HBO prikt datum voor ‘Show Me a Hero’

HBO prikt datum voor ‘Show Me a Hero’

Miniserie van maker van 'The Wire' zal in augustus worden uitgezonden.

Michelle Iwema, 22 mei 2015 om 10:02

De miniserie Show me a Hero zal vanaf 16 augustus op HBO te zien zijn, meldde Variety. De serie bestaat uit zes delen en is gecreëerd door David Simon en geregisseerd door Paul Haggis. David Simon maakte eerder mede de tv- serie The Wire, dat nog steeds gezien wordt als een van de beste televisie series ooit.
Het op waren feiten berustende verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Belkin, gaat over een jonge burgemeester van Yonkers in de staat New York die wordt gedwongen door de overheid om goedkope huizen te bouwen voor mensen met lage inkomens, in blanke buurten. Hij worstelt met dit plan, omdat hij weet dat de bouw ervoor kan zorgen dat zijn hele stad instort en kan zorgen voor het einde van zijn politieke carrière. De serie volgt verschillende mensen, van de politieke kant tot de burgers van verschillende achtergronden in Yonkers.

Oscar Isaac (onder meer bekend van A Most Violent Year) speelt de rol van de burgemeester Nick Wasicsko. Catherine Keener speelt iemand die een huis heeft gekocht in East Yonkers, waar ze de goedkope woningen willen gaan bouwen. Jim Belushi is te zien als Angelo R. Martinelli, die voor Wasicsko zes termijnen burgemeester is geweest en verder spelen ook Winona Ryder en Alfred Molina erin mee.


Bron: Variety

Lees meer over: Show me a Hero, Winona Ryder, HBO, augustus HBO, miniserie HBO, Alfred Molina, Oscar Isaac, Yonkers, New York, The Wire, David Simon, Paul Haggis

Informatie over de serie: Show Me a Hero

Populair nieuws