Hoe het afliep met de acteur die werd gecast voor Chandler in 'Friends' en weigerde

Deze acteur had destijds geen idee welke grote rol hij afsloeg.

Bas de Kramer, 02-12-2022 12:38

Tijdens de casting van hitserie Friends kwamen de nodige acteurs langs in een poging om zich in een nieuwe serie te spelen. Op dat moment was natuurlijk nog niet te voorspellen hoe groot deze serie zou worden.
Casting 'Friends'
Acteur Jon Favreau was nog maar redelijk kort aan het acteren toen hij meedeed aan de casting voor Friends. Hij had het jaar ervoor zijn acteerdebuut had gemaakt in Rudy. Zijn casting was succesvol en men koos hem voor de rol van 'Chandler'. Hij weigerde de rol om zich te kunnen concentreren op andere rollen, zoals die in Swingers, die hem en zijn goede vriend Vince Vaughn wereldberoemd maakten.

Gastrol
Favreau bleef wel in contact met de serie en verscheen in seizoen vier alsnog in een gastrol als Pete Becker als vriendje van Monica, die vanwege zijn deelname aan UFC uiteindelijk door haar werd gedumpt.

Allebei succesvol
In 2001 maakte Favreau zijn regiedebuut met de film Made en werkte hij aan de Marvel-franchise. Courteney Cox, die Monica speelde, noemde hem tijdens een interview later 'de beste regisseur' die zij kende. Uiteindelijk liep het verhaal voor zowel Friends als voor Jon Favreau dus prima af.Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.
Bron: Startefacts

Lees meer over: friends, chandler, david schwimmer, matthew perry, rachel green, jennifer aniston, jon favreau

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader