search
'Doctor Who'-ster David Tennant over zijn ongewone terugkeer naar de serie
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster David Tennant over zijn ongewone terugkeer naar de serie

Alles zal anders zijn voor David Tennant als Veertiende Doctor

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste keer dat we David Tennant's Tiende Doctor zagen was in de vijftigste verjaardag van de show. Deze verrassende terugkeer als een nieuwe, Veertiende Doctor, is misschien niet de eerste keer dat een acteur terugkeert in de rol, maar misschien wel de meest ongewone.

Bekend terrein
Terugkerende Doctors is niks nieuws voor de show. Al in 1972, in het verhaal De Drie Doctors zien we de Eerste, de Tweede en de Derde Doctor samen in een verhaal. Dit was tevens de laatste keer dat Eerste Doctor William Hartnell mee zou doen aan de show.

In de loop der tijd hebben talloze Doctors zich opnieuw laten zien in speciale afleveringen. Maar de terugkeer van David Tennant is toch anders.

De Veertiende Doctor
Hoewel fan-favoriet David Tennant terugkeert in de rol van de Doctor, zal hij niet de Tiende Doctor spelen. Zijn Doctor mag dan wel het zelfde gezicht hebben als nummer Tien, hij is een compleet nieuw personage.

"Terugkerende Doctors zie je wel wel vaker," vertelt David Tennant, "oude Doctors die hier en daar voor vijf minuten verschijnen. Maar om weer eens echt te rennen in de bekende Converse schoenen was meer dan ik durfde te dromen. Het was een feest van begin tot het einde."

Ik weet niet meer wie ik ben
Een klein voorproefje van David Tennant's verhaallijn als de Veertiende Doctor zie je al in de teaser. De regeneratie naar een bekend gezicht brengt ook een identiteitscrisis met zich mee.



Hoe Tennant's Doctor hier mee omgaat zullen we in 2023 gaan zien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen