search
Bruce Greenwood gecast in 'American Crime Story: The People V. O.J. Simpson'
Series / Nieuws

Bruce Greenwood gecast in 'American Crime Story: The People V. O.J. Simpson'

De acteur was afgelopen week nog te zien in de laatste aflevering van Mad Men.

Afgelopen week was hij nog in een gastrol te zien in de allerlaatste aflevering van AMC's Mad Men, en nu is bekend geworden dat acteur Bruce Greenwood de cast heeft versterkt van de FX-miniserie American Crime Story: The People V. O.J. Simpson. Greenwood zal de rol spelen van Gil Carcetti, de Los Angeles District Attorney die O.J. Simpson aanklaagde wegens de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman. De acteur uit Star Trek zal te zien zijn naast Cuba Gooding Jr. als O.J. Simpson, John Travolta als advocaat Robert Shapiro, David Schwimmer als advocaat Robert Kardashian en Sarah Paulson als aanklager Marcia Clark.


De miniserie is gebaseerd op het boek The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson), waarin een blik werd geworpen achter de schermen van de rechtszaak rondom O.J. Simpson. Het boek belicht met name het perspectief van de advocaten die bij de zaak betrokken waren. Zo zien we alles wat er mis is gegaan en de vreemde praktijken rondom de zaak, die tot op heden controversieel is.

De opnames van American Crime Story zijn momenteel bezig in Los Angeles. Ryan Murphy (American Horror Story, The Normal Heart) neemt de eerste aflevering voor zijn rekening als regisseur en produceert de serie samen met Nina Jacobson, Brad Simpson, Scott Alexander, Larry Karaszewski en Brad Falchuk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen