search

Ons nieuws van donderdag 21 mei 2015

Mimi Rogers toegevoegd aan cast 'Ash vs Evil Dead'
Series / Nieuws

Mimi Rogers toegevoegd aan cast 'Ash vs Evil Dead'

Ze zal te zien zijn naast Bruce Campbell en Lucy Lawless in de serie.

Mimi Rogers (Mad Men, NCIS) is de nieuwste toevoeging aan de cast van de Starz-serie Ash vs. Evil Dead, een tv-vervolg op de befaamde Evil Dead-franchise. Rogers zal te zien zijn naast acteurs zoals Lucy Lawless en natuurlijk Bruce Campbell.

De serie gaat over een aan lager wal geraakte Michigan State Trooper genaamd Amanda Fisher (Jill Marie Jones), die na de gruwelijke moord op haar partner op zoek gaat naar Ash (Campbell), om aan te tonen dat hij verantwoordelijk is voor de misdaad. Amanda komt er echter al snel achter dat Ash en zijn kornuiten de enige hoop zijn tegen de plaag van de Evil Dead.

De opnames van de serie gaan in de lente van start in Nieuw-Zeeland. Starz zal later dit jaar in totaal tien half uur durende afleveringen van de serie uitzenden. Sam Raimi zal de eerste aflevering van Ash Vs Evil Dead regisseren. Hij schreef deze samen met zijn broer Ivan, Craig DiGregorio en Tom Spezialy. Raimi zal de serie produceren samen met Campbell, Rob Tapert en DiGregorio.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Teen Titans' pilot mogelijk deze zomer
Series / Nieuws

Opnames 'Teen Titans' pilot mogelijk deze zomer

De serie moet echt trouw zijn aan het bronmateriaal en als baanbrekend gelden.

Het lijkt erop dat de aankomende TNT-serie over de Teen Titans er mogelijk toch gaat komen. TVLine mocht de baas van het netwerk, Kevin Reilly, interviewen en hij vertelde dat de serie er misschien toch gaat komen. Op dit moment is het wachten of hij en producent Akiva Goldsman een manier kunnen vinden om de serie een eigen plek te geven tussen de vele superheldenseries van dit moment.

"Akiva heeft het erg druk met andere dingen," aldus Reilly. "Maar misschien deze zomer. Ik ging zitten met Akiva en zei "“ en hij was het daarmee eens "“ dat het televisielandschap er op dit moment goed uit ziet op het gebied van superhelden. Dus welke ruimte kan die serie innemen? En hij wil echt zorgen dat het geheel trouw is aan het bronmateriaal."

En daarom is de toon erg belangrijk. "Teen Titans gold als baanbrekend toen het begon. Er zaten gevolgen aan dingen die gebeuren. Het was niet alsof iemand dood ging en de rest dan vrolijk verder ging. En er zat een eerste superheld bij die verslaafd was. Het gold verder als een coming-of-age verhaal voor Robin, die het gevoel had dat Batman hem verraden had. Ik denk dat het dus een erg interessante serie kan worden."

Het is dus echt nog de vraag wanneer deze er gaat komen. TNT wil mogelijk komende zomer beginnen met de opnames, maar of dat door gaat, ligt aan Akiva Goldsman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Moordvrouw' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Moordvrouw' seizoen 4

Niet hoogdravende uitgave van een spannende RTL-serie.

Cast: Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Renée Soutendijk (Carla Vreeswijk), Porgy Franssen (Menno de Waard), Achmed Akkabi (Bram Amezian), Thijs Römer (Evert Numan) | Jaren: 2012 "“ heden (4 seizoenen) | Release: RTL4

Al sinds 2012 zendt RTL de serie Moordvrouw uit. Deze show, met Wendy van Dijk in de hoofdrol, was al erg populair, maar is de afgelopen jaren alleen maar succesvoller geworden. Geen wonder dus dat het vierde seizoen van de serie nu op Dvd verkrijgbaar is.

In dit vierde seizoen keren alle bekende personages terug en wordt het team onder leiding van Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk) geconfronteerd met enkele raadselachtige zaken, zoals een conflict in de plaatselijke drugswereld, een geheim genootschap dat iedereen het zwijgen oplegt die hen probeert te ontmaskeren en de mysterieuze ontvoering van een tienerjongen. Dan ontdekt het team ook nog eens een mogelijke terroristische aanslag. Kunnen ze daders op tijd stoppen? Ondertussen heeft Fenna Kremer (Wendy van Dijk) de recherche definitief vaarwel gezegd, maar het verleden blijft haar achtervolgen, met levensgevaarlijke consequenties…

De ontvangst van de serie was in het eerste seizoen niet zo positief, maar naarmate de show vorderde, werden de recensies beter. Ook de kijkcijfers groeiden. Zo werd het laatste seizoen, dat in een gedurfde zet van RTL lijnrecht tegenover kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw geprogrammeerd werd, door zo'n 1,4 miljoen mensen bekeken.DVD: Moordvrouw seizoen 4| Duur: 421 min. | Release: mei 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x DVD| EAN: 8-715664-114704 | Met dank aan: DFW

De Dvd-uitgave van Moordvrouw past netjes bij de eerdere seizoenen en heeft een soortgelijk ontwerp. Het betreft een dubbeldikke Dvd-hoes, met voorop de zes hoofdpersonen. De nadruk ligt uiteraard op hoofdrolspeelster Wendy van Dijk. Op de achterkant tref je een synopsis aan van het seizoen en de titels van de tien afleveringen die je dit seizoen kunt bekijken. Op de schijven, die niet heel elegant op elkaar gestapeld zitten, zie je welke afleveringen er op welke schijf zitten.

Geluid en audio zijn niet uitzonderlijk in deze serie. Het beeld is voldoende scherp, ook in donkere scènes. De kleuren zien er verder natuurlijk uit, maar spetteren niet van het scherm af. Het geluid is verder ook voldoende. Dialoog en muziek komen netjes uit de boxen, zoals je verwacht van dit soort uitgave.

Toekomst
Een vijfde seizoen zal er waarschijnlijk wel gaan komen. Dit seizoen eindigde met een grote cliffhanger en RTL liet direct na uitzending van finaleaflevering SOLO weten in onderhandelingen te zijn met de cast voor nieuwe seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'GTST'-parodie 'Pittige Tijden' krijgt eigen Youtube-kanaal
Series / Nieuws

'GTST'-parodie 'Pittige Tijden' krijgt eigen Youtube-kanaal

Alle 99 afleveringen van de persiflage van Carlo Boszhard en Irene Moors zijn vanaf nu weer te bekijken.

Jan-Peter Rook

De mensen die vroeger elke zaterdagochtend vroeg opstonden om Telekids te gaan kijken, herinneren zich vast nog wel het onderdeel Pittige Tijden. Dit was een bijzonder populaire parodie op de soap Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin Carlo Boszhard en Irene Moors hoofdpersonages als Arnie, Rik, Linda, Meta, Jessica en Robbert op ludieke wijze neerzetten. Pittige Tijden heeft vanaf nu een eigen Youtube-kanaal, dus je kunt alle 99 afleveringen nu op je dooie gemakje terugkijken.

Pittige Tijden groeide al snel uit tot één van de populairste onderdelen van het programma. Het Youtube-kanaal vind je hier

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details 'Fear the Walking Dead' onthuld
Series / Nieuws

Meer details 'Fear the Walking Dead' onthuld

Het verhaal draait om hoe mensen de zombie apocalypse leren begrijpen.

De productie van AMCs spin-off van The Walking Dead, Fear the Walking Dead, is hard op weg. In een uitgebreid interview met THR ging showrunner David Erickson in op de serie. Hij vertelde over de hoofdpersonen, maar ook over de plek die de serie inneemt ten aanzien van zijn moederserie.

"We behandelen losjes de periode die Rick in coma doorbracht in het eerste seizoen," vertelde Erickson. "We zullen dus de dingen gaan zien en ervaren, die hij miste. Het is meer een parallel verhaal dan een prequel. Stel je de opening voor waarin Rick neergeschoten wordt en in coma raakt… Die dag ligt dicht bij de dag waarop wij beginnen. We spelen met het idee van wat er gebeurde in het land en de wereld, tot hij wakker werd. Dat is waarom we bij het netwerk de benaming 'companion series' gebruiken. Het is geen prequel zoals bijvoorbeeld Better Call Saul dat is, waarbij we zes of zeven jaar terug in de tijd gaan. Het past erg specifiek bij de pilot van het origineel. Prequel is dus niet het juiste woord. Het is een op zichzelf staand, vreemd en hybride ding. Ik zou willen dat ik er een beter woord voor had."

En dan de personages die centraal staan in het zes afleveringen tellende eerste seizoen. "Het gaat over een gezin: Travis (Curtis) is net gaan samenwonen met zijn vriendin Madison (Dickens), vlak na hun huwelijk. Zij heeft twee kinderen, waarvan er eentje problemen heeft. Travis heeft een boze tiener en een ex-vrouw. Je hebt het over twee mensen die pas net, zodra het verhaal begint, hun gezin bij elkaar proberen te brengen onder één dak. De ironie ligt er voor ons in, dat ze daarin slagen als de serie begint. Wat me intrigeert, is dat we hier een meeslepend drama mee kunnen maken en dat op een groter canvas schilderen. Alle problemen die we laten zien, komen echt tot uiting in seizoenen drie, vier, vijf en zes. Het vormt daardoor een interessante introductie in deze wereld. De 'haai' zul je dus niet snel zien in seizoen 1. We spelen wel wat kaarten, zo zullen er wel Walkers zijn, maar het gaat om de mensen die proberen te begrijpen wat er aan de hand is en niet vanaf het begin de zombie apocalypse begrijpen. Het gaat om het proces, waar je door heen moet als je collega, waar je gisteren nog koffie mee dronk, je plotseling probeert op te eten. Je gaat eerst denken dat ze ziek zijn. Dus iedereen heeft even tijd nodig om de boel te verwerken."

De serie, waarvan al twee seizoenen besteld zijn, moet deze zomer al in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Video: Peter Dinklage zingt over sterfgevallen 'Game of Thrones'
Series / Video/clip/featurette

Video: Peter Dinklage zingt over sterfgevallen 'Game of Thrones'

De acteur, die Tyrion Lannister speelt, zingt ook over zijn eigen succes.Eén van de populairste series op het moment is HBO's Game of Thrones. De serie staat erom bekend dat heel veel personages overlijden en daaronder vallen zelfs hoofdpersonen. Denk maar aan Sean Beans Ned Stark en Jack Gleesons Joffrey Baratheon. Iemand die nog altijd leeft is Peter Dinklage's Tyrion Lannister. De acteur maakte speciaal voor Red Nose Day, een dag waarbij goede doelen massaal acties houden in het Verenigd Koninkrijk, een video met Coldplay.

De acteur zingt in bovenstaande video samen met een reeks achtergrondzangeressen een lied over de doden van de show. Op charmante wijze maakt de acteur, wiens personage geldt als één van de populairsten van de serie, duidelijk dat hij het einde gaat halen. Althans, dat wil hij.

Red Nose Day is al dertig jaar een traditie in het Verenigd Koninkrijk en begint langzaam andere landen te bereiken. Zo zijn in de Verenigde Staten Jennifer Aniston, Benedict Cumberbatch, Peter Dinklage, Anna Kendrick en velen anderen bezig geweest voor goede doelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.