search
Prime Video gaat serie maken over PlayStations succesvolste game 'God of War'
Series / Nieuws

Prime Video gaat serie maken over PlayStations succesvolste game 'God of War'

God of War-franchise wordt uitgebreid met nog een nieuwe serie.

Er komt weer een gloednieuwe serie uit en deze zal te zien zijn op Prime Video. Het gaat om een verfilming van PlayStations meest succesvolle gamereeks, namelijk God of War.

Rafe Judkins die bekend is van The Wheel of Time zal aan de serie meewerken. Iron Man-schrijver Mark Fergus en Hawk Ostby (The Expanse) zullen de schrijvers en uitvoerende producenten worden.

Het verhaal
Het verhaal van de game, en dus ook van de serie, speelt zich af in het oude Griekenland en gaat over de Griekse mythologie. De game verliet in de latere releases Griekenland en toen werd de focus gelegd op de Noorse mythologie.

Hierdoor kwam er een veel volwassenere verhaallijn over de God of War die worstelde met vaderschap. De game, God of War Ragnarök, is al eerder dit jaar uitgebracht en kreeg hele goede reviews.

Een statement van Amazon
Het hoofd van wereldwijde televisie van Amazon, Vernon Sanders, vertelde in een interview met The Hollywood Reporter over de nieuwe serie.

"God of War is een meeslepende, personagegedreven franchise waarvan we denken dat het onze wereldwijde klanten net zo zal boeien met zijn uitgestrekte en meeslepende werelden als zijn rijke verhalen".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen