search

Ons nieuws van zaterdag 24 december 2022

Recensie Netflix-serie 'The Witcher: Blood Origin'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Witcher: Blood Origin'

Een spannende maar gehaaste prequel op het paradepaardje van Netflix.

Regie: Vicky Jewson, Sarah O'Gorman | Cast: Michelle Yeoh (Scian), Minnie Driver (Seanchai), Lenny Henry (Balor), Sophia Brown (Eile), Laurence O'Fuarain (Fjall), Francesca Mills (Meldof), Mirren Mack (Merwyn), e.a. | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 42-63 minuten | Jaar: 2022

Dat het een beetje rommelt bij de beroemdste streamingsdienst is te merken aan de productie van The Witcher: Blood Origins. Want dit zou een serie worden met zes afleveringen en die zijn ook gemaakt, maar vervolgens bijgeknipt tot slechts vier stuks. Volgens Netflix is dit gedaan omdat de serie anders te traag zou voelen. Dat is apart, want bij Netflix-series met een veel lager budget zit er regelmatig geen schot in. Dit eindresultaat is een goede miniserie die voelt alsof er meer tijd voor had mogen worden uitgetrokken.

Blood Origin vertelt de geschiedenis van hoe de wereld van The Witcher bevolkt is geraakt door mensen, hoe er Chaosmagie is binnengedrongen en hoe Witchers aan hun speciale krachten komen. Ooit waren er alleen elfen en dwergen, die het weliswaar niet allemaal met elkaar konden vinden, maar op zich was er enige balans. Totdat iemand besluit diverse volkeren uit te roeien en de rest te onderdrukken. Zeven krijgers komen bij toeval een voor een bij elkaar en maken het hun missie om dit nieuwe keizerrijk ten val te brengen. Hun handelingen openen de deur voor een compleet andere wereld.

Een experiment: hoe ervaart iemand die de The Witcher niet heeft gezien deze prequelserie? Het antwoord: prima! Want het verhaal staat echt helemaal op eigen poten. Het is duidelijk wat hier goed en kwaad is en er zijn nieuwe personages met hun eigen queeste. Er zijn slechts een paar dingen waarvan je weet dat ze verwijzen naar de hoofdserie, maar dat vermindert het kijkplezier niet.

Zoals de raamvertelling. Deze hele legende wordt namelijk verteld aan Jaskier, de bard uit The Witcher, die je even in de eerste en laatste aflevering ziet. Aan hem de taak een lied van te maken van deze geschiedenis zodat iedereen er kennis van zal nemen. Verder vindt in de laatste aflevering een van de personages in een andere dimensie een voorwerp. Kenners van de Witcher-videogames zullen weten wat dat inhoudt, maar ook als leek begrijp je dat dit in de toekomst heisa gaat veroorzaken.

De rest is puur Blood Origin. Er is een elfenhoofdstad die lijkt op de set van een goedgemaakte space opera en dat geldt ook voor de kleding die de prinses des huizes draagt. De rest van het landschap is gefilmd in de ruwe schoonheid van IJsland en Yorkshire. En er is niet bespaard op sets en kostuums, dat is wel duidelijk. Eigenlijk lijkt Netflix nergens de hand op de knip te hebben gehouden.

Lekker om acteur Lenny Henry net te hebben gezien in The Lord of the Rings: The Rings of Power als goedhartige hobbit en nu hier als machtsgeile magiër. Net als zijn personage hebben eigenlijk alle belangrijke figuren wat leven ingeblazen gekregen. Bijvoorbeeld de dwerg Meldof en haar hamer. Eerst is het best komisch dat ze haar wapen Gwen noemt en er tegen spreekt, maar wanneer ze vertelt hoe dat zo is gekomen valt er weinig meer te lachen.

Daarom is het zo zonde dat Netflix ervoor heeft gekozen deze serie in te korten tot vier afleveringen. Voor je het weet ben je al bij de grote strijd, wordt die gevochten en is alles weer voorbij. Alle helden zijn goed genoeg bedacht en geschreven om wat meer tijd met ze door te willen brengen en de beelden van de fantasywereld zijn een lust voor het oog. Is dit soms stiekem een marketingtrucje waarbij over een halfjaar alsnog de serie in haar geheel online
wordt gezet zodat iedereen er weer naar kijkt?

Hoe dan ook: je hoeft niet bekend te zijn met eerdere seizoenen van The Witcher om deze prequel te kunnen waarderen. Het is altijd prettig om Michelle Yeoh als wijze vechtersheld te zien, maar ook de onbekende castleden staan hun mannetje, ondanks dat sommige ontwikkelingen wel erg snel plaatsvinden "“ dat ligt immers niet aan hen. Op een in wit gekleed magiërkoppeltje na. Dit tweetal vormt de meest platte en oninteressante toevoeging aan het heldenclubje. Als dit niet komt doordat deze verhaallijn in de montage is gesneuveld, dan hebben de schrijvers ergens iets niet goed gedaan.

Het spektakel in de vierde en laatste aflevering komt te snel, maar is evengoed een climax die voldoening geeft. Ook een helder antwoord op de vraag waarom dingen zijn zoals ze zijn in de hedendaagse The Witcher, maar dat is iets wat de raamvertelling je vanzelf wel uitlegt mocht het je niets zeggen. Eerlijk gezegd zou ik geen bezwaar hebben tegen een tweede seizoen in dit tijdperk waarin wordt getoond hoe de bevolking de draad hierna oppakt.

★★★★☆

The Witcher: Blood Origin is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-ster Jensen Ackles hint op terugkeer van dit personage in seizoen 4
Series / Nieuws

'The Boys'-ster Jensen Ackles hint op terugkeer van dit personage in seizoen 4

Met nieuwe beelden van achter de schermen weet hij de kijkers warm te maken voor seizoen 4

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Terwijl het vierde seizoen van The Boys nog volop gemaakt wordt is er een acteur uit de serie die alvast een blik achter de schermen geeft. Op social media geeft acteur Jensen Ackles met nieuwe beelden een duidelijk signaal over de terugkeer van zijn Soldier Boy.

In de serie van Prime Video waarbij een groep helden zonder noemenswaardige krachten het opneemt tegen de superhelden die gecontroleerd worden door het bedrijf Vought International wist Ackles zijn debuut te maken in seizoen drie. Hij kwam ten tonele als de eerste originele superheld Soldier Boy.

Ontwaking en ontsnapping


Mocht Soldier Boy inderdaad terugkeren zouden fans hier uitermate blij mee zijn. Het personage, en diens vertolking door Ackles, werd door fans en critici alom geprezen. Zo snel als Soldier Boy opkwam raakte hij aan het einde van seizoen drie gevangen en bewusteloos in een bewaakte geheime plaats.

Op sociale media plaatst de 44-jarige Ackles een teaser waarin beelden van Soldier Boy te zien zijn. In het bijschrift schrijft hij: "Ik hou van deze mensen. Ik kan niet wachten om weer het pak aan te trekken. Dat zou mijn kerstwens zijn."

Het vierde seizoen van The Boys wordt mid-2023 verwacht. Kijk seizoen 1 t/m 3 op Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meghan Markle zou Oscar moeten krijgen voor haar rol in Netflix-docu
Series / Nieuws

Meghan Markle zou Oscar moeten krijgen voor haar rol in Netflix-docu

Er is de nodige kritiek op Meghan Markle over haar aanwezigheid in de Netflix documentaire

De documentaire van Harry & Meghan maakt de nodige tongen los. De docu heeft miljoenen kijkers en bestaat uit zowel voor- als tegenstanders van deze actie van het koppel.

Vanuit het deel dat Meghan Markle niet mag, wordt gegrapt dat de Amerikaanse op kan gaan voor de Oscar voor beste actrice. De Netflix-serie is eerder deze maand uitgebracht en gaat over het paar en de achtergrond van hun beslissing om weg te gaan uit Londen.

Meghan


In de serie komt aan de orde hoe ongelukkig Meghan was toen ze samen met Harry in de Koninklijke vertrekken woonde en hoe ze werd gezocht door de Britse roddelpers die haar achtervolgde ten aanzien van elk klein detail van haar leven.

Harry


Prins Harry doet ook enkele onthullingen over de manier waarop de familie met de kwestie omging en hen niet de steun bood die prins William en zijn vrouw volgens hem in het verleden wel hebben gekregen.

Oscar


Nile Gardner, expert op het gebied van buitenlands beleid en liefhebber van de Engelse Koninklijke familie, heeft tegen de Daily Express gezegd dat Markle duidelijk acteert en daarvoor zou moeten worden beloond.

