search

Ons nieuws van dinsdag 6 december 2022

Waarom 'That 70s Show' juist nú een vervolg op Netflix krijgt
Series / Nieuws

Waarom 'That 70s Show' juist nú een vervolg op Netflix krijgt

De makers waren zeker van hun zaak en sloegen het aanbod van een spin-off af.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondanks het grote succes van That 70s Show vonden Bonnie Turner, Terry Turner en Gregg Mettler een vervolgserie niet nodig. Er was gewoon geen goede reden voor. Toen ze echter beseften dat een komedieserie die zich in de jaren 90 afspeelt wel degelijk een toegevoegde waarde heeft, veranderden ze van gedachten.

Dochter Lindsey Turner voegde zich bij het team, en zo ontstond That 90s Show.

Terug naar de kelder van de Foremans
Hoofdrolspeelster Callie Haverda speelt Eric (Topher Grace) en Donna's (Laura Prepon) dochter. Red (Kurtwood Smith) en Kitty (Debra Jo Rupp) zijn ook weer te zien, deze keer als grootouders die op hun kleindochter passen. Uiteraard krijgen ze haar vriendenclub er gratis bij.

In een interview met Variety licht Lindsey Turner toe: "De jaren 90 waren eigenlijk het laatste tijdperk voor de social media. Mensen keken nog op, in plaats van de hele tijd op hun telefoon te turen."

Herleven van de jaren 90?
De nostalgie naar de jaren 90 toe heeft deels te maken met het feit dat series uit die periode in het streaming-tijdperk een nieuwe publiek hebben gevonden. Friends is hiervan een goed voorbeeld. Ook is een deel van het kijkerspubliek opgegroeid in de jaren 90 en kan hierdoor het verleden herbeleven.

Fans kunnen zowel bekende als nieuwe gezichten begroeten in 1995, het jaar waarin de serie begint. That 90s Show gaat op 19 januari 2023 in première op Netflix.

De voorganger That 70s Show is momenteel niet te streamen in Nederland, wel is de serie verkrijgbaar op dvd bij Amazon.nl.

Hieronder kun je de officiële trailer bekijken voor That 90s Show:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weten alleen de echte 'Game of Thrones'-kenners over de Faceless Men
Series / Nieuws

Dit weten alleen de echte 'Game of Thrones'-kenners over de Faceless Men

Wie of wat zijn The Faceless Men in 'Game of Thrones'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones heeft een rijke geschiedenis en personages, groepen en locaties die in de serie vaak maar vluchtig voorbij komen, maar waarvan je als kijker heel graag meer wil weten.

10 - Geen religieuze praktijken
Hoewel The Faceless Men de dienaars zijn van een van de religies in George R.R. Martin's wereld, hebben zij weinig tot geen religieuze handelingen. In tegenstelling tot The Faith of the Seven.

9 - De prijs die een Faceless Man eist ligt altijd binnen het vermogen van degene die moet betalen
The Faceless Men zijn huurmoordenaars, en dus worden ze graag betaald. Maar nooit méér dan degene die ze inhuurt kan betalen. Zij zien moord als een heilig sacrament dat voor iedereen beschikbaar moet zijn.

8 - Slechts enkele vrouwen zijn Faceless Men
In Game of Thrones wordt Arya Stark opgeleid tot Faceless Men. Toch zijn er maar weinig vrouwen die ooit tot de groep zijn toegetreden. Dit laat ook meteen zie hoe belangrijk Arya is, en waarom ze uiteindelijk de groep weer verlaat.

7 - Het doel van de Faceless Men moet altijd onbekend zijn.
Dit is op zich logisch: wanneer de Faceless Men hun slachtoffer niet kennen, worden ze ook niet afgeleid.

6 - The Faceless Men worden niet graag gezien door hun target
Het is onderdeel van hun religie dat het in het voordeel is van hun target dat ze niet gezien worden tijdens hun aanval.
Bekijk op instagram

5 - De vele gezichten
Het gebruik van de velen gezichten heeft een bijwerking: soms kan het onderbewustzijn van de persoon van wie het gezicht was zich manifesteren in de drager.

4 - Het ontstaan van The Faceless Men
De Faceless Men zijn ontstaan in de slavenmijnen van het oude Valyria, ooit een van de machtigste rijken in de wereld van George R.R. Martin. Daar gaf een man zonder naam de "gift of death" aan een van zijn tot slaaf gemaakten en dat spreidde zich uit door Valyria.

3 - De Doem van Valyria
Het is goed mogelijk dat The Faceless Men verantwoordelijk zijn voor de ondergang van Valyria. De jaloerse Valyrianen gebruikten zetten de Faceless Men tegen elkaar op om hun invloed te beperken. Dit zou goed tot hun eigen ondergang geleid kunnen hebben.

2 - Bidden
Hoewel The Faceless Men weinig religieuze rituelen hebben, bidden (of mediteren) ze twee keer per dag. In de ochtend en in de avond.

1 - Blinde dienaars
Blinde dienaars komen vaak voor in het Huis van Zwart en Wit. Dit zorgt ervoor dat hun andere zintuigen extra scherp worden en dat ze die kunnen trainen. Voor Arya was het slechts tijdelijk, maar voor velen is het permanent.

Alle acht seizoenen van Game of Thrones zijn nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De echte reden waarom Jim Parsons opstapte bij 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

De echte reden waarom Jim Parsons opstapte bij 'The Big Bang Theory'

In een podcast met David Tennant deed Jim Parsons het echte verhaal uit de doeken.

The Big Bang Theory kwam een paar jaar geleden aan haar einde toen Jim Parsons onthulde dat seizoen twaalf zijn laatste seizoen zou worden. Voor zover bekend was de belangrijkste reden dat hij gewoon toe was aan iets nieuws. Tijdens een podcast maakte hij echter de echte reden bekend.

Podcast
Tijdens de podcast David Tennant does a podcast with... maakte hij bekend dat zijn agenda in die tijd helemaal gevuld was met repetities en andere projecten en dat hij op dat moment ook nog eens zijn hond moest laten inslapen terwijl hij geen tijd had om dat verder te verwerken.

Quote Parsons
"Ik zal die wandeling door het park nooit vergeten om mijn hond naar het toilet te laten gaan voordat we een reclame zouden gaan opnemen. Hij zag er gewoon zo slecht uit en ik was zo moe" zei Parsons.

"Todd, mijn man, had zoiets van 'we moeten gaan, we hebben dit gepland, ze passen alles in je schema ...' en ik begon gewoon te huilen. Het maakt me nu nog steeds van streek. Ik had zoiets van 'deze hond gaat dood terwijl ik gewoon weer aan het werk ga, ik voel me zo slecht."

In dezelfde periode gleed Parsons ook nog uit op het podium en brak hij zijn voet.

Vader werd maar 52 jaar
Parsons heeft aangegeven dat het een zware periode voor hem was waarin hij wel een ander perspectief en duidelijkheid over zijn leven kreeg. Parsons gaf aan dat zijn vader eerder op 52-jarige leeftijd was overleden en dat hij zich plotseling realiseerde dat hij zelf 46 jaar zou zijn aan het einde van het twaalfde seizoen.

Hij kwam tot de conclusie dat hij toch echt eens anders moest proberen al had hij op dat moment nog geen idee wat dat zou moeten zijn.



Wil je deze momenten nog eens herbeleven? Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Gustavo Fring de grootste schurk van 'Breaking Bad' is
Series / Nieuws

Waarom Gustavo Fring de grootste schurk van 'Breaking Bad' is

Een nader inzicht in de meedogenloze acties van Gus Fring uit 'Breaking Bad'

Hitserie Breaking Bad heeft een complexe en fascinerende cast van personages. Het meest meedogenloze personage is toch echt Gustavo Fring. Hij is de mede-oprichter van Los Pollos Hermanos en een grote drugs distributeur in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Gus staat bekend om zijn kalme en beheerste houding, maar onder dat uiterlijk schuilt een meedogenloze en berekenende geest. Hij is bereid alles te doen wat nodig is om zijn belangen te beschermen en zijn macht te behouden, zelfs als dat betekent dat hij moet moorden of verraden.

Koelbloedige moord
Eén van de meest huiveringwekkende voorbeelden van de meedogenloosheid van Gus is zijn koelbloedige moord op Victor, een van zijn eigen werknemers. Victor had een fout gemaakt die de illegale activiteiten van Gus aan het licht had kunnen brengen, en in plaats van hem te berispen of te ontslaan, liep Gus kalm naar hem toe en sneed zijn keel door.

Opofferen van metgezellen
Gus aarzelt ook niet om degenen die het dichtst bij hem staan op te offeren als dat betekent dat hij zijn doelen moet bereiken. Hij manipuleert en gebruikt Jesse Pinkman, een van zijn belangrijkste methamfetamine koks, als pion in zijn machtsstrijd met rivaliserende drugsbaron Hector Salamanca. Hij gebruikt ook Mike Ehrmantraut, zijn vertrouwde handhaver, als zondebok om zijn eigen illegale acties te verdoezelen.

Meedogenloos
Over het algemeen is Gus een meester in het spelen van het spel van macht en controle, en zijn bereidheid om alles te doen wat nodig is om zijn positie te behouden, maakt hem volgens fans het meest meedogenloze personage in Breaking Bad. Zijn koelbloedige acties en berekende beslissingen maken hem tot een werkelijk geduchte en angstaanjagende tegenstander.



Kijk Breaking Bad op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ster uit 'Fatal Attraction'-serie legt uit hoe deze verschilt van de film uit 1987
Series / Nieuws

Ster uit 'Fatal Attraction'-serie legt uit hoe deze verschilt van de film uit 1987

De geplande remake zal op een aantal gebieden nieuwe wegen inslaan volgens de hoofdrolspeelster.

In 1987 waren er een aantal erotische thrillers die in de bioscoop werden uitgebracht, met Fatal Attraction als een opvallende werk in het genre, deze krijgt een remake als een tv-serie op Paramount+.

Gezien de veranderingen in niet alleen het medialandschap, maar ook het culturele klimaat betekent dit dat de komende vertelling nieuwe wegen zal verkennen, zoals beschreven door hoofdrolspeelster Lizzy Caplan.

De actrice merkte op hoe het komende project ook een van de oorspronkelijke mogelijke conclusies zal eren die ster Glenn Close verkoos, waardoor de serie het bronmateriaal op die manieren kan omarmen.

In een modern jasje
"De [originele] film is nog steeds geweldig. Hij is nog steeds eng en doet je grote vragen stellen, maar er waren twee verschillende eindes en er was een einde waar Glenn Close de voorkeur aan gaf, maar uiteindelijk kozen ze voor een ander einde," zei Caplan tegen Grazia.

"Glenn Close vocht om de kwetsbare geestesziekte van haar personage Alex te beschermen. Niets daarvan kwam echt tot uiting in de film. Het publiek zag het heel erg vanuit het perspectief van de jaren tachtig -- deze geweldige man maakt één fout en nu probeert die vreselijke vrouw zijn leven te ruïneren. Vooral omdat Glenn Close zulk subtiel, zorgvuldig werk levert dat als je ernaar zoekt, het er allemaal is."

Paramount+ beschrijft de nieuwe serie als volgt: "Joshua Jackson speelt de hoofdrol als Dan Gallagher, het object van de obsessie van zijn geliefde (Caplan) na een korte affaire. Een diepgaande heruitvoering van de klassieke psychoseksuele thriller en culturele toetssteen uit de jaren '80. De nieuwe serie verkent fatale aantrekkingskracht en de tijdloze thema's van huwelijk en ontrouw door de lens van moderne opvattingen over sterke vrouwen, persoonlijkheidsstoornissen en dwangmatige controle."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again' trekt twee actrices aan om het Matt Murdock moeilijk te maken
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again' trekt twee actrices aan om het Matt Murdock moeilijk te maken

De cast van Daredevil: Born Again breidt zich uit, met twee nieuwe actrices onlangs aangekondigd.

De cast van Daredevil: Born Again blijft groeien. Twee actrices hebben een rol gekregen bedoeld om het leven van Matt Murdock, oftewel Daredevil, moeilijk te maken.

Margarita Levieva en Sandrine Holt zijn beide gecast voor de Marvel-serie. Dat melden bronnen van Variety. Ze sluiten zich aan bij onder andere Charlie Cox, Vincent D'Onofrio en Michael Gandolfini.

Daredevil: Born Again
Cox en D'Onofrio keren terug voor hun rollen als Daredevil en Wilson 'Kingpin' Fisk respectievelijk. Deze personages speelden ze eerder al in de originele Netflix-serie Daredevil.

Holt verscheen recentelijk in verschillende afleveringen van American Gigolo en Better Call Saul. Ook kennen we haar van House of Cards, The Expanse en Homeland.

Levieva werkte eerder aan de HBO-serie The Deuce, maar we zagen haar ook in Revenge, Adeventureland en The Lincoln Lawyer.

Matt Corman en Chris Ord zijn de schrijver aangenomen voor het verhaal van Daredevil: Born Again. De serie moet in 2024 verschijnen op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet wel het meest onrealistische aspect aan 'Stranger Things' zijn
Series / Nieuws

Dit moet wel het meest onrealistische aspect aan 'Stranger Things' zijn

Een bepaald aspect aan Stranger Things geloven we simpelweg niet.

Ja, Stranger Things is een serie waarin bovennatuurlijke dingen constant gebeuren. Dat moet je op de koop toenemen. Veel aspecten zijn op een bovennatuurlijke wijze dan ook acceptabel, maar soms gebeuren er dingen die moeilijker te geloven zijn...

De personages uit Stranger Things zijn immers ook gewoon mensen, die in sommige gevallen best wel heftige gebeurtenissen mee hebben gemaakt. Het feit dat alleen Max Mayfield psychologische hulp heeft gezocht is daarom moeilijk te geloven.

Trauma in Stranger Things
De personages uit Stranger Things hebben namelijk wat heftige dingen meegemaakt. Het trauma van Max Mayfield is bijvoorbeeld ook zeker niet onterecht; ze is niet voor niets het doelwit geworden van Vecna in seizoen 4.

Maar ook Will Byers, bijvoorbeeld, heeft veel tijd doorgebracht in het Upside Down en werd veel beïnvloed door de Mind Flayer. Maar hij heeft geen seconde psychologische hulp gehad.

Hetzelfde geldt voor Eleven, die moeite heeft met het aanpassen naar het normale leven van een tiener na wat ze allemaal heeft meegemaakt.

Stranger Things is een goede serie, maar mede dankzij de trauma's die de personages opgelopen hebben! En daar verdienen ze wat hulp voor, vind je niet?

De volgende Twitter-gebruiker heeft haar eigen mening over waarom dit het geval is:



Stranger Things is nu te bekijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonge topactrice werd afgewezen voor rol in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Jonge topactrice werd afgewezen voor rol in 'Game of Thrones'

Millie Bobbie Brown pakte geen rol in \'Game of Thrones\' maar maakte via een andere weg alsnog carrière.

Zoals jullie wellicht al op onze site hebben gelezen is Gillian Anderson (Scully uit de X-Files) destijds benaderd door Game of Thrones om een voorname rol te spelen. Zij besloot echter dit niet te doen. Recentelijk kwam aan het licht dat er nog een topactrice was die een rol in Game of Thrones had kunnen hebben.

In de The Tonight Show van Jimmy Fallon onthulde Millie Bobby Brown (speelt onder andere in Stranger Things en Enola Holmes) dat ze auditie heeft gedaan voor de rol van het personage 'Lyanna Mormont', het kleine meisje dat hoofd is van 'House Mormont'. Lyanna Mormont is bij de fans vooral bekend vanwege de toespraak die ze hield ter ondersteuning van Jon Snow.

Veel 'nee' voordat je 'ja' krijgt
Brown gaf aan dat zij werd afgewezen voor het spelen van deze rol en dat ze naar aanleiding van deze afwijzing zelfs even overwoog te stoppen met acteren. "Deze industrie zit gewoon vol afwijzingen. Veel 'nee' voordat je een ja krijgt." zei ze hierover. Bella Ramsey nam uiteindelijk de rol van Lady Mormont op zich in de seizoen zes tot en met acht.

Ondanks de afwijzing is Brown uitgegroeid tot een grote Hollywood-ster. Sterker nog een Game of Thrones-rol had er mogelijk voor kunnen zorgen dat haar grote doorbraak als hoofdrolspeelster in een serie wellicht nog wat langer was uitgebleven.



Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De fantasyserie 'Percy Jackson' van Disney Plus vult mysterieuze rol in
Series / Nieuws

De fantasyserie 'Percy Jackson' van Disney Plus vult mysterieuze rol in

Een mysterieus personage is aan de cast van de fantasyserie Percy Jackson toegevoegd.

De productie van het eerste seizoen van de fantasyserie Percy Jackson and the Olympians zit er bijna op, maar toch is er nog een nieuw castlid toegevoegd.

Acteur Ryan Cowie (Monster Trucks) is toegevoegd aan de productie om in twee afleveringen een 'chaperone' te spelen, oftewel een mentor of begeleider. Wie zou dat dan kunnen zijn?

Ryan Cowie in Percy Jackson and the Olympians
Het boek waar het eerste seizoen op gebaseerd is, The Lightning Thief, heeft genoeg personages die als mentoren gezien kunnen worden. Echter is het grootste deel van deze personages al gecast.

Megan Mullally (Will & Grace) gaat Mrs. Dodds spelen terwijl Glynn Turman (Ma Rainey's Black Bottom) Mr. Brunner tot leven zal brengen. Beide namen zijn echter misleidend, aangezien ze daadwerkelijke de personages Alecto en Chiron zijn uit de Griekse mythologie.

Naast het casten van Cowie, kunnen fans zich op in ieder geval nog twee nieuwe personages verheugen. Rick Riordan, de schrijver van de boeken waar Percy Jackson and the Olympians op gebaseerd is, heeft bevestigd dat ook Poseidon en Zeus hun opwachting gaan maken in het eerste seizoen van de serie.

Percy Jackson and the Olympians zal ergens in 2024 op Disney Plus verschijnen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest harteloze personages uit 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De meest harteloze personages uit 'Game of Thrones'

Een overzicht en een beschrijving van de meest wrede personages in 'Game of Thrones'

Game of Thrones staat bekend om zijn complexe en vaak wrede personages. Een aantal van deze personages is meedogenloos, berekenend en bereid om alles te doen wat nodig is om hun doelen te bereiken, hoe wreed of harteloos ook. Wie waren nu de wreedste personages in Game of Thrones?

Ramsey Bolton
Een van de wreedste personages in Game of Thrones is Ramsey Bolton, die werd gespeeld door Iwan Rheon. Ramsey was de onwettige zoon van Lord Roose Bolton en groeide op in de Dreadfort, waar hij werd opgeleid in de kunst van het martelen. Hij stond bekend om zijn sadistische neigingen, waaronder het levend villen van zijn vijanden en het voeren van hun stoffelijk overschot aan zijn honden. Ramsey was een echte psychopaat die plezier beleefde aan het veroorzaken van pijn en lijden bij anderen. Hij werd uiteindelijk vermoord door zijn eigen gevangene, Sansa Stark, die erin slaagde hem te slim af te zijn en hem aan zijn eigen honden te voeren.

Cersei Lannister
Een ander wreed personage in de serie is Cersei Lannister, die werd gespeeld door Lena Headey. Cersei is de koningin van Westeros en staat bekend om haar sluwe en meedogenloze karakter. Ze is bereid alles te doen om haar familie te beschermen, zelfs als dat het plegen van moord of verraad betekent. Cersei is ook ongelooflijk manipulatief en gebruikt haar schoonheid en charme om te krijgen wat ze wil. Ze is verantwoordelijk voor vele doden, waaronder de vernietiging van de Grote Sept van Baelor en de dood van talloze onschuldige mensen. Ondanks haar wreedheid is Cersei een complex personage dat wordt gedreven door haar liefde voor haar familie en haar vastberadenheid om hen koste wat het kost te beschermen.

Joffrey Baratheon
Een ander wreed personage in Game of Thrones is Joffrey Baratheon, die werd gespeeld door Jack Gleeson. Joffrey was feitelijk de zoon van Cersei Lannister en haar broer Jaime, maar officieel was hij de zoon van koning Robert Baratheon. Joffrey was een verwende en sadistische jongen die er plezier in had de mensen om hem heen te kwellen en slecht te behandelen. Hij was bijzonder wreed tegen Sansa Stark, die gedwongen werd met hem te trouwen als onderdeel van een politieke alliantie. Joffrey werd uiteindelijk vergiftigd op zijn eigen bruiloft en stierf.

The Night King
Ten slotte is er de Night King, de leider van de White Walkers. The Night King is een angstaanjagend personage dat bekend staat om zijn koude, berekenende aard en zijn vermogen om de doden op te wekken. Hij is vastbesloten de hele mensheid te vernietigen. De Nachtkoning is een echte belichaming van het kwaad en zijn uiteindelijke doel is om een einde te maken aan al het leven op aarde.



Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellend nieuws 'Stranger Things': nog lang wachten op seizoen 5
Series / Nieuws

Teleurstellend nieuws 'Stranger Things': nog lang wachten op seizoen 5

Uit een aantal interviews blijkt dat we nog wel even moeten wachten op het 5e seizoen van 'Stranger Things'.

Er zijn momenteel de nodige series waarbij er net een seizoen is afgerond en we inmiddels aan het lange wachten voor het volgende seizoen zijn begonnen. Dit geldt helaas niet alleen voor bijvoorbeeld House of the Dragon en Rings of Power, maar ook voor Stranger Things.

De opnames voor het vijfde seizoen zullen in mei 2023 beginnen, hetgeen betekent dat we hoogstwaarschijnlijk tot in 2024 moeten wachten, voordat we van het vijfde en laatste seizoen kunnen genieten.

Quote David Harbour
David Harbour (speelt Jim Hopper in de serie) hierover: "Ik denk dat we volgend jaar opnames zullen maken. Ze zijn dit jaar klaar met schrijven, en ze moeten zich voorbereiden en zo, dus hopelijk zal het 2023 zijn. Ik denk dat dat het plan is. Dus dan zou de serie waarschijnlijk medio 2024 uitkomen, op basis van eerdere ervaringen."

Quote Duffer broers
Het filmen van het vijfde seizoen zal wederom plaatsvinden in Atlanta. In een interview met Collider zeiden de gebroeders Duffer over het laatste nog op te nemen seizoen: "Seizoen 5 begint gelijk in sneltreinvaart. Er is geen langzame aanloop. Er is geen tijd. Niet is meer normaal, na vier seizoenen. We gaan gewoon op topsnelheid vanaf het begin."

Kijk 'Stranger Things' op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 ijzersterke horrorseries op Netflix om flink van te griezelen
Series / Netflix Kijktip

3 ijzersterke horrorseries op Netflix om flink van te griezelen

Hongerig voor meer griezelverhalen na 'Wednesday'? Met deze 3 series huiver je nog even door.

Deze 3 vette horrorseries bij Netflix wil je zeker gezien hebben als je Wednesday geweldig vond! Kijk snel welke jij vanavond op gaat zetten!

Midnight Mass | Netflix | 7 afleveringen
De kijker volgt het enge verhaal, dat is bedacht door Mike Flanagan, van een kleine, geïsoleerde eilandgemeenschap. Hun verdeeldheid wordt versterkt door de terugkeer van een in ongenade gevallen jongeman en de komst van een charismatische priester.

Wanneer de verschijning van pater Paul op Crockett Island samenvalt met onverklaarbare en schijnbaar onnatuurlijke gebeurtenissen, zoeken de bewoners hun heil in het geloof. Maar vallen zij nog wel te redden?



Hellbound | Netflix | 6 afleveringen
In de Zuid-Koreaanse serie Hellbound landen buitenaardse wezens op aarde, die uit het niets verschijnen om personen tot de hel te veroordelen. Deze bovennatuurlijke gebeurtenissen veroorzaken grote chaos en zorgen ervoor dat de religieuze groepering De Nieuwe Waarheid aan invloed wint.

Een aantal mensen wordt echter achterdochtig over deze organisatie en de invasie. Ze beginnen een onderzoek naar de betrokkenheid van De Nieuwe Waarheid bij de mysterieuze gebeurtenissen, en komen misschien meer te weten dan goed voor hen is…



The Haunting of Bly Manor | Netflix | 9 afleveringen
Ook deze serie is ontsprongen aan het brein van Mike Flanagan, en verhaalt over een jonge vrouw die een baan krijgt als nanny. Ze moet zorgen voor twee jonge kinderen in een landhuis, maar daar ontdekt ze zaken die niet zijn wat ze lijken.

De nanny legt een grimmig verleden bloot, en moet in dit proces alles te werk stellen om degenen van wie ze het meest houdt te redden voordat het te laat is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peperdure fantasyserie 'Lampje' vanaf nu te zien bij NPO Plus
Series / Nieuws

Peperdure fantasyserie 'Lampje' vanaf nu te zien bij NPO Plus

Met meer dan 4,5 miljoen euro budget belooft dit een fantasyserie van niveau te worden!

Vlak na Sinterklaas komt de VPRO met een cadeautje voor alle kinderen in Nederland: de serie Lampje. Het populaire kinderboek Lampje is daarmee verfilmd met een aanzienlijk budget van 4,5 miljoen euro! Bekijk gauw de fantastische trailer hieronder!

Het boek van Annet Schaap kwam uit in 2017 en bleek een daverend succes in kinderboekenland. Het boek won onder andere de Gouden Griffel en is ondertussen in meer dan 25 talen vertaald. Tijd voor een serie, dacht de VPRO. En dat gebeurt met een flink budget, dat mogelijk is gemaakt door de hernieuwde focus van de NPO op hoogwaardige series.

Met deze serie voor het hele gezin brengen de makers het sprookjesachtige verhaal van Lampje naar de televisie. De elfjarige dochter van een vuurtorenwachter beleeft gedurende vier afleveringen een wild avontuur in een mysterieuze wereld vol piraten, zeemeerminnen en een griezelige variant van de Nederlandse jeugdzorg?

Synopsis van de fantasyserie
Lampje woont met haar vader Augustus in de vuurtoren. Hij stuurt haar elke avond naar boven om het licht aan te steken. Op een onstuimige dag gaat alles mis: de lucifers zijn op, het vuur blijft uit en een groot schip slaat te pletter tegen de rotsen.

Lampje wordt uit huis geplaatst en moet gaan werken in het beruchte Zwarte Huis. En daar, dat weet iedereen, woont een monster. Het Zwarte Huis is, op een paar nerveuze personeelsleden na, verlaten. Niemand wil er werken. Lampje heeft geen keus, ze moet zorgen voor het monster dat zit opgesloten in de torenkamer. Tegen alle verwachtingen in, ook haar eigen, raakt Lampje bevriend met het monster.

Vanaf 6 december is de kinderserie te vinden bij NPO Plus. Van 2 tot en met 5 januari zal de serie worden uitgezonden op NPO3. Bekijk de trailer gauw hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarin de Elfen in 'The Lord of the Rings' verschillen van de Elfen in 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Dit is waarin de Elfen in 'The Lord of the Rings' verschillen van de Elfen in 'The Rings of Power'

'The Rings of Power' is een visueel aantrekkelijke serie. Er is echter een duidelijk verschil in hoe het Elfenras neergezet wordt vergeleken met 'The Lord of the Rings'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Regisseur van de The Lord of the Rings-trilogie Peter Jackson verfilmde de Elfen volgens de beschrijvingen in Tolkiens boeken. Door verfijnd gebruik van zowel belichting als bepaalde kleurenschema's baadden zijn Elfen in een helder maar ook wat kouder licht. Het Elfenras is verheven maar heeft een bepaalde afstand ten opzichte van de overige bewoners van Midden-Aarde.

Ook The Rings of Power heeft de nodige aandacht gestoken in de Elfen-personages. De keuzes qua gebruik van licht en kleur zijn echter anders dan die van Jackson.

Filmtechniek zorgt voor andere uitstraling
De makers hebben uitgepakt in hun weergave van Midden-Aarde. Númenor en Khazad-dûm zijn te zien. Ook komen traditionele Elfen-regio's voorbij, zoals Valinor.

Wat hierbij echter opvalt is dat het Elfenrijk een warme gloed heeft. Dit effect is gecreëerd door het gebruik van warmere kleuren zoals goud, en zachtere nuances.

Mythologische context niet volledig?
Dezelfde benadering is toegepast op de Elfen-personages: goudtinten worden gecombineerd met een zachtere belichting. Hoewel hiermee de engelachtige aard van de Elfen wordt benadrukt, verschilt het wezenlijk van het zilveren, koudere sterrenlicht in The Lord of the Rings.

Het voert te ver om te zeggen dat de Elfen verkeerd zijn neergezet, wel lijkt een deel van het Elfen-karakter te missen. De associatie van Elfen met sterren is relevant in Tolkiens wereld. Wellicht zal het tweede seizoen van The Rings of Power de Elfen anders gaan belichten.

Het volledige eerste seizoen van The Rings of Power kun je in zijn geheel streamen op Prime Video.

Hieronder kun je een interview bekijken met twee acteurs uit The Rings of Power:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Gevaarlijke" Netflix-serie 'Ancient Apocalypse' zou complottheorieën promoten
Series / Nieuws

"Gevaarlijke" Netflix-serie 'Ancient Apocalypse' zou complottheorieën promoten

De presentator van de serie zou enkel zijn eigen theorie willen verkondigen zonder veel bewijs.

De recente documentaireserie Ancient Apocalypse heeft op flink wat kritiek mogen rekenen. De educatieve serie over verschillende verloren beschavingen zou namelijk helemaal niet zo educatief zijn. Vanuit meerdere hoeken wordt de serie beschuldigd van het promoten van complottheorieën zonder enige wetenschappelijke fundering.

Stuart Heritage, journalist bij The Guardian, vindt dat de presentator van de serie, Graham Hancock, in de serie alleen door de hele wereld trekt om zijn eigen theorie over de geschiedenis te bewijzen. In zijn wereldbeeld zou die namelijk helemaal vol zitten met verloren beschavingen, wiens bestaan hij enkel niet hard kan bewijzen.

Heritage vindt het gevaarlijk hoe Hancock speculeert over de waarheid. Heritage vond in zijn artikel: "Geloven dat ultra-intelligente wezens de piramides hebben helpen bouwen is één ding, maar waar houdt het op? Geloven dat verkiezingsfraude echt is? Geloven dat 9/11 een inside job was? Erger?"

Kritiek van eigen bodem
Ook in Nederland klinkt boze repliek. Volgens bijzonder hoogleraar archeologie Luc Amkreutz is de wetenschappelijke fundering van Hancock "ver te zoeken". Hancock stelt zichzelf dan ook niet op als wetenschapper of historicus op, maar als een journalist op zoek naar de "waarheid".

Amkreutz stelde in een verklaring over Hancock's keuze om een journalist te zijn in plaats van een wetenschapper:" [Dat is] een dekmantel. Hancock maakt dat onderscheid zodat hij de aanval kan openen op de wetenschap en de polarisatie kan vergroten."

Het is dus aan te raden weinig wat Hancock in de serie zegt voor waar aan te nemen. Benieuwd naar het verhaal van de man, waarbij hij zelfs het bestaan van Atlantis aanhaalt? Bekijk dan snel zijn betoog bij Netflix!

Hieronder een reactie van Graham Hancock op de veelzijdige kritiek op zijn werk!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-ster Jenna Ortega verklapt welke horrorfilm haar nachtmerries geeft
Series / Nieuws

'Wednesday'-ster Jenna Ortega verklapt welke horrorfilm haar nachtmerries geeft

Dit is de engste film aller tijden volgens de hoofdrolspeler uit de Netflix-serie 'Wednesday'.

De nieuwe Netflix-serie Wednesday is griezelig populair de laatste weken, en daardoor is de spotlight op hoofdrolspeelster Jenna Ortega komen te staan. Nu vertelt ze wat volgens haar de engste horrorfilm ooit is: Child's Play!

De actrice is te zien als Wednesday in de nieuwste serie over The Addams Family. Sinds 23 november is de nieuwe griezelserie te vinden bij Netflix, waar wereldwijd duizenden fans dankbaar voor zijn.

Jenna Ortega biedt een moderne twist op het bekende personage, dat de dochter is van het enge gezinnetje. Hier is ze meer dan geschikt voor gezien haar eerdere loopbaan. Zo was ze al eerder te zien in de thrillerserie You en in de films Insidious: Chapter 2, The Babysitter: Killer Queen, Scream, Studio 666 en X.

De engste film volgens de horroractrice
Ortega heeft dus flinke ervaring binnen het horrorgenre, en je zou denken dat maar weinig haar bang kan maken. Tegen ELLE vertelde zij wat haar alsnog de stuipen op het lijf kan jagen.

Ze vertelde:"Ik denk dat de eerste enge film die ik zag, of in ieder geval gedeeltelijk zag voordat ik wegrende van angst, 'Child's Play' was. Mijn oudere broers en zussen en mijn Tio waren aan het kijken en ik vroeg of ik de film met hen mocht kijken, want ik hield van films, en ze zeiden: 'Nee, je wordt te bang.'"

Ze vervolgde: "Ze stuurden me naar mijn kamer en ik herinner me dat ik om de hoek gluurde om naar de film te kijken, en ik zag letterlijk alleen zijn hand. Ik gilde van schrik omdat ik wist dat het een moorddadige pop was, en daarna had ik elk jaar een nachtmerrie over een hand tot ik ongeveer 15 was."

Ontdek Ortega zelf in haar enge rol bij Netflix, of bekijk anders het gesprek van Ortega bij ELLE hieronder!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nostalgische hitserie 'Teen Wolf' krijgt eigen film en trailer
Films / Trailer

Nostalgische hitserie 'Teen Wolf' krijgt eigen film en trailer

Tijd om weer terug te keren naar een wereld vol bovennatuurlijke wezens, magie en tienerdrama!

Paramount+ heeft onlangs een officiële trailer vrijgegeven voor Teen Wolf: The Movie. In de aankomende film van de populaire MTV-serie zal een groot deel van de cast weer samenkomen in een nieuw avontuur. Kijk de trailer gauw hieronder!

Met de nieuwe film kan de kijker weer terugkeren naar de bekende wereld vol bovennatuurlijke wezens. Bereid je maar weer voor op een bizarre bende aan mythische figuren, waaronder Banshees, Werecoyotes, Hellhounds, Kitsunes en andere soorten gedaanteverwisselaars!

Wederom keren de volgende acteurs terug naar de magische wereld an Teen Wolf: Tyler Posey, Tyler Hoechlin, Crystal Reed, Holland Roden, Colton Haynes, Shelly Hennig, Dylan Sprayberry, JR Bourne, Melissa Ponzio, Khylin Rhambo, Ian Bohen, Orny Adams, Seth Gilliam, Ryan Kelley en Linden Ashby.

Waar gaat de nieuwe film over?
In het verhaal zal Scott McCall zijn oude vrienden en nieuwe bondgenoten moeten verzamelen voor een laatste epische strijd. Zij zullen het namelijk moeten opnemen tegen de dodelijkste vijand, die de hele serie kent…

Teen Wolf: The Movie komt op 26 januari uit op Paramount+ in de Verenigde Staten. De verwachting is dat de film kort erna ook op de Nederlandse SkyShowTime zal verschijnen! Bekijk vlug de trailer!



Of bekijk de breakdown van de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.