Ster uit 'Fatal Attraction'-serie legt uit hoe deze verschilt van de film uit 1987

'Fatal Attraction'-serie zal heel anders zijn

De geplande remake zal op een aantal gebieden nieuwe wegen inslaan volgens de hoofdrolspeelster.

Fleur van Laar, 6 december 2022 15:57

In 1987 waren er een aantal erotische thrillers die in de bioscoop werden uitgebracht, met Fatal Attraction als een opvallende werk in het genre, deze krijgt een remake als een tv-serie op Paramount+.
Gezien de veranderingen in niet alleen het medialandschap, maar ook het culturele klimaat betekent dit dat de komende vertelling nieuwe wegen zal verkennen, zoals beschreven door hoofdrolspeelster Lizzy Caplan.

De actrice merkte op hoe het komende project ook een van de oorspronkelijke mogelijke conclusies zal eren die ster Glenn Close verkoos, waardoor de serie het bronmateriaal op die manieren kan omarmen.

In een modern jasje
"De [originele] film is nog steeds geweldig. Hij is nog steeds eng en doet je grote vragen stellen, maar er waren twee verschillende eindes en er was een einde waar Glenn Close de voorkeur aan gaf, maar uiteindelijk kozen ze voor een ander einde," zei Caplan tegen Grazia.

"Glenn Close vocht om de kwetsbare geestesziekte van haar personage Alex te beschermen. Niets daarvan kwam echt tot uiting in de film. Het publiek zag het heel erg vanuit het perspectief van de jaren tachtig -- deze geweldige man maakt één fout en nu probeert die vreselijke vrouw zijn leven te ruïneren. Vooral omdat Glenn Close zulk subtiel, zorgvuldig werk levert dat als je ernaar zoekt, het er allemaal is."

Paramount+ beschrijft de nieuwe serie als volgt: "Joshua Jackson speelt de hoofdrol als Dan Gallagher, het object van de obsessie van zijn geliefde (Caplan) na een korte affaire. Een diepgaande heruitvoering van de klassieke psychoseksuele thriller en culturele toetssteen uit de jaren '80. De nieuwe serie verkent fatale aantrekkingskracht en de tijdloze thema's van huwelijk en ontrouw door de lens van moderne opvattingen over sterke vrouwen, persoonlijkheidsstoornissen en dwangmatige controle."


Bron: Grazia

Lees meer over: Paramount, Fatal Attraction, Lizzy Caplan, Joshua Jackson

Populair nieuws