Waarom Gustavo Fring de grootste schurk van 'Breaking Bad' is

De grootste schurk van 'Breaking Bad'

Een nader inzicht in de meedogenloze acties van Gus Fring uit 'Breaking Bad'

Bas de Kramer, 6 december 2022 16:34

Hitserie Breaking Bad heeft een complexe en fascinerende cast van personages. Het meest meedogenloze personage is toch echt Gustavo Fring. Hij is de mede-oprichter van Los Pollos Hermanos en een grote drugs distributeur in het zuidwesten van de Verenigde Staten.
Gus staat bekend om zijn kalme en beheerste houding, maar onder dat uiterlijk schuilt een meedogenloze en berekenende geest. Hij is bereid alles te doen wat nodig is om zijn belangen te beschermen en zijn macht te behouden, zelfs als dat betekent dat hij moet moorden of verraden.

Koelbloedige moord
Eén van de meest huiveringwekkende voorbeelden van de meedogenloosheid van Gus is zijn koelbloedige moord op Victor, een van zijn eigen werknemers. Victor had een fout gemaakt die de illegale activiteiten van Gus aan het licht had kunnen brengen, en in plaats van hem te berispen of te ontslaan, liep Gus kalm naar hem toe en sneed zijn keel door.

Opofferen van metgezellen
Gus aarzelt ook niet om degenen die het dichtst bij hem staan op te offeren als dat betekent dat hij zijn doelen moet bereiken. Hij manipuleert en gebruikt Jesse Pinkman, een van zijn belangrijkste methamfetamine koks, als pion in zijn machtsstrijd met rivaliserende drugsbaron Hector Salamanca. Hij gebruikt ook Mike Ehrmantraut, zijn vertrouwde handhaver, als zondebok om zijn eigen illegale acties te verdoezelen.

Meedogenloos
Over het algemeen is Gus een meester in het spelen van het spel van macht en controle, en zijn bereidheid om alles te doen wat nodig is om zijn positie te behouden, maakt hem volgens fans het meest meedogenloze personage in Breaking Bad. Zijn koelbloedige acties en berekende beslissingen maken hem tot een werkelijk geduchte en angstaanjagende tegenstander.


Kijk Breaking Bad op Netflix.
Lees meer over: gustavo fring, breaking bad, netflix, walter white

Informatie over de serie: Breaking Bad

Populair nieuws