert om haar opkomende paranormale vermogens onder de knie te krijgen, een monsterlijke moordpartij te dwarsbomen die de lokale stad heeft geterroriseerd en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen dat haar ouders 25 jaar geleden in de war bracht - allemaal terwijl ze haar nieuwe en zeer verwarde relaties bij Nevermore navigeert".

Hoe wordt de serie ontvangen?
Hoewel de serie nog niet op Netflix staat, heeft een aantal critics heeft de serie al gezien en er een oordeel over gegeven. Dit oordeel is overwegend positief, maar niet laaiend enthousiast. De tomatometer staat nu op een score van 71%, bestaande uit 24 reviews.

Uit de reviews blijkt dat er is gekozen voor een humoristische aanpak, die door een aantal critics vergeleken wordt met Enola Holmes. Niet iedereen is hier echter positief over, want volgens sommigen maakt dit de serie te kinderachtig. Toch zijn de meeste reviews lovend, vooral over hoe Ortega de rol neerzet.

Wednesday is vanaf woensdag 23 november te zien op Netflix.
Bron: Rotten Tomatoes

Lees meer over: Wednesday, Netflix, TIm Burton, Jenna Ortega

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws