search

Ons nieuws van donderdag 15 december 2022

Bizar: Henry Cavill toch geen 'Superman', toch wel 'The Witcher'?
Series / Nieuws

Bizar: Henry Cavill toch geen 'Superman', toch wel 'The Witcher'?

Henry Cavill gaat dus toch niet door als Superman, maar dan is de weg naar 'The Witcher' toch weer open?

Het blijft onrustig rond Henry Cavill. Cavill bevestigde eind oktober dat hij terug was als Superman en dat hij The Witcher ging verlaten. Inmiddels is duidelijk geworden dat Henry Cavill toch niet zal terugkeren als Superman. Maar ligt een terugweg naar The Witcher dan toch weer open?

Veel fans van The Witcher waren flink verbolgen over het feit dat Cavill vertrok en zij probeerden met allerlei petities om deze beslissing terug te draaien. Dit werd allemaal als vrij kansloos gezien tot dit recente nieuws, kan het sprookje dat hij weer terugkeert dan toch nog uitkomen?

Meningsverschillen


Henry Cavill had naar verluidt de nodige creatieve meningsverschillen met de mensen die de leiding hadden over The Witcher, dus mogelijk had hij sowieso het idee dat zijn tijd in de serie voorbij was, ongeacht zijn toekomst met Superman.

Social Media


Op social media wordt druk gespeculeerd over zijn toekomst. We zullen even moeten afwachten waar Henry Cavill nu gaat opduiken. Dat hij eerdaags weer in een film of serie zal gaan verschijnen, lijkt, gezien zijn populariteit, een gegeven.




Kijk de serie op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook de serie 'Dangerous Liaisons' gecanceld na slechts 1 seizoen
Series / Nieuws

Ook de serie 'Dangerous Liaisons' gecanceld na slechts 1 seizoen

De veelbelovende 18e eeuwse kostuumdrama zal helaas niet vervolgd worden met een tweede seizoen.

Tegenwoordig moeten kijkers vaak op hun hoede zijn als het om hun favoriete series gaat. Veel streamingdiensten zijn druk bezig met het schrappen van series. Zo heeft nu ook Starz onverwacht een aantal annuleringen aangekondigd.

De Amerikaanse streamingdienst Starz heeft de nieuwe serie Dangerous Liaisons na het eerste seizoen al gecanceld. Dit terwijl het seizoen nog niet afgelopen is.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman uit de 18e eeuw. Hierin volgen we Alice Englert als de Marquise de Merteuil en Nicholas Denton als Vicomte de Valmont en ontdekken we hoe de twee elkaar ontmoet hebben op de avond van de Franse revolutie.

Voor het Nederlandse publiek is er ook een bn'er te spotten in de serie. Na een aantal eerdere internationale rollen is Carice van Houten nu namelijk ook te zien in deze kostuumdrama. In de onderstaande trailer kun je haar in 18e eeuwse kleding zien schitteren.



Teleurstellende kijkcijfers
Voordat het eerste seizoen uit was werd er al een tweede seizoen beloofd. Starz had hoge verwachtingen voor de serie. Uit reviews bleek dat de serie toch minder goed ontvangen werd dan gehoopt.

De laatste drie afleveringen van het nog lopende eerste seizoen zullen wel nog gewoon zoals gepland gereleased worden. Deze afleveringen zijn te streamen op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel bruut geweld in trailer 'Vikings: Valhalla' seizoen 2
Series / Trailer

Veel bruut geweld in trailer 'Vikings: Valhalla' seizoen 2

Netflix onthult nieuwe beelden voor het tweede seizoen van de spin-off van Vikings.

Eerder dit jaar verscheen het eerste seizoen van Vikings: Valhalla op Netflix. De serie is een vervolg op de eerdere serie Vikings (2013-2020), die met in totaal zes seizoenen was te zien op de zender History en aan het einde ook op Prime Video.

Nu is er de trailer voor het tweede seizoen van Vikings: Valhalla. Dit seizoen start al op 12 januari 2023 en lijkt opnieuw te bestaan uit acht afleveringen.

Beroemdste Vikingen
Vikings: Valhalla laat de heroïsche avonturen zien van een aantal van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd, met onder meer de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Scandinavische prins Harald Sigurdsson, gespeeld door Leo Suter.

Er zijn nieuwe rollen voor onder meer Bradley James als Harekr, Hayat Kamille als Mariam, Marcin Dorocinski als Grand Prince Yaroslav the Wise en Sofya Lebedeva als Elena.

Trailer voor seizoen 2
In het nieuwe seizoen worden de heldhaftige Vikingen, opgejaagd en op de vlucht, gedwongen hun ambities en moed op de proef te stellen in werelden voorbij de fjorden van Scandinavië.



Overigens werd alweer even geleden bekend dat na seizoen 2 ook een derde seizoen zal verschijnen van de succesvolle vervolgserie, uiteraard op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Supernatural' hoopt dat zijn kinderen deze aflevering nooit te zien krijgen
Series / Nieuws

Acteur uit 'Supernatural' hoopt dat zijn kinderen deze aflevering nooit te zien krijgen

Jared Padalecki heeft een goede reden om een bepaalde Supernatural-aflevering nooit aan zijn kinderen te laten zien.

Het is een probleem waar veel acteurs ongetwijfeld tegenaan lopen: soms worden er gruwelijke scènes van ze verwacht, die voor niet iedereen bedoeld zijn. Ook Supernatural-ster Jared Padalecki heeft hier mee te maken.

Zo deelde hij onlangs zijn verhaal over één Supernatural die zijn kinderen nooit mogen zien. Fans van de serie weten ongetwijfeld al waar hij het over heeft, en waarom dat niet echt voor kinderen bedoeld is...

Padalecki in Supernatural
Padalecki heeft het over de aflevering 'Lucifer Rising', de seizoensfinale van seizoen 4 van Supernatural. In deze aflevering zien we hoe Sam Winchester, het personage dat Padalecki speelt, op wrede wijze een sterke demon vermoordt.

In de aflevering blijkt Ruby, die een vertrouwde vriend en minnaar van Sam Winchester is geweest, een dubbelagent te zijn. Ze laat Sam de sterke demon Lilith vermoorden wiens dood de god Lucifer doet bevrijden. Daarna beseft Sam zich het verraad van Ruby, met als gevolg dat hij haar vasthoudt terwijl zijn broer Dean haar vermoordt met een speciaal mes.

Dit is het specifieke moment dat Padalecki niet aan zijn kinderen wil laten zien, omdat het overkomt alsof "pappa en oom Jensen hun moeder vermoorden".

Supernatural is nu te zien op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Netflix zo lang wachtte om 'The Sandman' te verlengen
Series / Nieuws

Waarom Netflix zo lang wachtte om 'The Sandman' te verlengen

Een Netflix-producent heeft verklaard waarom het zolang duurde voordat The Sandman eindelijk verlengd werd.

Het eerste seizoen van The Sandman was zeker een succes te noemen, dus vroegen fans zich af waarom het tweede seizoen steeds maar niet aangekondigd werd.

Uiteindelijk gebeurde dat, maar de tijd die fans in spanning doorbrachten werd niet gewaardeerd. Waarom werd The Sandman niet eerder verlengd voor een tweede seizoen? Hier is de uitleg.

The Sandman seizoen 2
Daar heeft Netflix-producent Peter Friedlander een uitleg voor gegeven in gesprek met Variety:

"We wilden de tijd besteden om creatief op één lijn te komen met wat de volgende, beste ervaring met 'The Sandman' zou zijn. Daarom wilden we de tijd doorbrengen met [showrunner Allan Heinberg] en Neil en echt doorpraten en nadenken over wat de aanpak zou moeten zijn."

Het duurde dus even voordat Netflix en de showrunners van The Sandman op één lijn zaten betreft de toekomst van de serie. Nu geeft Friedlander aan zeer enthousiast te zijn over het eerste seizoen, en over de toekomst van de franchise.

The Sandman seizoen 1 is nu te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote ophef op Twitter nadat Netflix topserie 'Warrior Nun' heeft gecanceld
Series / Nieuws

Grote ophef op Twitter nadat Netflix topserie 'Warrior Nun' heeft gecanceld

Netflix heeft de geliefde serie Warrior Nun gecanceld en dit zorgde voor een enorme ophef op Twitter.

Afgelopen dinsdag heeft Netflix weer een serie gecanceld. Dit keer de geliefde serie Warrior Nun en dit zorgde voor heel veel ophef op Twitter.

Warrior Nun heeft maar twee seizoenen door kunnen gaan en fans zijn verontwaardigd dat de serie nu al gecanceld is. Ze noemen Netflix zelfs "lesbofoob", omdat de serie sterke vrouwen in de hoofdrollen had.

Fans hebben Netflix al eerder bekritiseerd, omdat minder bekende projecten niet gepromoot worden. Veel van deze series zijn gericht op vrouwelijke koppels, maar worden al na het eerste of tweede seizoen gecanceld.

Goede cijfers voor Warrior Nun
Wanneer een serie geen goede kijkcijfers heeft, is het te begrijpen dat deze gecanceld wordt. Dit was echter helemaal niet het geval bij Warrior Nun, zelfs zonder de marketing die de serie eigenlijk wel had moeten krijgen.

De showrunner van Warrior Nun, Simon Barry, heeft beloofd dit alles te onderzoeken en te kijken of de serie misschien door een andere streamingdienst overgenomen kan worden.

Ook fans proberen Warrior Nun te redden door #SaveWarriorNun op sociale media te gebruiken.

De eerste twee seizoenen van Warrior Nun zijn te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de tweets van boze fans.








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' maakt dezelfde fout als 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' maakt dezelfde fout als 'Game of Thrones'

The Umbrella Academy stapt in de voetsporen van Game of Thrones, maar niet op een positieve manier.

Het lijkt erop dat The Umbrella Academy een ongelooflijke fout heeft gemaakt. Een fout die Game of Thrones helaas ook al heeft gemaakt.

The Umbrella Academy heeft heel veel enthousiaste en toegewijde fans. Dit komt door de unieke mix van actie en familiedrama die alle seizoenen kenmerkt.

De fout zit dan ook niet in de voorgaande seizoenen, maar juist in het allerlaatste seizoen. Net zoals bij Game of Thrones zal er namelijk een verkort laatste seizoen komen.

Fans zijn diep teleurgesteld na tweet
Het verkorte seizoen werd bevestigd door een tweet van de showrunner zelf. Hij liet weten dat het laatste seizoen inderdaad maar zes afleveringen zal hebben.

Bekijk hieronder de tweet.


De fans van The Umbrella Academy zijn heel erg teleurgesteld. Ze vinden dat de personages zo niet de kans krijgen om zich goed te ontwikkelen. Ook zijn ze teleurgesteld, omdat ze al zo lang naar het laatste seizoen toe aan het werken zijn en dan nu maar een paar afleveringen krijgen.

Bekijk hieronder de reacties van de fans en stream The Umbrella Academy op Netflix.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt populaire actieserie na slechts twee seizoenen
Series / Nieuws

Netflix cancelt populaire actieserie na slechts twee seizoenen

Verrassend nieuws vanuit Netflix. De serie 'Warrior Nun' wordt na twee seizoenen stopgezet.

Netflix cancelt weer eens een serie. Dit keer gaat het om Warrior Nun en dat is toch wel verrassend. Afgelopen dinsdag bevestigde showrunner Simon Barry op sociale media dat Netflix heeft besloten de serie, die op 10 november zijn tweede seizoen uitbracht, niet te verlengen.

"Ik ben er net achter gekomen dat @Netflix Warrior Nun niet zal verlengen - mijn oprechte waardering voor alle fans die zo hard hebben gewerkt om deze serie onder de aandacht te brengen, en voor de liefde die je me toonde, de cast en het hele productieteam Het was een voorrecht om hier deel van uit te maken", schreef Barry. Barry had eerder aangegeven hoopvol te zijn voor meerdere seizoenen van de serie.

Plot Warrior Nun
De serie Warrior Nun draait om Ava, een jonge vrouw die wakker wordt in een mortuarium. Ze ontdekt dat ze deel uitmaakt van een oude orde die is belast met het bestrijden van demonen op aarde, en dat er duistere krachten zijn die haar willen vinden en beheersen.

Cast
In de serie speelt ook Tristan Ulloa als Father Vincent, Kristina Tonteri-Young als Sister Beatrice, Lorena Andrea als Sister Lilith, Toya Turner als Shotgun Mary, Thekla Reuten als Jillian Salvius, Sylvia De Fanti als Mother Superion, Emilio Sakraya als JC, Olivia Declan als zuster Camila, Joaquim De Almeida als kardinaal Duretti, May Simon Lifschitz als Chanel, Dimitri Abold als Randall en Charlotte Vega als Zori.

Zie hier de link naar het bericht van Barry op Twitter:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video gaat serie maken over PlayStations succesvolste game 'God of War'
Series / Nieuws

Prime Video gaat serie maken over PlayStations succesvolste game 'God of War'

God of War-franchise wordt uitgebreid met nog een nieuwe serie.

Er komt weer een gloednieuwe serie uit en deze zal te zien zijn op Prime Video. Het gaat om een verfilming van PlayStations meest succesvolle gamereeks, namelijk God of War.

Rafe Judkins die bekend is van The Wheel of Time zal aan de serie meewerken. Iron Man-schrijver Mark Fergus en Hawk Ostby (The Expanse) zullen de schrijvers en uitvoerende producenten worden.

Het verhaal
Het verhaal van de game, en dus ook van de serie, speelt zich af in het oude Griekenland en gaat over de Griekse mythologie. De game verliet in de latere releases Griekenland en toen werd de focus gelegd op de Noorse mythologie.

Hierdoor kwam er een veel volwassenere verhaallijn over de God of War die worstelde met vaderschap. De game, God of War Ragnarök, is al eerder dit jaar uitgebracht en kreeg hele goede reviews.

Een statement van Amazon
Het hoofd van wereldwijde televisie van Amazon, Vernon Sanders, vertelde in een interview met The Hollywood Reporter over de nieuwe serie.

"God of War is een meeslepende, personagegedreven franchise waarvan we denken dat het onze wereldwijde klanten net zo zal boeien met zijn uitgestrekte en meeslepende werelden als zijn rijke verhalen".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IMDb publiceert de 10 populairste series van 2022
Series / Nieuws

IMDb publiceert de 10 populairste series van 2022

IMDb publiceert ieder jaar haar serie top 10 over het afgelopen jaar.

IMDb heeft wederom haar jaarlijkse serie top 10 gepubliceerd. Dit keer gaat het om de serie top 10 van 2022. Het gaat hierbij om de meeste paginabezoekers van een bepaalde serie op IMDb en ook om serietitels die het meeste zijn toegevoegd aan de zogeheten IMDb-'watchlists'.

IMDb top 10 over 2022

De serie top 10 van IMDb over 2022:
1. Stranger Things
2. House of the Dragon
3. Better Call Saul
4. The Lord of the Rings: The Rings of Power
5. Euphoria
6. The Boys
7. Moon Knight
8. The Sandman
9. Ozark
10. Inventing Anna

Toelichting
Nikki Santoro, COO van IMDb stelt ten aanzien van de top 10: "IMDb feliciteert deze 10 series voor het resoneren met onze klanten over de hele wereld in wat echt weer een opwindend jaar voor entertainment was". "Het is geweldig om te zien dat Stranger Things de felbegeerde nummer 1-plek op onze lijst van de meest populaire series van 2022 verdient, zoals bepaald door IMDb-paginaweergaven."

In eerdere jaren scoorde Stranger Things ook al goed. De serie bereikte in deze IMDb-top achtereenvolgens de volgende posities: op # 2 in 2016, # 5 in 2017 en #3 in 2019.

Kijk 'Stranger Things' op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood van Viserys in 'House of the Dragon' bracht leven Paddy Considine in gevaar: "ik dacht dat ik dood ging"
Series / Nieuws

Dood van Viserys in 'House of the Dragon' bracht leven Paddy Considine in gevaar: "ik dacht dat ik dood ging"

Het spelen van Viserys Targaryen bracht een hoop met zich mee voor acteur Paddy Considine.

Acteren kan soms best wel zwaar zijn. Dat blijkt maar weer uit een nieuw interview dat Viserys Targaryen-acteur Paddy Considine uit House of the Dragon heeft gegeven...

In het interview heeft Considine het over de laatste paar afleveringen van Viserys Targaryen in House of the Dragon, waarin we de gezondheid van de koning hard achteruit zien gaan.

Viserys Targaryen in House of the Dragon
Het is pijnlijk om te zien. De langzame dood van Viserys is behoorlijk reëel in beeld gebracht, wellicht op een manier die niet veel films en series aandurven. Maar het was niet alleen voor de kijkers lastig om aan te zien, ook voor Considine om het uit te beelden.

Daar sprak Considine onlangs over in gesprek Startefacts. Vooral de scène waarin de koning dan toch eindelijk om het leven komt was zwaar voor de acteur:

"Het waren een paar dagen en het was niet alleen emotioneel moeilijk, het was gewoon moeilijk om te filmen. Ik lag uren en uren in dat bed en deed dat soort ademhaling. Het vreemde dat er gebeurt, is dat je denkt dat je normaal doet maar wat er gebeurde toen ik op die manier ademde, was dat ik na een paar uur echt niet meer fatsoenlijk kon ademen."

Daarna werd Considine snel verteld dat hij even naar buiten moest om wat frisse lucht te scheppen. Voor even had de acteur daadwerkelijk het gevoel dat hij stervende was, wat hij omschrijft als "fun". Dat meent hij natuurlijk niet, maar we kunnen er niet omheen: zijn acteerwerk als een stervende man was exceptioneel...

House of the Dragon is nu te bekijken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Dahmer-acteur Evan Peters kijkt terug op zijn verschrikkelijke rol
Series / Nieuws

Jeffrey Dahmer-acteur Evan Peters kijkt terug op zijn verschrikkelijke rol

Evan Peters speelde de moordenaar in de serie, waar zoveel ophef over kwam.

De afgelopen maanden is er geen tekort geweest aan controverse rondom de populaire Netflix-serie Dahmer "“ Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Nu verklaart acteur Evan Peters eindelijk zichzelf temidden de kritiek.

Netflix heeft een gok gewaagd door het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer te verfilmen, en heeft daar flink mee mogen verdienen. Maar de publieke opinie heeft zich snel tegen het bedrijf gekeerd.

Vele kijkers vragen zich af in welke mate we door moeten gaan met het verheerlijken van moordenaars op beeld. Ook neemt men het Netflix kwalijk de daadwerkelijke slachtoffers van Dahmer nooit te hebben gecontacteerd. Verder spraken meerdere mensen hun zorgen uit over de geestelijke gezondheid van Evan Peters - de acteur die het Monster van Milwaukee speelt.



De terugblik van Peters
Nu blikt Peters terug op zijn griezelige rol. Hij vertelde tegen Variety:"Ik ga een kleine pauze nemen van donkere rollen en het licht verkennen. Het zou voor mij interessant zijn om iets te spelen dat wat dichter bij huis is, wat alledaagser en om de details van dat soort ervaringen te verkennen."

Hierna zien we in ieder geval Peters niet meer in de rol van een doodenge moordenaar op beeld!

Bekijk de serie bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed bekeken Netflix-serie 'Young Royals' krijgt goed en slecht nieuws
Series / Nieuws

Goed bekeken Netflix-serie 'Young Royals' krijgt goed en slecht nieuws

De Zweedse serie kan rekenen op een grote populariteit op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft voor fans van de serie Young Royals goed en slecht nieuws in petto. Fans van de reeks wachten ongeduldig op een vervolg... Wel, dat vervolg heeft Netflix net aangekondigd!

Young Royals krijgt dus een derde seizoen! Het begon allemaal in het eerste seizoen waarin we voor het eerst kennis konden maken met prins Wilhelm. Wanneer hij gaat studeren aan de prestigieuze school Hillerska wordt hij verliefd op Simon (gespeeld door Omar Rudberg). Het spreekt voor zich dat een dergelijke relatie behoorlijk wat voeten in de aarde heeft...

Positief einde of niet?
De aankondiging van het derde seizoen ging helaas ook gepaard met minder goed nieuws voor de fans van de serie. Netflix heeft namelijk meteen ook aangegeven dat het derde seizoen het laatste wordt.

Bovenstaande betekent dat we in het derde seizoen eindelijk een definitief antwoord krijgen op de vraag of Wilhelm en Simon gelukkig samen zullen zijn of niet. Op Instagram werd door Netflix alvast het onderstaande bericht gedeeld:

Bekijk op instagram

Wanneer het derde en laatste seizoen van Young Royals precies te zien zal zijn op Netflix is tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet nieuwe trailer voor 'Ginny & Georgia' seizoen 2 online
Series / Nieuws

Netflix zet nieuwe trailer voor 'Ginny & Georgia' seizoen 2 online

Het tweede seizoen is aan het begin van het nieuwe jaar te streamen bij Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de Netflix-serie Ginny & Georgia was reeds te zien in 2021. Het zal dan ook bijna twee jaar geduurd hebben vooraleer het vervolg te zien is... maar dat wachten is nu gelukkig bijna voorbij.

Het eerste seizoen van deze serie eindigde natuurlijk met een behoorlijke cliffhanger. Deze maakte dan ook meteen duidelijk dat er nog een vervolg zou verschijnen. Dat vervolg staat nu dus voor de deur.

In de eerste trailer van het tweede seizoen was reeds te zien hoe Ginny op zoek gaat naar de waarheid. Daarvoor gaat ze niet alleen op bezoek bij haar vader, maar ook bij enkele exen van Georgia.

Al snel wordt duidelijk dat de mannen geen al te hoge pet (meer) op hebben van Georgia. Ze vertellen Ginny dan ook dat ze niet is wie zij denkt dat ze is. Zo zou Georgia een gevaarlijk kantje hebben... Dat beloofd!

5 januari
Het tweede seizoen van Ginny & Georgia is te streamen bij Netflix vanaf 5 januari 2022. Netflix heeft nu alvast een leuke trailer de wereld ingestuurd die reeds één en ander prijsgeeft van het vervolg. Deze trailer is natuurlijk hieronder te bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Renner is terug in spannende trailer 'The Mayor of Kingstown' seizoen 2
Series / Nieuws

Jeremy Renner is terug in spannende trailer 'The Mayor of Kingstown' seizoen 2

Als burgemeester Mike McLusky gaat Jeremy Renner weer een nieuw avontuur aan.

Bij het ingaan van het nieuwe jaar staan er al een aantal goede series klaar om in premiere te gaan. Eén daarvan is Mayor of Kingstown met Jeremy Renner (Hawkeye, The Bourne Legacy). Paramount+ heeft zojuist de trailer uitgebracht van het nieuwe seizoen.

In de nieuwe trailer van het tweede seizoen belooft het weer een hoop chaos te zijn voor Mike McLusky, gespeeld door Jeremy Renner. Als onderdeel van een machtige familie probeert hij zijn plaats te vinden als burgemeester en moet als zodanig proberen orde te brengen in een stad zonder degelijke structuur en hiërarchie.

Spanning en maatschappelijke zaken
De serie Mayor of Kingstown weet vooral veel politiek-maatschappelijke onderwerpen te behandelen. Zo komen zaken als systematisch racisme, massa-gevangenschap en corruptie aan bod. In het komende seizoen zal daar nog eens een flinke dosis politiegeweld bovenop komen.

Verder is in de trailer te zien dat McLusky geconfronteerd wordt met de realiteit als Kingstown zich in een lastige situatie bevindt na de gewelddadige gevangenisopstand aan het einde van het eerste seizoen. Omdat niemand de leiding neemt ligt een explosie van geweld zomaar weer op de loer.

Kijk hieronder naar de nieuwe trailer van seizoen twee. Alle afleveringen van Mayor of Kingstown seizoen 1 kijk je op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-ster Paddy Considine legt de aangrijpende sterfscène van Viserys uit
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-ster Paddy Considine legt de aangrijpende sterfscène van Viserys uit

Viserys Targaryen's laatste woorden blijken een diepere betekenis te hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recent heeft de eerste Game of Thrones-Con plaatsgevonden. House of the Dragon-acteur Paddy Considine was hierbij aanwezig en gaat dieper in op het sterfbed van Viserys Targaryen. Hij licht toe dat de Targaryen-monarch's aftakeling eigenlijk begon toen zijn vrouw Aemma overleed.

Viserys' laatste woorden "mijn lief" blijken door Considine geïmproviseerd.

Koning met een zware kroon
Visery probeerde zijn zoontje Baelon te redden toen hij toestemming gaf voor de ingrijpende keizersnede: "Hij probeerde het kind te redden. Als hij niets had gedaan dan waren moeder en kind beiden gestorven".

Lichamelijke aftakeling weerspiegelt emotionele aftakeling
Het lichamelijke wegteren van Viserys volgt zijn emotionele staat. Koningin Aemma's dood was het begin van het einde voor Viserys, die in aflevering 8 uiteindelijk overlijdt.

Geen wil om te genezen
Considine ziet het als volgt: "Zijn ziekte voelde hij als een soort straf die hij accepteerde. Dus aan het einde, wanneer hij 'mijn lief' zegt, dan is het Aemma die hij ziet. Zij was zijn grote liefde en ik vond het een mooi idee dat zij hem opwachtte en dat ze weer bij elkaar waren".

Hoewel we Viserys dus niet meer terugzien heeft Considine's ijzersterke vertolking een blijvende indruk achtergelaten.

Seizoen 1 van House of the Dragon valt te streamen op Hbo Max.

Hieronder zie je seizoen 1 nogmaals in drakenvlucht:

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Die erotische scène in 'House of the Dragon' is nog gekker dan je al denkt
Series / Nieuws

Die erotische scène in 'House of the Dragon' is nog gekker dan je al denkt

Acteur Matthew Needham vertelt waarom Larys Strong nog enger is dan we toch al dachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Naast het nodige drakenspektakel, heeft House of the Dragon ook andere memorabele scènes gebracht. Bij sommigen daarvan vraagt de kijker zich af wat hij nu toch aan zijn fiets heeft hangen. In de voorlaatste aflevering zien we hoe Larys Strong het erg warm krijgt van het kijken naar koningin Alicent's voeten.

Matthew Needham sprak met Entertainment Weekly over het motief van zijn personage.

Meer dan een fetish
Volgens Needham is hier geen sprake van een fetish zoals wij dat vandaag de dag begrijpen. Er is dus meer aan de hand dan ergens een kick van krijgen: "Dit is iemand met nogal wat duistere krochten in zijn geest. Hij heeft veel trauma gekend. Dingen doen zoals iemand verminken, daar geniet hij van, daar hij zelf verminkt is".

Verhuld machtsspel
Needham vervolgt: "Bij koningin Alicent kan hij zulke dingen niet doen. Het feit dat hij haar kan dwingen om haar voeten te laten zien geeft hem een machtsgevoel.

Hij heeft helemaal geen fetish. Wanneer hij weg is, voelt zij schaamte wanneer ze naar haar voeten kijkt. Net zoals hij schaamte over zijn voeten voelt".


Niet zomaar een negatief personage
Needham wilde Strong dus als een genuanceerde slechterik neerzetten. Het mag gezegd worden: dat is hem gelukt.

Seizoen 2 van House of the Dragon wordt in 2024 verwacht.

Seizoen 1 van House of the Dragon valt te streamen op Hbo Max.

Hieronder kun je het drakengevecht tussen Aemond en Lucerys bekijken:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste Nederlandse Prime-serie 'Modern Love: Amsterdam' deze week al online!
Series / Nieuws

Eerste Nederlandse Prime-serie 'Modern Love: Amsterdam' deze week al online!

In deze romantische serie, bekend uit de VS, komt liefde in alle smaakjes langs.

Deze vrijdag komt de allereerste Nederlandse Prime-serie online: Modern Love: Amsterdam. In deze spin-off van de Amerikaanse hitserie gaan de makers op zoek naar de liefde in onze hoofdstad. Ga jij de serie kijken?

In de anthologieserie wordt er liefde getoond in alle soorten en maten aan de hand van verschillende verhalen. Net als in de originele serie uit de VS lieten de Nederlandse schrijvers zich inspireren door de populaire rubriek uit The New York Times.

Met afleveringen van tussen de 23 tot 39 minuten fietst de kijker door de levens van geliefden en komt er (uiteraard) aan alle relatieproblemen een gelukkig einde.

Editie Amsterdam
Maar dit gebeurt natuurlijk wel met een Nederlands smaakje, zoals we die enkel kennen in Amsterdam. Reken dus maar op een hoop bakfietsen, de pont over het IJ en een bezoekje aan Artis.

De serie is volledig in het Nederlands gesproken en heeft een totaal van zes afleveringen. In de cast zitten onder andere Hannah Hoekstra, Fedja van Huêt, Jade Olieberg en Hanna van Vliet.

Bekijk de serie vanaf 16 december bij Prime Video!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 bikkelharde maffiaseries op HBO Max tonen schaduwzijde van maatschappij
Series / Featured

3 bikkelharde maffiaseries op HBO Max tonen schaduwzijde van maatschappij

Daal met deze 3 misdaadseries af in verschillende criminele onderwerelden rond de wereld!

Op HBO Max zijn er tegenwoordig meer dan voldoende stoere misdaadseries te vinden over de Italiaanse maffia, de Japanse yakuza en de Amerikaanse gangsters. Kijk hieronder of je er misschien wel eentje kan toevoegen aan jouw kijklijstje!

Gomorrah | HBO Max | 12 afleveringen
In deze Italiaanse maffiaserie keren we terug naar het moederland van de maffiosi: Italië. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano wordt het keiharde leven van de Napolitaanse maffia getoond.

Gennaro, zoon en erfgenaam van de Savastano-clan, en Ciro Di Marzio, een van de officieren van deze clan, hebben grote ambities om tot steeds grotere hoogten op te klimmen. Om hun dromen waar te maken vrezen ze er niet voor bloed te vergieten, en dat gebeurt dan ook ten overvloede.



Tokyo Vice | HBO Max | 8 afleveringen
Deze misdaadserie werpt een blik op de mysterieuze wereld van de Japanse yakuza zoals die wordt ervaren door een Amerikaanse journalist. Losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen ziet de kijker door de ogen van een buitenlander de kille doch kleurrijke onderwereld van Tokyo in de jaren negentig.

De journalist komt echter voor grote gevaren te staan terwijl hij werkt aan een grote publicatie over de gevaarlijke hoofdstad. Hij komt namelijk oog in oog te staan met een van de grootste yakuzabazen die Tokyo rijk is.



The Deuce | HBO Max | 3 seizoenen
De misdaadserie reist af naar de duistere pornoindustrie van New York gedurende de jaren zeventig. De industrie was net gelegaliseerd, maar dat betekende niet dat alle kwade bedoelingen direct zouden verdwijnen.

Sterker nog, de komende jaren zou op Times Square dit type werk enorme proporties aannemen, waar de stadsbewoners niet bijzonder erg over te spreken waren. De serie duikt deze vieze onderwereld in, gevuld met seks, geweld en geld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-spinoff 'Blood Origin' wordt verbazingwekkend zwak ontvangen
Series / Nieuws

'The Witcher'-spinoff 'Blood Origin' wordt verbazingwekkend zwak ontvangen

Hoewel veel fans van 'The Witcher' uitkijken naar de prequel 'Blood Origin', krijgt deze helaas niet zo'n goed ontvangst als gehoopt.

De langverwachte The Witcher-prequel The Witcher: Blood Origin verschijnt eind deze maand eindelijk op Netflix. Een aantal critics heeft het seizoen echter al kunnen bekijken, en de serie krijgt helaas een zeer matig ontvangst…

Blood Origin speelt zich meer dan 1000 jaar voor de gebeurtenissen in The Witcher af. De serie gaat over zeven buitenbeentjes die in een elfen-beschaving een bloedige strijd aangaan tegen een onstuitbare macht. Ook zal in Blood Origin de creatie van de eerste Witcher te zien zijn.

Teleurstellende score
Het verhaal klinkt veelbelovend, maar helaas zijn de critics tot nu toe niet erg enthousiast. De serie heeft momenteel namelijk een score van 42% op Rotten Tomatoes. Kritiek die Blood Origin krijgt is onder andere dat de serie gehaast en oninteressant zou zijn.

Ook wordt er door meerdere critics gezegd dat Blood Origin niets toevoegt aan het The Witcher-universum en dat de personages niet goed uitgewerkt zijn. Toch zijn er ook een aantal positieve recensies. Zo noemt critic Vanessa Armstrong de serie "een vermakelijk fantasievol volksverhaal dat fans van The Witcher zal prikkelen".

The Witcher: Blood Origin is vanaf 25 december te zien op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Stranger' van Netflix zo enorm controversieel is
Films / Nieuws

Waarom 'The Stranger' van Netflix zo enorm controversieel is

De film 'The Stranger' verscheen eerder dit jaar en kreeg enorm veel kritiek, waaronder van de familie van het ware slachtoffer...

De Australische waargebeurde misdaad film The Stranger op Netflix heeft eerder dit jaar tot veel controverse geleid. De film is gebaseerd op het onderzoek na de moord op Daniel Morcombe, een 13-jarige jongen uit Queensland. Zoals vaak het geval is met films die op waargebeurde verhalen zijn gebaseerd, komt er veel kritiek op hoe het verhaal is neergezet.

De meeste kritiek op The Stranger kwam van mensen met directe banden met de zaak, namelijk de ouders van Daniel Morcombe. De film, geregisseerd door Thomas Wright, is een adaptatie van een boek van Kate Kyriacoudat. Op zijn beurt vertelde het boek het verhaal van de tragische moord op Daniel Morcombe en de undercoveractie om de dader te vangen.

Moreel corrupt
In een interview noemden de ouders van Daniel de film "moreel corrupt en wreed". Zij sloegen het filmaanbod af, omdat dit het nalatenschap van hun zoon zou aantasten en zou profiteren van de dood van hun kind. Ondanks hun bezwaar werd de film afgelopen oktober toch uitgebracht, waar de familie uiteraard niet blij mee was.

Om de controverse te vermijden, werd de naam van Daniel Morcombe in The Stranger veranderd naar James Liston. Bovendien toont de film nooit het gezicht van het slachtoffer, noch de daadwerkelijke ontvoering en moord die plaatsvonden. De familie van Daniel Morcombe wordt ook helemaal buiten de film gelaten en wordt niet eens terloops genoemd.

Focus op de moordenaar
Regisseur Thomas Wright zei later dat hij ervoor heeft gekozen om in The Stranger op de moordenaar te concentreren in plaats van op het slachtoffer, zodat de film een "duidelijk moreel perspectief" kon hebben. Ook brachten de filmmakers een statement uit waarin ze zeiden de keuze van de familie van Daniel te respecteren.

The Stranger staat momenteel in Nederland nog niet op Netflix, maar hopelijk zal de film binnenkort ook hier te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.