search
'Doctor Who'-ster Ncuti Gatwa over zijn voorbereiding als vijftiende doctor
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster Ncuti Gatwa over zijn voorbereiding als vijftiende doctor

De acteur deelt wat hij allemaal heeft gedaan sinds het aannemen van de rol.

De kersverse doctor Ncuti Gatwa zal de vijftiende persoon zijn die gestalte geeft aan het hoofdpersonage van BBC's langlopende hitserie Doctor Who. In een recent interview vertelt hij hoe hij zich heeft voorbereid op de rol.

Eerder werd aangenomen dat Gatwa de veertiende doctor zou spelen en de rol van Jodie Whittaker zou overnemen. Later werd bekend dat niet Ncuti Gatwa de veertiende doctor zou zijn maar dat David Tennant weer in de huid zou kruipen van de doctor. Inmiddels is bevestigd dat Gatwa de vijftiende doctor speelt en het eind 2023 van Tennant overneemt.

Niet jezelf te serieus nemen
Hij heeft dus een redelijke aanloop om zich voor te bereiden op de rol. Hij vertelt over zijn voorbereiding dat hij voornamelijk alle afleveringen heeft bekeken en dan vooral het werk van schrijver Russel T. Davies en David Tennant als doctor. Hij wilde vooral graag met Russel T. Davies werken omdat hij diens werk enorm knap vindt.

Ook is Ncuti Gatwa ontzettend dankbaar voor de kans die hem is gegeven. Hij voelt zich vereerd dat Russel T. Davies iets in hem zag dat hem beviel. Hij vindt het belangrijk om altijd te blijven leren en dankbaar te zijn. Hoewel hij zichzelf niet al te serieus neemt, neemt hij het werk wel degelijk serieus en gaat hij zijn best doen om de doctor eer aan te doen.

Kijk Doctor Who nu op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen