Netflix Kijktip: 'Nashville'

Netflix Kijktip: 'Nashville'

Serie vol drama, romantiek, intrige en .... lekkere country muziek.

Michelle Iwema, 19 mei 2015 om 16:18

Al vaker had ik een en ander langs zien komen over de serie Nashville alleen was ik er nooit aan toegekomen om deze te kijken. Recent besloot ik er een keer voor te gaan zitten en tot mijn eigen verbazing beviel het prima en is het een serie die je zo wegkijkt.
De titel Nashville verwijst uiteraard naar het Mekka voor de country muziek. We maken kennis met countryzangeres Rayna Jaymes. Ze gerespecteerd binnen de muziekindustrie en heeft een kast vol prijzen staan, maar carrière stagneert. Haar album verkoopt niet goed en het blijkt dat de kaartverkoop van haar nieuwe tour niet echt van de grond komt.

De jonge Juliette Barnes is een opkomende pop/country ster bij dezelfde platenlabel als Rayna. De bazen stellen voor dat Rayma in het voorprogramma gaat spelen van Juliette. Zo zal ze zichzelf kunnen voorstellen aan een nieuw publiek. Maar als ze Juliette voorstellen aan Rayna, doet Juliette ontzettend bitchy met uiteraard een aantal opmerkingen over Rayna's leeftijd. Uiteraard ziet Rayna het niet zitten om met dit meisje zonder manieren op tournee te gaan, zeker niet als openingsact. Maar al snel raakt Juliette in diskrediet in Amerika als ze wordt betrapt op winkeldiefstal. Het wordt tijd voor damage control en de platenmaatschappij wil meer dan ooit dat de twee samen gaan optreden, zodat Rayna haar positieve imago kan gebruiken om de reputatie van Juliette te verbeteren.

Daarnaast heb je de liefdesverhaallijnen. Rayna heeft vroeger jarenlang een relatie gehad met gitarist Deacon Claybourne. Hij is nog steeds haar vaste bandlid en de twee geven nog steeds om elkaar, maar Rayna is inmiddels getrouwd met een ander met twee kinderen. Sterker nog; toen Deacon ging afkicken, kwam hij clean terug om erachter te komen dat ze een ander had gevonden en met hem in het huwelijksbootje was gestapt. Juliette ziet Deacon ook wel zitten en doet er alles aan om hem voor zich te winnen in de liefde en om muzikaal door hem begeleid te worden.

Verder heb je ook nog verhaallijnen rond de man van Rayna die de politieke arena betreedt en de vader van Rayna; een rijke man die gewend is dat hij iedereen kan kopen. Juliette lijkt op het eerste gezicht een eendimensionaal personage, maar je leert meer over haar achtergrond en de reden dat ze zo is geworden. Eigenlijk is ze heel breekbaar en heeft ze een flinke (bitchy) muur om zich heen gebouwd om zichzelf te beschermen. Alle ontvouwende verhaallijnen hebben een hoog soap- gehalte, dus liefhebbers van drama zijn met deze serie aan het juiste adres.

De rollen zijn allemaal leuk ingevuld door mensen die ook echt goed kunnen zingen en daarbij zijn het vaak lekkere nummers. Dat is niet gek want in ieder geval seizoen 1 werd de muziek verzorgd door T Bone Burnett, die onder meer de soundtrack maakte van de fantastische film Crazy Heart. In de VS is de serie echt ontzettend populair en speelde zelfs First Lady Michelle Obama er afgelopen jaar een cameo in. Je kunt bij ons de drie seizoenen kijken op Netflix. Zelf ben ik nog maar halverwege seizoen 1, maar dat is genoeg om ook de tweede helft van dat seizoen te willen gaan kijken.

Bron: Netflix

Lees meer over: Nashville, contry, Netflix, Netflix kijktip, Hayden Panettiere, Rayna, Connie Britton, T Bone Burnett, Crazy Heart, Heroes

Informatie over de serie: Nashville

Populair nieuws