search
Meer details 'Fear the Walking Dead' onthuld
Series / Nieuws

Meer details 'Fear the Walking Dead' onthuld

Het verhaal draait om hoe mensen de zombie apocalypse leren begrijpen.

De productie van AMCs spin-off van The Walking Dead, Fear the Walking Dead, is hard op weg. In een uitgebreid interview met THR ging showrunner David Erickson in op de serie. Hij vertelde over de hoofdpersonen, maar ook over de plek die de serie inneemt ten aanzien van zijn moederserie.


"We behandelen losjes de periode die Rick in coma doorbracht in het eerste seizoen," vertelde Erickson. "We zullen dus de dingen gaan zien en ervaren, die hij miste. Het is meer een parallel verhaal dan een prequel. Stel je de opening voor waarin Rick neergeschoten wordt en in coma raakt… Die dag ligt dicht bij de dag waarop wij beginnen. We spelen met het idee van wat er gebeurde in het land en de wereld, tot hij wakker werd. Dat is waarom we bij het netwerk de benaming 'companion series' gebruiken. Het is geen prequel zoals bijvoorbeeld Better Call Saul dat is, waarbij we zes of zeven jaar terug in de tijd gaan. Het past erg specifiek bij de pilot van het origineel. Prequel is dus niet het juiste woord. Het is een op zichzelf staand, vreemd en hybride ding. Ik zou willen dat ik er een beter woord voor had."

En dan de personages die centraal staan in het zes afleveringen tellende eerste seizoen. "Het gaat over een gezin: Travis (Curtis) is net gaan samenwonen met zijn vriendin Madison (Dickens), vlak na hun huwelijk. Zij heeft twee kinderen, waarvan er eentje problemen heeft. Travis heeft een boze tiener en een ex-vrouw. Je hebt het over twee mensen die pas net, zodra het verhaal begint, hun gezin bij elkaar proberen te brengen onder één dak. De ironie ligt er voor ons in, dat ze daarin slagen als de serie begint. Wat me intrigeert, is dat we hier een meeslepend drama mee kunnen maken en dat op een groter canvas schilderen. Alle problemen die we laten zien, komen echt tot uiting in seizoenen drie, vier, vijf en zes. Het vormt daardoor een interessante introductie in deze wereld. De 'haai' zul je dus niet snel zien in seizoen 1. We spelen wel wat kaarten, zo zullen er wel Walkers zijn, maar het gaat om de mensen die proberen te begrijpen wat er aan de hand is en niet vanaf het begin de zombie apocalypse begrijpen. Het gaat om het proces, waar je door heen moet als je collega, waar je gisteren nog koffie mee dronk, je plotseling probeert op te eten. Je gaat eerst denken dat ze ziek zijn. Dus iedereen heeft even tijd nodig om de boel te verwerken."

De serie, waarvan al twee seizoenen besteld zijn, moet deze zomer al in première gaan.

Aanbevolen artikelen