search
Overzicht van 8 internationale topseries van het jaar 2022
Series / Nieuws

Overzicht van 8 internationale topseries van het jaar 2022

Streamingsdiensten plaatsen met grotere regelmaat boeiende series uit de gehele wereld op hun platform.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Langzaam maar zeker krijgen internationale, niet-Engelstalige producties meer en meer aandacht: Netflix, Prime Video, HBO Max en Viaplay richten hun blik ook buiten het Engelstalige gebied.

Hieronder een overzicht van 8 succesvolle producties uit niet-Engelstalige landen uit 2022. Komedie, thriller, tienerdrama, er is voor elk wat wils!

1. Alice in Borderland



In deze Japanse manga-adaptatie moet een gamer zien te overleven in een angstaanjagend Tokio. Het is alleen niet achter een computerscherm.

Seizoen 2 is op 22 december in première gegaan.

Netflix.

2. Belascoarán, PI



Deze Mexicaanse detective-serie speelt zich af in Mexico Stad in 1970. Het personage uit de titel zegt zijn baan op (en ook zijn huwelijk) om misdrijven op te lossen.

Netflix.

3. Black Butterflies



Schrijver Adrien wordt door de oudere Albert ingehuurd in deze Franse thriller. Aangezien Adrien geen inspiratie heeft, wordt hij maar ghostwriter: Albert's levensverhaal is echter ook de potentiële sleutel tot een nooit opgelost misdrijf.

Netflix.

4. Harmonica



Een Zweedse miniserie over een muzikaal duo Harry en Monica die na 16 jaar op een nostalgische tournee gaan met hun oude band. Hun huwelijk is allang niet meer wat het was: hoe zal hun relatie uitpakken aan het einde van de tournee?

Viaplay.

5. Love & Anarchy



Deze Zweedse komische serie volgt de avonturen van een getrouwde vrouw die een relatie krijgt met haar collega. Het loopt echter allemaal iets anders dan verwacht.

Netflix.

6. Oh Hell



Deze Duitse dramedy gaat over de 24-jarige Helene, die in haar dagelijks leven 'Hell' wordt genoemd. Inderdaad flatert Hell zich door de nodige situaties heen.

HBO Max.

7. Prisma



Dit Italiaanse tienerdrama gaat over een identieke tweeling die van binnen allesbehalve identiek is.

Prime Video.

8. Snabba Cash



Deze Zweedse misdaadserie is gebaseerd op de boekentrilogie Stockholm Noir. Leya is een startende ondernemer met een broer die in drugs handelt. Wanneer ze geld leent om investeerders af te betalen, is dit de start van de nodige chaos in haar leven.

Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen