'Rogue One'-scenarist voor 'Star Wars Rebels'

Naar verluidt moet hij de band tussen de serie en bredere franchise uitbouwen.

Jim Pedd, 28 mei 2015 12:25

Star Wars Rebels krijgt een interessante gast. Niemand minder dan Gary Whitta, die werkt aan spin-off film Rogue One in de franchise, heeft via Twitter bevestigt een aflevering voor de serie te schrijven. Naar verluidt zou zijn aflevering de banden met het bredere Star Wars-universum vaststellen. SlashFilm verwacht dat de aflevering in het derde seizoen thuishoort, gezien het feit dat het tweede seizoen al bijna af is.

Whitta schreef de eerste versie van Rogue One, waarna de schrijfplichten overgenomen warden door Chris Weitz. Dat hij mag werken aan Rebels laat zien dat Disney waarschijnlijk erg tevreden was met zijn werk. Verder is de kans op een verbinding groot; de serie en de film spelen zich beiden vlak voor de gebeurtenissen van A New Hope af.

Stemmen in de serie worden ingesproken door Freddie Prinze Jr. (Kanan), Vanessa Marshall (Hera), Tiya Sircar (Sabine), Steve Blum (Zeb) en Taylor Gray (Ezra). Verder zijn voor het tweede seizoen ook James Earl Jones (Darth Vader), Sam Witwer (Emperor Palpatine) en Sarah Michelle Gellar aangetrokken.

Het tweede seizoen van de serie gaat op 20 juni van start.

Bron: Slashfilm

Lees meer over: star wars rebels, gary whitta, rogue one, chris weitz, Freddie prinze jr, vanessa marshall, steve blum, tiya sircar, taylor gray, james earl jones, sam witwer, sarah michelle gellar

Informatie over de serie: Star Wars Rebels

Populair nieuws