'The Walking Dead'-bedenker verklapt of God bestaat

Robert Kirkman onthult of God wel of niet bestaat in 'The Walking Dead'.

Nina Beerendonk, 02-12-2022 16:30

Al jaren speculeren fans over de vraag of God wel of niet bestaat in het The Walking Dead-universum. Nu heeft Robert Kirkman, één van de makers van de serie en de schrijver van de originele comics, deze vraag eindelijk beantwoord.
Het zombie- en horrorgenre bevat al lang beelden en mythologie die geassocieerd worden met religie, aangezien veel gebeurtenissen in films, boeken en andere media duistere gebeurtenissen in verband hebben gebracht met een hogere macht die in het spel is - zoals God. Robert Kirkman onthuld nu of dat in The Walking Dead het geval is.

Een schijnvertoning
In zijn comic The Walking Dead Deluxe #32 heeft Kirkman uitgelegd dat er geen God is in The Walking Dead. In de editie werd hem gevraagd wat God vindt van de zombie-overname van de aarde in zijn serie. Kirkman antwoordde: "God is een schijnvertoning in de wereld van The Walking Dead".

Voor de lezers die dachten dat God een rol speelde in de gebeurtenissen van The Walking Dead, is nu dus bevestigd dat dit niet waar is. Hoewel personages als pater Gabriel Stokes en Earl Sutton in God geloven, blijkt uit zijn nieuwe opmerking dat God dus niet bestaat in de serie.

Uiteindelijk zijn de zombies geen straf van God of gebaseerd op iets uit de Bijbel, aangezien de verklaring voor zombies in The Walking Dead geen verband houdt met religie.

Alle seizoenen van The Walking Dead zijn te zien op Disney+.


Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Walking Dead, Robert Kirkman, Disney

Populair nieuws