search

Ons nieuws van dinsdag 19 mei 2015

Jude Law is 'The Young Pope' voor HBO
Series / Nieuws

Jude Law is 'The Young Pope' voor HBO

Miniserie van Paulo Sorrentino, regisseur van o.a. 'La Grande Bellezza.'

Jan-Peter Rook

Als we Deadline mogen geloven, gaat Jude Law de hoofdrol spelen in The Young Pope, een nieuwe miniserie van HBO. De regie ligt in handen van Paulo Sorrentino, regisseur van o.a. This Must Be The Place en La Grande Bellezza. Law speelt Pius XIII, een nieuw gekozen Paus die jong, Amerikaans en uitermate conservatief is. Hij is enorm begaan met het zwakkere en armere deel van de bevolking. Ondanks zijn constante angst om verlaten te worden, zelfs door God, is Pius niet bang voor de missie om diezelfde God te allen tijde te verdedigen.

De productie van The Young Pope, een miniserie die zal bestaan uit acht delen, gaat deze zomer van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Kijktip: 'Nashville'
Series / Nieuws

Netflix Kijktip: 'Nashville'

Serie vol drama, romantiek, intrige en .... lekkere country muziek.

Michelle Iwema

Al vaker had ik een en ander langs zien komen over de serie Nashville alleen was ik er nooit aan toegekomen om deze te kijken. Recent besloot ik er een keer voor te gaan zitten en tot mijn eigen verbazing beviel het prima en is het een serie die je zo wegkijkt.

De titel Nashville verwijst uiteraard naar het Mekka voor de country muziek. We maken kennis met countryzangeres Rayna Jaymes. Ze gerespecteerd binnen de muziekindustrie en heeft een kast vol prijzen staan, maar carrière stagneert. Haar album verkoopt niet goed en het blijkt dat de kaartverkoop van haar nieuwe tour niet echt van de grond komt.

De jonge Juliette Barnes is een opkomende pop/country ster bij dezelfde platenlabel als Rayna. De bazen stellen voor dat Rayma in het voorprogramma gaat spelen van Juliette. Zo zal ze zichzelf kunnen voorstellen aan een nieuw publiek. Maar als ze Juliette voorstellen aan Rayna, doet Juliette ontzettend bitchy met uiteraard een aantal opmerkingen over Rayna's leeftijd. Uiteraard ziet Rayna het niet zitten om met dit meisje zonder manieren op tournee te gaan, zeker niet als openingsact. Maar al snel raakt Juliette in diskrediet in Amerika als ze wordt betrapt op winkeldiefstal. Het wordt tijd voor damage control en de platenmaatschappij wil meer dan ooit dat de twee samen gaan optreden, zodat Rayna haar positieve imago kan gebruiken om de reputatie van Juliette te verbeteren.

Daarnaast heb je de liefdesverhaallijnen. Rayna heeft vroeger jarenlang een relatie gehad met gitarist Deacon Claybourne. Hij is nog steeds haar vaste bandlid en de twee geven nog steeds om elkaar, maar Rayna is inmiddels getrouwd met een ander met twee kinderen. Sterker nog; toen Deacon ging afkicken, kwam hij clean terug om erachter te komen dat ze een ander had gevonden en met hem in het huwelijksbootje was gestapt. Juliette ziet Deacon ook wel zitten en doet er alles aan om hem voor zich te winnen in de liefde en om muzikaal door hem begeleid te worden.

Verder heb je ook nog verhaallijnen rond de man van Rayna die de politieke arena betreedt en de vader van Rayna; een rijke man die gewend is dat hij iedereen kan kopen. Juliette lijkt op het eerste gezicht een eendimensionaal personage, maar je leert meer over haar achtergrond en de reden dat ze zo is geworden. Eigenlijk is ze heel breekbaar en heeft ze een flinke (bitchy) muur om zich heen gebouwd om zichzelf te beschermen. Alle ontvouwende verhaallijnen hebben een hoog soap- gehalte, dus liefhebbers van drama zijn met deze serie aan het juiste adres.

De rollen zijn allemaal leuk ingevuld door mensen die ook echt goed kunnen zingen en daarbij zijn het vaak lekkere nummers. Dat is niet gek want in ieder geval seizoen 1 werd de muziek verzorgd door T Bone Burnett, die onder meer de soundtrack maakte van de fantastische film Crazy Heart. In de VS is de serie echt ontzettend populair en speelde zelfs First Lady Michelle Obama er afgelopen jaar een cameo in. Je kunt bij ons de drie seizoenen kijken op Netflix. Zelf ben ik nog maar halverwege seizoen 1, maar dat is genoeg om ook de tweede helft van dat seizoen te willen gaan kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste ontmoeting The Flash en Supergirl een feit
Series / Foto's

Eerste ontmoeting The Flash en Supergirl een feit

De helden ontmoeten elkaar op de cover van het blad Variety.

Ondanks dat The Flash wordt uitgezonden door de zender The CW en de nieuwe superheldenserie Supergirl onderdak heeft gevonden bij CBS, is het niet ondenkbaar dat ze elkaar in de toekomst tegenkomen in elkaars series. Dit meldt producent Greg Berlanti in Variety. Voor het artikel zijn foto's gemaakt met beide helden uit het DC televisie-universum.

"De zender heeft openlijk gezegd dat ze haar op dit moment voor henzelf houden," aldus Berlanti tegenover Variety. "Ik benader de shows altijd eerst als fan, dus ik zou graag een crossover zien. Als er succes is, dan is alles mogelijk. Maar er moet een hoop gebeuren voordat iedereen hierop ja zegt."

This outtake is the best. Just some superheroes doing superhero things. @melissabenoist @gberlanti #TheFlash #Supergirl

Een foto die is geplaatst door Grant Gustin (@grantgust) op


Op de foto's zie je naast de producent ook Grant Gustin als The Flash en Melissa Benoist als Supergirl. Vanavond wordt op The CW de laatste aflevering "Fast Enough" van het eerste seizoen van The Flash uitgezonden. Vanaf november zien we hoe Supergirl het gaat doen.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oliver Queen is klaar als 'Arrow' in vierde seizoen
Series / Nieuws

Oliver Queen is klaar als 'Arrow' in vierde seizoen

Maar de serie draait toch juist om Arrow?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

The CW heeft bijzondere plannen voor het vierde seizoen van Arrow. Het lijkt erop dat Oliver Queen, gespeeld door Stephen Amell compleet klaar is als Arrow. "Arrow is klaar. Geen Arrow pak meer, dat heb ik voor het laatst gedragen," vertelde Amell in een interview met E! Online.

Dat komt vooral door de laatste aflevering van het derde seizoen, waarbij de identiteit van Arrow onthuld werd. Daarvoor nam het personage Roy de val, zodat Oliver door kon gaan. Maar het weer dragen van het groene pak, zou die gebeurtenissen ongedaan maken. "Dus het Arrow personage kan niet meer bestaan."

Helemaal klaar als het personage zal hij uiteraard niet zijn. De serie draait immers om de superheld Arrow, dus die zal op de één of andere manier wel terugkeren. De verwachting van velen is dat in het vierde seizoen Oliver Queen voor het eerst Green Arrow zal worden, een volwaardiger variant van de DC-held, waar de serie op gebaseerd is.

Wat denken jullie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste synopsis derde seizoen 'Hannibal'
Series / Nieuws

Eerste synopsis derde seizoen 'Hannibal'

Het derde seizoen gaat op 4 juni al van start.

Er is een synopsis vrijgegeven voor de eerstvolgende nieuwe aflevering van NBC-serie Hannibal. Er staat een boel te gebeuren in de aflevering, die de titel Antipasto blijkt te dragen. Vooral Hannibals nieuwe leven in Italië speelt een rol en er lijken flashbacks te volgen ditmaal. Om die reden keren Eddie Izzard en Zachary Quinto terug in gastrollen voor de aflevering.

Nadat hij succesvol ontsnapt is aan de FBI, reist Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) door Europa, met Bedilia Du Maurier (Gillian Anderson) op sleeptouw. Maar Dr. Lecters oude gewoontes en bijzondere smaak staan nog altijd in de schijnwerpers, terwijl hij went aan een nieuwe identiteit en een nieuw leven in Florence, Italië, waar hij werkt in het Palazzo Capponi museum. Blikken in het verleden verklaren zijn relatie met Bedelia, een relatie die niet duidelijk gedefinieerd is als vriendschap of vijandschap.

Het seizoen gaat op 4 juni in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teasers & poster voor 'Humans'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe teasers & poster voor 'Humans'

De remake van het Zweedse Real Humans.



AMC en Channel 4 presenteren binnenkort de serie Humans die gebaseerd is op het Zweedse Real Humans. Op deze pagina's tref je meerdere video's aan met nieuwe beelden uit de serie. Tevens kun je een blik werpen op een nieuw affiche.

In Humans, waarin de belangrijkste rollen zijn voor Colin Morgan en William Hurt, zien we een hedendaagse wereld waarin de mensheid afhankelijk is van synths, geavanceerde robotslaven. Of deze robots wel te vertrouwen zijn, zal de rode draad zijn in de serie. Deze vangt aan met de situatie dat een man (Tom Goodman Hill) zijn vrouw en de drukke advocate (Katherine Parkinson) de robot/synth Anita (Gemma Chan) cadeau doet.

De serie verschijnt volgende maand op de buis.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.