search
Aftakelende hoofdrolspeler 'House of the Dragon' zag hartverscheurende gelijkenis met eigen leven
Series / Nieuws

Aftakelende hoofdrolspeler 'House of the Dragon' zag hartverscheurende gelijkenis met eigen leven

Paddy Considine ziet een gelijkenis tussen aftakeling van 'Viserys' en die van zijn vader

Paddy Considine speelde een prachtige rol als Koning Viserys in het eerste seizoen van House of the Dragon. De aftakeling van deze koning wordt op het einde op mooie maar ook lugubere wijze in beeld gebracht. Deze rol deed Paddy Considine denken aan ervaringen uit zijn echte leven..

Considine heeft aangegeven dat hij het lastig vond de aflevering terug te zien. Het kort zien van Viserys 'skeletachtige verschijning was voor hem voldoende om nare herinneringen op te roepen aan de strijd van zijn vader tegen kanker.

Quote Considine
Considine daarover:"Ik heb aflevering acht niet bekeken, maar mijn vrouw had het gezien, en mijn dochter, en ze waren er behoorlijk boos over. Mijn vrouw zei: 'Kijk maar naar het einde.' Jaren geleden had ik mijn vader zien sterven aan kanker en hij ging snel bergafwaarts van de diagnose tot aan de dood. Weet je, hij werd zo snel skeletachtig. Dus toen mijn vrouw me dat einde liet zien en mijn gezicht in beeld kwam, barstte ik gewoon in tranen uit omdat ik keek naar het beeld van mijn vader toen hij stervende was.

Het was echt heel schokkend voor mij. Ik had zoveel van mijn moeders eigenschappen in dit personage, Viserys, maar toen ik dat zag, dacht ik: 'Dat is mijn vader' en het was angstaanjagend. Dus het was behoorlijk indrukwekkend. Het personage van King Viserys in House of the Dragon, ik denk dat dat waarschijnlijk het beste personage is dat ik ' heb ooit gespeeld in mijn ogen. Het verhaal klopte. Het karakter klopte."


Bekijk op instagram


Kijk The House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen