search

Ons nieuws van donderdag 28 mei 2015

'The Talented Mr. Ripley' wordt tv-serie
Series / Nieuws

'The Talented Mr. Ripley' wordt tv-serie

Ook andere boeken over het personage Tom Ripley zullen in de serie verwerkt worden.

Television 360, Endemol Shine Studios en Diogenes werken samen aan een tv-serie gebaseerd op de vijf-delige boekenserie over seriemoordenaar Tom Ripley van Patricia Highsmith. Guymon Casady (Game of Thrones) en Ben Forkner (The Killing Room) zal de serie produceren. Er wordt momenteel hard gezocht naar een grote filmregisseur en acteur om aan het project te verbinden, om het zo te kunnen presenteren aan de grote netwerken en streaming-diensten.

Het plan voor de serie is om het Tom Ripley-personge verder te verkennen dan in de tot nog toe gemaakte films over het personage is gebeurd. Zowel het eerste boek uit de reeks, The Talented Mr. Ripley als het derde boek, Ripley's Game zijn beide tot twee keer toe verfilmd. Het tweede boek, Ripley Under Ground werd een keer verfilmd. Acteurs Matt Damon, John Malkovich, Dennis Hopper, Barry Pepper en Alain Delon speelden allen eerder het befaamde personage.

De laatste twee boeken in de reeks, The Boy Who Followed Ripley en Ripley Under Water zijn nog niet eerder verfilmd, maar zullen dus wel aan bod komen in de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rogue One'-scenarist voor 'Star Wars Rebels'
Series / Nieuws

'Rogue One'-scenarist voor 'Star Wars Rebels'

Naar verluidt moet hij de band tussen de serie en bredere franchise uitbouwen.

Star Wars Rebels krijgt een interessante gast. Niemand minder dan Gary Whitta, die werkt aan spin-off film Rogue One in de franchise, heeft via Twitter bevestigt een aflevering voor de serie te schrijven. Naar verluidt zou zijn aflevering de banden met het bredere Star Wars-universum vaststellen. SlashFilm verwacht dat de aflevering in het derde seizoen thuishoort, gezien het feit dat het tweede seizoen al bijna af is.


Whitta schreef de eerste versie van Rogue One, waarna de schrijfplichten overgenomen warden door Chris Weitz. Dat hij mag werken aan Rebels laat zien dat Disney waarschijnlijk erg tevreden was met zijn werk. Verder is de kans op een verbinding groot; de serie en de film spelen zich beiden vlak voor de gebeurtenissen van A New Hope af.

Stemmen in de serie worden ingesproken door Freddie Prinze Jr. (Kanan), Vanessa Marshall (Hera), Tiya Sircar (Sabine), Steve Blum (Zeb) en Taylor Gray (Ezra). Verder zijn voor het tweede seizoen ook James Earl Jones (Darth Vader), Sam Witwer (Emperor Palpatine) en Sarah Michelle Gellar aangetrokken.

Het tweede seizoen van de serie gaat op 20 juni van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe foto's 'Fear the Walking Dead'
Series / Foto's

Nieuwe foto's 'Fear the Walking Dead'

Veel beelden van achter de schermen van deze 'companion' op The Walking Dead.

AMC heeft via Entertainment Weekly een hele reeks nieuwe foto's van de set van Fear the Walking Dead vrijgegeven. Daarnaast is er via Variety een afbeelding van het personage van Alycia Debnam-Caery. Die foto zie je hierboven, de rest kan je onderaan dit bericht bekijken.

De serie dient als companion op The Walking Dead, een van de succesvolste series ooit. Het geheel begint ongeveer op het moment dat Rick Grimes in The Walking Dead in coma raakt en dient echt als aanvulling op dat verhaal. Er zal in elk geval de eerste tijd geen plek zijn voor crossovers en het verhaal wordt ook anders opgezet. In deze serie ontdekken de personages nog wat er precies aan de hand is en ontwaken ze dus niet zoals Rick in een wereld waarin de zombie-apocalyps een feit is. Rollen zijn er niet alleen voor Debnam-Carey, maar ook voor Frank Dillane, Kim Dickens en Cliff Curtis.

Curtis speelt in de show de rol van Sean Cabrera, een gescheiden leraar die een boze tienerzoon op probeert te voeden. Sean is nu samen met Nancy (Dickens), een studieadviseur met twee eigen kinderen: Nick (Dillane), die vecht tegen een drugsverslaving en Ashley (Carey), een ambitieuze jonge vrouw.

De spin-off gaat komende zomer in première, met een zes afleveringen tellend eerste seizoen. Een tweede seizoen volgt in 2016.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Duchovny moest huilen van nieuwe 'X-Files'
Series / Nieuws

David Duchovny moest huilen van nieuwe 'X-Files'

Hij wil graag meer seizoenen maken.

David Duchovny kan niet wachten om meer afleveringen te maken van The X-Files. Onlangs kreeg hij de eerste aflevering te lezen van de revival en dat vond hij geweldig. Zodanig, dat hij nu al klaar is om nog veel meer te maken. "Ik kreeg het eerste scenario vanochtend", vertelde Duchovny aan Entertainment Weekly.

"ik las het een uur geleden en begon te huilen toen ik de eerste pagina las. Het was gewoon zo vreemd om de namen op de pagina te zien. Het had niets te maken met het scenario zelf, maar, ik heb het hier al zo lang over gehad. We hebben er zo lang aan gewerkt om iedereen op dezelfde plek te krijgen en de deal met Fox te maken. Dus nu mogen we het eindelijk maken en dat voelt op een vreemde manier erg emotioneel voor me." Het scenario is verder geweldig volgens hem. "Het is fantastisch, maar ik mag je niets vertellen."

Gelukkig lukte het de journalist van EW om nog iets vrij te krijgen. "Ook al zijn het er zes, het zal een mix worden," vertelde Duchovny toen hem gevraagd werd naar het belang van de grotere X-Files mythologie. "Het is niet The X-Files als je de mythologie compleet links laat liggen."{/i]

En klaar voor meer is hij dus ook. [i]"Ik weet niet of ik een 20-afleveringen tellende versie van deze serie kan maken op dit punt van mijn leven, en ik weet niet of Gillian [Anderson] dat zou kunnen. Maar ik denk dat iedereen open staat voor wat hierna kan komen. We hebben het in elk geval niet teruggebracht enkel om het tot een einde te brengen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.