Verwijderde scène uit 'House of the Dragon' maakt het verhaal tragischer

Een deleted scene uit House of the Dragon voegt een tragisch laagje toe aan het verhaal van de serie.

Niels Arts, 02-12-2022 17:10

Een deleted scene uit het eerste seizoen van House of the Dragon voegt een extra laagje toe aan het personage Criston Cole.
Het betreft een deleted scene over de benoeming van Criston Cole tot de Kingsguard. Dit zagen we gebeuren in een van de eerste afleveringen van House of the Dragon, maar de officiële benaming werd nooit in beeld gebracht.

House of the Dragon deleted scene
Maar dat had wel het geval kunnen zijn. Een deleted scene laat dit moment namelijk zien. Hoewel we de hele scene nog niet kunnen zien, krijgen we er een blik op geworpen in een boek dat binnenkort uit gaat komen.

Het boek heet House of the Dragon: Inside the Creation of a Targaryen Dynasty en het moet begin volgend jaar uitkomen. Entertainment Weekly laat er alvast een pagina op te zien, waar Criston Cole, Rhaenyra en Viserys Targaryen op te zien zijn.

Als dit moment in House of the Dragon getoond was, had het een tragisch laagje toegevoegd. Het verraad van Cole ten opzichte van de twee Targaryens later in het seizoen zou dan meer gewicht hebben.

Ooit mochten Rhaenyra en Criston elkaar, maar dat liep al snel in de soep. Een moment zoals dit om dan naar terug te denken, zou een tragische toevoeging zijn aan het verhaal.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.


Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: House of the Dragon, HBO Max, seizoen 1

Populair nieuws