search
JJ Abrams bezig met grote nieuwe serie, Jake Gyllenhaal de hoofdrol?
Series / Nieuws

JJ Abrams bezig met grote nieuwe serie, Jake Gyllenhaal de hoofdrol?

Apple TV+ is bezig om Jake Gyllenhaal binnen te halen voor hoofdrol in nieuwe serie.

Apple TV+ is bezig met een nieuwe serie: Presumed Innocent. De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige roman van Scott Turow uit 1987. De serie gaat over een moord, waarbij iemand van de Chicago Prosecuting Attorneys wordt verdacht.

Het boek onderzoekt "obsessie, seks, politiek en de kracht en grenzen van liefde, terwijl de beschuldigde vecht om zijn familie en huwelijk bij elkaar te houden.".

In 1990 werd al eens een verfilming gemaakt van het boek met Harrison Ford in de hoofdrol. Volgens Variety is niemand minder dan Jake Gyllenhaal in gesprek om de hoofdrol in de serie op zich te nemen.

Plot
De hoofdrolspeler Rusty is de "vurige aanklager die ervan wordt beschuldigd zijn naaste collega te hebben vermoord". Rozat "Rusty" Sabich is een officier van justitie en de rechterhand van officier van justitie Raymond Horgan.

Wanneer zijn collega Carolyn Polhemus verkracht en vermoord wordt aangetroffen in haar appartement, dringt Raymond erop aan dat Rusty de leiding neemt over het onderzoek. Rusty, een getrouwde man, wordt verdacht omdat hij een korte seksuele affaire had met Carolyn. Omdat hij weinig ambitie had getoond en daarom van weinig nut zou zijn geweest bij het bevorderen van haar carrière, dumpte Carolyn hem abrupt. Rusty heeft zich sindsdien verzoend met zijn vrouw Barbara, maar was nog steeds geobsedeerd door Carolyn.

David E. Kelley (showrunner en uitvoerend producent) en J.J. Abrams (regisseur) zullen de serie produceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen