search

Ons nieuws van zaterdag 26 november 2022

Hitchcock-klassieker was de inspiratiebron voor kostuums in 'Wednesday'
Series / Nieuws

Hitchcock-klassieker was de inspiratiebron voor kostuums in 'Wednesday'

Colleen Atwoods ontwierp de kostuums voor \'Wednesday\' en werd hierbij onder andere geïnspireerd door een film van regisseur Alfred Hitchcock.

Wednesday Addams is natuurlijk al jaren een icoon, dus de kostuums voor de Netflix-serie Wednesday hadden te voldoen aan veel verwachtingen. Deze taak werd vervuld door de bekende kostuumontwerpster Colleen Atwoods, die voor de serie onder andere inspiratie haalde uit een bekende Hitchcock-film.

Colleen Atwood is een Oscarwinnende kostuumontwerpster, die onder andere bekend staat voor haar werk in de films Chicago, Memoirs of a Geisha and Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Nu was aan haar de taak om de mysterieuze, spookachtige en ietwat gekke kostuums voor de Netflix-serie Wednesday te ontwerpen.

Vintage poster was inspiratiebron
Bij de kostuums van Wednesday hield Atwoods alle elementen die we al gewend waren van het personage, zoals het kraagje en de zwarte kleur. Dit komt ook duidelijk terug in haar schooluniform, vertelt ze: "Als we naar de andere wereld van Nevermore verhuizen, draagt Wednesday een uniform dat speciaal gemaakt is omdat ze allergisch is voor kleur". Dit wordt nog duidelijker in contrast met de kleurrijke kostuums van kamergenoot Enid.

Voor en ander personage waar Wednesday mee te maken heeft, Gwendoline Christie's mysterieuze directrice Larissa Weems, haalde Atwoods inspiratie uit een Hitchcock-klassieker: "Ik kocht een vintage poster van Tippi Hedren in The Birds. Ik liet haar er een foto van zien. Ik zei: 'Dit is wie ik denk dat je bent.' En ze had zoiets van: 'Ik vind het geweldig' ".

Het eerste seizoen van Wednesday is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega uit hitserie 'Wednesday' heeft een nieuw talent gevonden
Series / Nieuws

Jenna Ortega uit hitserie 'Wednesday' heeft een nieuw talent gevonden

Het jonge talent Jenna Ortega laat zien dat ze naast acteren ook mega goed kan dansen.

Hoewel ze wel dezelfde achternaam hebben, zijn Kenny Ortega en Jenna Ortega geen familie van elkaar. Toch heeft de jonge actrice op een of andere manier iets van Kenny's danstalent meegekregen.

Veel horrorfans zijn super dankbaar geweest voor de release van de langverwachte Netflix-serie Wednesday. De Addams Family-adaptatie en Jenna Ortega hebben iedereen veroverd.

Fans konden niet stoppen met praten over de geweldige choreografie aan het einde van aflevering 4. Netflix heeft nu een video uitgebracht van de cast die reageert op die nu iconische scène.De reacties
In de video reageren Ortega, Luis Guzmán, Emma Myer, Joy Sunday, Percy Hynes White, Hunter Doohan en Fred Armisen op de scène.

Myer noemde de scène haar favoriet en Doohan zei dat de cast niet kon stoppen met praten over deze scène.

Toen vertelde Ortega dat ze de scène zelf had gechoreografeerd, wat het allemaal nog indrukwekkender maakt.

Bekijk hier zelf de dansscène.Wednesday is hier te streamen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Openingsscène nieuwe 'Rick and Morty'-aflevering onthuld
Series / Video/clip/featurette

Openingsscène nieuwe 'Rick and Morty'-aflevering onthuld

Voor wanneer je niet meer kunt wachten tot maandag, wanneer de nieuwe aflevering is te streamen via HBO Max.

In het zesde seizoen van de populaire animatieserie Rick and Morty worden heel wat (bizarre) verhaallijnen uit vorige seizoenen opnieuw belicht, en het lijkt erop dat de makers van de serie daar nog lang niet mee klaar mee zijn.

Dat blijkt ook weer uit de openingsscène van aflevering 8 van seizoen 6, die nu door Adult Swim online beschikbaar is gesteld. We zien hierin de terugkeer van Mr. Nimbus, de introductie van 'Cookie Magneto' en de aankomst van een klein vervelend ventje dat verdacht veel lijkt op Superman-schurk Mr. Myxyzptlk.

Groot scala bad guys
Tijdens een recent interview met showrunner Scott Marder, liet deze vallen dat Rick Prime, de meest dodelijke schurk van de familie Smith, misschien wel eens zou kunnen terugkeren. Het is alleen onduidelijk wanneer. Aldus Marder:

"Ik kan niet zeggen wanneer, maar je gaat hem absoluut weer zien."

Rick and Morty is in Nederland te streamen via HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game'-acteur beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag
Series / Nieuws

'Squid Game'-acteur beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

Het ziet er niet goed uit voor Player 001 uit de beroemde Netflix-serie.

De 78-jarige Squid Game-acteur Oh Yeong-su wordt beschuldigd van seksueel wangedrag in Zuid-Korea. Volgens de beschuldigingen zou hij een vrouw, die anoniem wil blijven, in 2017 ongewenst hebben aangeraakt.

De zaak werd in december 2022 onderzocht door lokale Koreaanse autoriteiten, maar in april 2022 vervolgens afgesloten. In opdracht van het slachtoffer werd de zaak eerder deze week alsnog heropend.

Twee kanten van een verhaal
Oh zelf heeft de aantijgingen overigens altijd ontkend en gaf via een (vertaalde) verklaring meer uitleg over het incident. Aldus Oh:

"Ik hield alleen maar haar hand vast om haar rond het meer te begeleiden. Ik heb me toen verontschuldigd en deze persoon zei dat ze er geen groot ding van zou maken. Maar dat betekent niet dat ik beken schuldig te zijn aan deze actie."

Of dit alles nog gevolgen heeft voor Oh's loopbaan als acteur is nog niet duidelijk. Aan Squid Game seizoen 2 wordt overigens nog steeds hard gewerkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het mysterieuze verhaal achter Andors langverloren zus in 'Andor'
Series / Nieuws

Het mysterieuze verhaal achter Andors langverloren zus in 'Andor'

De langverloren zus van Cassian Andor in 'Andor' heeft een connectie met 'Rogue One: A Star Wars Story'.

Door de vele spannende opsluitingen en ontsnappingen in Andor is het goed te begrijpen als je de lang verloren zus van Cassian Andor een klein beetje vergeten bent. Andor begon zijn zoektocht naar zijn zus, maar dit mysterie is nooit opgelost.

Cassian Andor begint het seizoen met een zoektocht naar zijn lang verloren zus. Ze is namelijk als klein kind achtergelaten op de planeet Kenari.

Cassians geadopteerde moeder Maarva (gespeeld door Fiona Shaw) moedigde hem aan om de zoektocht op te geven, omdat deze tot niets leidde.

Connectie met Rogue One
Andor-ster Diego Luna denkt dat de zoektocht van Cassian naar zijn vermiste zus nooit helemaal voorbij zal zijn. Luna suggereerde dat de zoektocht doorgaat tot aan de gebeurtenissen in Rogue One: A Star Wars Story.

Dit is wat Luna erover zei:"Die laatste missie zit, die zelfmoordmissie in Rogue One. Dat is voor haar. Dat is voor Maarva, dat is voor zijn mensen, voor zijn gemeenschap.

Ik hou van de boog die Tony heeft gebouwd, en de boog eindigt in Rogue One, niet in seizoen 2. Ik denk dat het best verbazingwekkend zal zijn om Rogue One te zien nadat je seizoen 2 hebt gezien.

Ik denk dat je een andere film zult zien. Je zult het personage zeker vanuit een ander perspectief begrijpen en je zult op een andere manier bij hem zijn"
.

Bekijk hieronder de trailer voor het tweede seizoen van Andor


Kijk hier AndorInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe releasedatum Netflix-serie 'You' seizoen 4 bekend!
Series / Nieuws

Nieuwe releasedatum Netflix-serie 'You' seizoen 4 bekend!

Er is een nieuwe releasedatum voor het vierde seizoen van Netflix-serie 'You'.

Netflix heeft net de nieuwe releasedatum van de hitserie You bekendgemaakt. Er was al een datum bekend, maar deze dag kan je dus doorstrepen in je agenda.

Een gloednieuwe datum
Eerder was al bekendgemaakt dat het vierde seizoen 10 februari 2023 in première zou gaan.

Dit is nu een dag eerder, namelijk 9 februari. Het tweede deel van het seizoen gaat precies een maand later, namelijk op 9 maart, in première.

Over seizoen 4
Het is al langer bekend dat het nieuwe seizoen van You plaatsvindt in Londen. Hier neemt hoofdpersonage Joe Goldberg een nieuwe naam aan, namelijk professor Jonathan Moore.

Nieuwe personages
Ook zijn er nieuwe personages bijgekomen in het vierde seizoen. Onder andere Amy Leigh Hickman, Ed Speleers, Tilly Keeper en Lukas Gage hebben een rol gekregen in het vierde seizoen.

Kate (Charlotte Ritchie) zal de nieuwe liefdes interesse worden van Joe Goldberg. Zij is de directeur van een kunstgalerie.

Bekijk hieronder de trailer.


You is te streamen op NetflixInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze series nieuw toe deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe deze week

Dit is het complete nieuwe aanbod van Disney+, check hier al het nieuws.

Deze week weer veel nieuws op Disney+, met als absolute highlights de laatste aflevering van The Walking Dead - ooit - en de seizoensafsluiter van Andor!

Reasonable Doubt (seizoen 1): Je zal twijfelen aan Jax Stewart vanwege haar discutabele ethiek en vreemde interpretaties van de wet, totdat jij degene bent die in de problemen zit.

Limbo (seizoen 1): Als erfgename van het zakenimperium van haar familie leeft Sofí­a een luxeleventje zonder verantwoordelijkheden en verplichtingen.

Daddies on Request (seizoen 1): California krijgt een onverwacht cadeau: haar moeder, Itzel, heeft een busje gestuurd met het verzoek naar Zacatecas te reizen om na negen jaar met haar herenigd te worden.

Algiers Confidential (seizoen 1): Een Duitse politierechercheur die werkt op de ambassade van zijn land in Algiers, krijgt een verboden liefdesrelatie met een jonge Algerijnse officier van justitie.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Walking Dead (S11E24)
Women in Taipei (S01E11)
Welcome to Wrexham (S01E10)
The Santa Clauses (S01E03)
The Mysterious Benedict Society (S02E06)
The Mighty Ducks: Game Changers (S02E09)
Sumo Do, Sumo Don't (S01E06)
Shadow Detective (S01E06-E08)
Revenge of the Others (S01E05 en S01E06)
Pink Lie (S01E09)
Black Rock Shooter: Dawn Fall (S01E06)
Andor (S01E12)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max maakt er deze week een feest met veel nieuwe series
Series / Streaming-diensten

HBO Max maakt er deze week een feest met veel nieuwe series

Deze series werden nieuw toegevoegd aan het aanbod van HBO Max.

Elke zaterdag zetten we op een rij wat je zoal nieuw kan zien op HBO Max. Deze week zijn er veel series toegevoegd aan het aanbod, met name nieuwe afleveringen.

Gaming Wall Street (seizoen 1): 'Gaming Wall Street' draait om de historische short squeeze van GameStop in 2021, en hoe een groep leunstoelbeleggers en online burgerwachten uiteindelijk hielpen de donkere onderbuik van Wall Street bloot te leggen.

FLCL (seizoen 3): 'FLCL' is een serie in het genre animatie / actie / komedie. De serie heeft 4 seizoenen en 18 afleveringen. In de serie spelen onder anderen Jun Mizuki en Mayumi Shintani.

Shaq (seizoen 1): Deze serie toont het leven van de Lakers-kampioen O'Neal van sportfenomeen tot cultureel figuur.

Fboy Island (seizoen 2): Drie vrouwen op een tropisch eiland worden vergezeld door 24 mannen, waarvan de helft zelfverklaarde ''nice guys'' zijn en de andere helft ''FBoys''.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Garcia (S01E06)
Pennyworth (S03E10)
The White Lotus (S02E04)
Rick and Morty (S06E07)
FBoy Island Nederland (S01E09 en S01E10)
The Winchesters (S01E05)
The Vow (S02E06)
The Shop: Uninterrupted (S02E04)
Avenue 5 (S02E07)
All American: Homecoming (S02E06)
All American (S05E06)
The Sex Lives of College Girls (S02E03 en S02E04)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorm succesvolle serie '1899' van Netflix is onderdeel van een groter geheel
Series / Nieuws

Enorm succesvolle serie '1899' van Netflix is onderdeel van een groter geheel

Netflix hitserie '1899' is onderdeel van een drie seizoenen-plan

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week kwam de serie 1899 op Netflix, van de makers van Dark. De serie, die speelt op een stoomschip van Europa naar New York, werd meteen een enorm succes.

Meer te vertellen
Hoewel de serie aan het einde van de acht afleveringen wel een aantal antwoorden heeft gegeven is er volgens de makers, Jantje Friese en Baran bo Odar nog veel te vertellen.

"Seizoen 1 gebruikten we een groot thema, een groot ding, naar voren te schuiven. Mochten we een tweede seizoen krijgen zouden we met dat thema kunnen spelen. Mogelijk zou dan in seizoen 3 een ontknoping zitten," zegt Friese.

"Net zoals Dark is het verhaal bedoeld voor drie seizoenen."

Het einde voor ogen
Mochten de plannen veranderen, mocht de serie geen vervolg vinden op Netflix, dan hebben de makers nog wat ruimte om het verhaal een goede ontknoping te geven.

"We hebben het eindpunt, het einde van de reis, de grootste ontknoping van allemaal, altijd voor ogen gehouden. Het is een beetje als hoekstenen hebben, zodat je weet waar je heen gaat, maar die ook flexibel genoeg zijn om te reageren op de dingen die er rondom je gebeuren," vertelt bo Odar.

Spelen met verwachtingen
Van hun eerdere serie Dark heeft het paar geleerd om te spelen met verwachtingen. "Het publiek is slim, je moet ze niet onderschatten."

Of -en wanneer- 1899 door Netflix het groene licht krijgt is nog onzeker. Maar tot dan kun je de serie hier bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Guardians of the Galaxy'-film op Disney+ wordt zeer positief ontvangen
Films / Nieuws

De nieuwe 'Guardians of the Galaxy'-film op Disney+ wordt zeer positief ontvangen

De nieuwe Guardians of the Galaxy-film staat nu op Disney Plus, en wordt vooralsnog goed ontvangen.

Het is tijd voor een nieuwe Guardians of the Galaxy-films op Disney Plus! Het mag dan wel geen volwaardige sequel zijn op de lopende serie, maar een Holiday Special is ook leuk.

Disney en Marvel hebben een vijfenveertig minuten durende Guardians of the Galaxy Holiday Special uitgebracht voor de feestdagen. De film staat nu op Disney Plus, waar kijkers er tot nu toe van lijken te genieten.

Guardians of the Galaxy Holiday Special
De bekende gezichten van onder andere Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan en Pom Klementieff keren uiteraard terug om de personages die we kennen uit de films opnieuw uit te beelden.

Tot nu toe wordt de film goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoort de film een 90 procent Tomatometer, oftewel de criticiscore. De publieksscore moet nog opengezet worden.

Uiteraard is er momenteel ook een andere Guardians of the Galaxy-film in ontwikkeling, namelijk Vol. 3. Deze moet ergens in 2023 verschijnen in de bioscopen.

Guardians of the Galaxy Holiday Special is nu te bewonderen op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Netflix langzaam van een streamingdienst naar een gaming-platform aan het veranderen?
Series / Nieuws

Is Netflix langzaam van een streamingdienst naar een gaming-platform aan het veranderen?

Uit verschillende vacatures blijkt dat Netflix bezig is met het ontwikkelen van een 'triple A-game'

Hoewel we Netflix tegenwoordig natuurlijk kennen als één van de meest succesvolle streamingdiensten, zou het zomaar kunnen dat het platform zich over een tijdje vooral zal gaan focussen op games.

Uit verschillende vacatures blijkt dat Netflix bezig is met het ontwikkelen van een 'triple A-pc-game'. Er staat onder andere een vacature open voor game director. Ook zoekt Netflix naar een art director, een ervaren technical director, een live service analyst en een lead engineer voor de gamestudio in Los Angeles.

De toekomstige game director zal hoogstwaarschijnlijk veel gaan samenwerken met Chacko Sonny. Hij was eerder executive producer bij Overwatch 2 en leidt tegenwoordig de gamestudio van Netflix in Los Angeles.

Wat voor game gaat het worden?
Het is nog niet duidelijk met wat voor game Netflix bezig is, maar er zijn een aantal aanwijzingen. In vrijwel alle vacatures staat dat de sollicitanten ervaring moeten hebben met het 'ontwikkelen van thirdpersonshooters en met het werken aan liveservicegames'. In de vacature voor leadengineer staat ook dat er gewerkt gaat worden aan een 'thirdperson-actie-roleplayinggame'. Maar wat het eindproduct precies gaat worden blijft dus nog een raadsel.

Netflix onthulde vorige maand ook bezig te zijn met smartphone games. Momenteel biedt het bedrijf 35 smartphone spellen aan en er zijn er 55 in ontwikkeling. Waarschijnlijk zullen Netflix-series dienen als de basis voor deze games.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is meest gruwelijke draak in 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Wat is meest gruwelijke draak in 'House of the Dragon'?

Op Reddit is er een poll geopend waarbij kan worden gestemd op de favoriete draak in 'House of the Dragon'.

De finale van seizoen 1 van House of the Dragon ligt inmiddels alweer een maand achter ons. Liefhebbers op Reddit kunnen echter niet genoeg krijgen van het bediscussiëren van de serie.

Peiling Reddit
Er is een peiling geweest op Reddit om te bepalen welke draak de favoriet is bij de fans. Volgens de poll, die vanaf 23 november loopt, is Caraxes (de draak van Daemon) momenteel de favoriet.Angstaanjagende draak
Op de tweede plek staat Vhagar, de grootste en wat ons betreft de meest angstaanjagende draak. Vhagar wordt bereden door Aemond Targaryen, die haar duidelijk nog niet helemaal onder controle heeft.

Vermithor
Een andere favoriet bij de fans is Vermithor. Deze draak verscheen pas in de laatste aflevering toen Daemon hem met een lied gezongen in het Valyriaans naar zijn kant probeerde te lokken.

Het filmen van seizoen twee zal begin 2023 gaan beginnen en de verwachting is dat de draken een alsmaar grotere rol gaan krijgen in wat allemaal nog komen gaat in House of the Dragon.

Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Spectaculaire foto's uit 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special' op Disney+
Series / Nieuws

Spectaculaire foto's uit 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special' op Disney+

'Guardians of the Galaxy' zit al helemaal in de kerstsferen.

It's beginning to look a lot like Christmas in beelden van The Guardians of the Galaxy Holiday Special. Geschreven en geregisseerd door James Gunn, is de 42 minuten durende Marvel Studios Special Presentation een throwback naar klassieke kerst tv-specials en een proloog op de trilogie-ender Guardians of the Galaxy Vol. 3 van komende zomer.

Beelden van de kerstspecial tonen Knowhere uitgedost in kerstschatten, Drax in een lelijke kersttrui en de "legendarische" Kevin Bacon (zelf).

Terwijl Peter Quill/Star-Lord nog steeds verdrietig is over Gamora (Zoe Saldana), gaan aliens Drax en Mantis naar de aarde om voor hun leider het perfecte cadeau te vinden: Footloose ster Kevin Bacon.

De perfecte combinatie
"Ik denk dat het zo'n unieke relatie is en ze zijn echt een soort Abbot en Costello, maar beiden zijn Costello's, maar Drax is zo'n enorme Costello dat hij haar Costello-zijn overtreft," vertelde Gunn aan ComicBook over de dynamiek tussen Drax en Mantis. "Ik hou van die twee. Ik wilde ze in het centrum van het verhaal kunnen plaatsen in plaats van aan de zijlijn."

Gunn vervolgde: "Ik denk dat beiden - in de afgelopen paar [Marvel] films die geen Guardians films waren - ongelooflijk aan de kant zijn gezet, niet zo veel zijn gebruikt. Dus de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen en hun reis in het midden te plaatsen was belangrijk voor mij. En om te zien hoe getalenteerd die twee acteurs zijn als komieken. Je ziet vooral hoe goed Pom is in deze show."

Hieronder is alvast een sneak peek te zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit ongelooflijke en waargebeurde verhaal op Netflix is een 'must-see'
Films / Nieuws

Dit ongelooflijke en waargebeurde verhaal op Netflix is een 'must-see'

Deze spannende en ontroerende film is een nieuw pareltje van Netflix.

Van het door oorlog verscheurde Syrië naar de Olympische Spelen in 2016: twee jonge zussen slagen erin. Volg hun ongelooflijke reis in de nieuwe Netflix-film The Swimmers - bekijk vlug de trailer hieronder om te ontdekken of deze film wat voor jou is!

Dit verhaal is niet zomaar een fictiefilm, maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De twee zussen Yusra en Sara Mardini voelen zich gedurende de Arabische lente gedwongen om hun land te ontvluchten. Ze vluchten naar Europa, en redden tijdens hun reis zwemmend een boot vol vluchtelingen.

In Europa trainen de meisjes keihard, en uiteindelijk kunnen ze met een ijzeren wil en hun zwemtalent het schoppen tot de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het zorgt voor een sterk verhaal, dat nu bij Netflix te zien is.

De recensie van de film
Recensent Dieuwertje Deutekom van FilmTotaal was lyrisch over de film, en beloonde die dan ook met 4 sterren. Ze stelt: "Regisseuse Sally El Hosaini combineert de gebeurtenissen van de oorlog in Syrië met het alledaagse leven van deze jonge meisjes, zoals ook Anne Frank de normale dingen van opgroeien meemaakte en beschreef."

Ze concludeert: "Het resultaat is een indringende schets van de realiteit en tegelijkertijd een hartverwarmend portret van twee zussen, die leven, liefhebben en dromen als ieder ander."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegenvaller voor de nieuwe 'Dune'-serie op HBO Max
Series / Nieuws

Tegenvaller voor de nieuwe 'Dune'-serie op HBO Max

De opnames voor de serie zijn nog maar net gestart en de showrunner stapt op.

Eerder deze week brachten wij al het nieuws dat HBO Max' nieuwe prequelserie Dune: The Sisterhood inmiddels is begonnen met filmen. Dit allemaal terwijl de productie van de film Dune: Part Two momenteel ook nog altijd volop gaande is.

Showrunner stopt ermee
Verrassend nieuws is nu dat Diane Ademu-John zich heeft teruggetrokken als showrunner van de serie. De schrijver/producent zal wel creatief betrokken blijven bij de serie maar verlegt haar focus naar andere verplichtingen. De andere showrunner Alison Schapker (die ook werkte aan Lost en Alias zal nu als enige showrunner overblijven.

Plot serie
De serie speelt zich ongeveer 10.000 jaar vóór de gebeurtenissen van Dune af en zal zich richten op de mysterieuze orde van 'Bene Gesserit' die bestaat uit machtige vrouwen met bovennatuurlijke vermogens die strijden tegen de krachten die de mensheid bedreigen maar er ook een eigen politieke agenda op nahouden.

In de serie spelen onder andere Emily Watson, Shirley Henderson, Indira Varma, Travis Fimmel, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds en Chloe Lea.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Apocalypse' was nog nooit zo dichtbij in de Netflix Top-10
Series / Netflix Kijktip

De 'Apocalypse' was nog nooit zo dichtbij in de Netflix Top-10

De apocalypse is een geliefd onderwerp op tv - deze serie levert het ten overvloede.

De nieuwe documentaireserie Ancient Apocalypse prijkt nu al in de Nederlandse Netflix Top 10, ondanks dat de serie nog niet erg lang op de streamingdienst staat. Duik samen met presentator Graham Hancock in de lange geschiedenis van het einde van de wereld. Bekijk de trailer gauw hieronder!

In het Westen kennen we het fenomeen van 'het einde van de wereld' voornamelijk onder de Bijbelse term 'apocalyps', maar over de hele wereld zijn er verschillende varianten van te vinden. En sommige beschavingen hebben ook daadwerkelijk het einde van de wereld mogen meemaken - voor henzelf dan.

In de serie Ancient Apocalypse onderzoekt Hancock zes eeuwenoude beschavingen, die allemaal op hun eigen manier zijn verwoest. Op allerlei locaties in de wereld laat hij zien hoe vroeger daar een enorme beschaving heeft geleefd. Zelfs de mythe over Atlantis komt langs, die volgens de verhalen zou zijn verzonken in de oceaan.

Sterk in de Netflix Top 10
Op het moment geniet het Nederlandse publiek volop van de serie. Daarom staat die dan nu ook op nummer van de Nederlandse Top 10. Ook wereldwijd kan men de serie waarderen. Op het moment staat de teller al op meer dan 24 miljoen kijkuren. Blijkbaar is het toch een onderwerp dat ons bezighoudt?

Kijk de serie snel zelf bij Netflix, of check eerst de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke series zijn er deze week nieuw te zien op Netflix
Series / Streaming-diensten

Welke series zijn er deze week nieuw te zien op Netflix

Deze series heeft Netflix de afgelopen paar dagen allemaal nieuw toegevoegd.

Elke week zetten we op een rij wat allemaal nieuw is toegevoegd aan content van de grootste streamingdiensten. Vandaag is Netflix aan de beurt.

Storybots: Antwoordtijd (1 seizoen): Heb je een vraag? De StoryBots hebben een antwoord! Ga met de nieuwsgierige vriendjes Beep, Boop, Bing, Bang en Bo op leuke avonturen om kennis te vinden voor kinderen als jij.

Our Universe (1 seizoen): Volg het wonderbaarlijke, miljarden jaren oude verhaal van ons universum en de onlosmakelijke band met het leven op aarde in deze meeslepende documentaireserie.

Blood, Sex & Royalty (1 seizoen): In deze sensuele serie, een moderne variant op het Britse koninklijke drama, staan de levens van de dodelijkste, sexyste en meest iconische monarchen uit de geschiedenis centraal.

Wednesday (1 seizoen): Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de Nimmermeer Academie.

Las Chónicas Del Taco (3 seizoenen): Veel van de populairste tacostijlen hebben een lange, veelal onbekende geschiedenis. Verken een aantal van deze stijlen in dit interessante, heerlijke voedselavontuur.

First Love (1 seizoen): Jong, vrij en smoorverliefd. Als tieners lag de wereld aan hun voeten. Het volwassen leven lijkt een stuk somberder. Het is alsof er een cruciaal puzzelstukje ontbreekt.

Blood & Water (3 seizoenen): Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje en wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De meeslepende serie 'Blood & Water' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De meeslepende serie 'Blood & Water' seizoen 3

We zijn alweer toe aan het derde seizoen van de populaire Zuid-Afrikaanse serie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste twee seizoenen van de Zuid-Afrikaanse serie Blood & Water hebben heel wat harten weten te veroveren. Vanaf vandaag is op Netflix ook het derde seizoen te bekijken.

Het derde seizoen van Blood & Water belooft weer ontzettend interessant te worden. In het derde seizoen zou er namelijk een nieuwe, duistere kracht haar intrede maken in het leven van de leerlingen van Parkhurst. Hun leven zal hierdoor nooit nog hetzelfde zijn. Niet alleen vriendschappen, maar ook relaties komen hierdoor aardig onder druk te staan. Bovendien is ook bekend dat niet iedereen het derde seizoen zal weten te overleven...

Gematigde reacties
Ondanks het feit dat Blood & Water op zich best goed bekeken wordt (ze gaat althans voldoende over de tongen op social media) vallen de scores op gespecialiseerde websites toch enigszins tegen. Onder meer op IMDB is er bijvoorbeeld slechts sprake van een score van 6,6/10. Kan het derde seizoen die score naar omhoog halen? Dat zal de nabije toekomst moeten uitwijzen!

In ieder geval, ben jij één van de vele mensen die wel heeft genoten van de eerste twee seizoenen van Blood & Water? Dan zal ook het derde seizoen je wellicht wel weten te overtuigen. Je kan deze in ieder geval vanaf vandaag streamen op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat je moet weten over seizoen 2 van de serie 'Wednesday' op Netflix
Series / Nieuws

Alles wat je moet weten over seizoen 2 van de serie 'Wednesday' op Netflix

De makers van \'Wednesday\' delen de details en hun ideeën over het tweede seizoen.

De hitserie Wednesday is nog niet officieel vernieuwd, maar makers Al Gough en Miles Miller spraken over we kunnen verwachten in het 2e seizoen als deze er komt.

Het jonge talent Jenna Ortega speelt de hoofdrol in Wednesday. Ze heeft met deze rol haar talenten kunnen laten zien.

De makers hebben gezegd dat ze graag de focus op Ortega willen houden. Wel willen ze meer van haar relatie met haar moeder Morticia (Catherine Zeta-Jones) laten zien.

Ook beloven de makers dat het compromisloze wereldbeeld van Wednesday op de proef gesteld zal worden terwijl ze blijft groeien en evolueren

Citaten van Gough en Millar
Lees hieronder de citaten van Gough en Millar:

Gough: "De serie gaat echt over een meisje dat de wereld in zwart-wit ziet en leert dat er grijstinten zijn... Ik denk dat het, net als bij elke relatie of vriendschap, gecompliceerd kan worden door andere factoren.

Het zal nooit van een leien dakje gaan. En het is echt haar leren navigeren door de ups en downs van vriendschap".


Millar: "We hadden het gevoel dat we net het oppervlak hadden geraakt met die personages en de acteurs zijn zo geweldig in die rollen. Catherine is, denk ik, een iconische Morticia.

De relatie tussen Wednesday en Morticia is ook essentieel voor de show, en het idee dat Wednesday haar eigen weg buiten het gezin probeert te vinden, is belangrijk"
.

Bekijk hier de trailer voor seizoen 1.


Kijk hier Wednesday.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.