Quote


"Deze documentaireserie is in hoge mate de Meghan Markle-show geweest. Ze acteert letterlijk tijdens alle interviews die ze doet. Prins Harry is de Beste Mannelijke Bijrol van Meghan's hoofdrol. Wat we echt hebben gezien is Hollywood-fictie, met Meghan die zich kandidaat stelt voor Beste Actrice."

Verder stelt Gardner: "Op bepaalde momenten in de documentairereeks, vooral in het begin, ziet Harry er verveeld uit en voelt hij zich niet erg op zijn gemak bij veel van wat Meghan zegt."

Oordeel zelf over de acteerkwaliteiten van Meghan en kijk de serie op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-serie op Netflix wordt momenteel helemaal grijs gedraaid
Series / Nieuws

Deze scifi-serie op Netflix wordt momenteel helemaal grijs gedraaid

Deze Scifi-serie knalt de top 10 van best bekeken series van Netflix binnen.

Het tweede seizoen van de serie Alice in Borderland is sinds kort te zien op Netflix en is gelijk de top 10 van de meest bekeken series op Netflix ingeknald.

De Japanse serie volgt een verveelde jongeman genaamd Arisu en een vrouw met wie hij samenwerkt, Usagi, terwijl ze zich een weg banen door een reeks gewelddadige games in een dystopische futuristische versie van Tokio.

Lugubere spelletjes


Het eerste seizoen werd qua heftige scènes gezien als een combinatie van Battle Royale en Saw. Het spelelement van de serie (deelnemers moeten spellen spellen) doet dan weer denken aan klassiekers als Hunger Games en Squid Game.

De lugubere spellen die in seizoen 2 worden gespeeld, zijn weer wat groter en gekker dan in het eerste seizoen, met ook allemaal nieuwe spelers waar tegen gevochten moet worden. Ook de overlevenden van seizoen 1 zijn uiteraard weer van de partij.



Kijk deze gekkigheid nu op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur speelde in zowel 'Game of Thrones' als in 'House of the Dragon', is het jou opgevallen?
Series / Featured

Deze acteur speelde in zowel 'Game of Thrones' als in 'House of the Dragon', is het jou opgevallen?

Er zit 200 jaar tussen de gebeurtenissen van \'GOT\' en \'HotD\', toch zit er één acteur in beide series.

House of the Dragon speelt zich circa 200 jaar af voor Game of Thrones. Er zijn dus geen personages die in beide series zitten. Toch? Nou nee, maar er is wel één acteur die een rol heeft in beide series? Weet jij welke?

Waarschijnlijk is je ontgaan wie dit betreft. De betreffende acteur speelde immers maar een kleine rol in Game of Thrones. Het personage werd in Game of Thrones namelijk vermoord in dezelfde aflevering waarin hij werd geïntroduceerd.

Jefferson Hall


In House of the Dragon speelt Jefferson Hall twee rollen, namelijk als Lord Jason Lannister en zijn tweelingbroer Tyland Lannister. Maar hij verscheen ook in één aflevering van Game of Thrones seizoen 1 als Ser Hugh of the Vale.

Ser Hugh besloot om de één of andere bizarre reden dat hij als nieuwe ridder moest deelnemen aan een steekspel ter ere van Eddard Stark. Tijdens het toernooi stond hij tegenover Ser Gregor Clegane, ook wel bekend als The Mountain. Het was dus geen verrassing dat ser Hugh stierf door toedoen van The Mountain Tijdens het duel werd hij gedood door een versplinterde lans en is er nooit meer iets van hem vernomen.

Drie rollen


Behoorlijk bijzonder dat één acteur dus twee rollen heeft in House of the Dragon en ook nog eens een rol had in Game of Thrones. Aangezien zijn rol in in Game of Thrones nogal ondergeschikt was, maakten de showrunners van House of the Dragon zich kennelijk geen zorgen over de gevolgen van deze meerdere rollen voor de continuïteit van het verhaal.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een nieuwe 'Avatar: The Last Airbender'-serie in 2025?
Series / Nieuws

Komt er een nieuwe 'Avatar: The Last Airbender'-serie in 2025?

Fans van 'Avatar: The Last Airbender' hebben de komende jaren enorm veel om naar uit te kijken.

Goed nieuws voor fans van Avatar: The Last Airbender, want naast de langverwachte live action-versie van de serie komt er nu ook een nieuwe animatieserie aan. Avatar Studios werkt naar verluidt aan de volgende Avatar: The Last Airbender serie, die zowel na de originele serie als The Legend of Korra plaatsvindt.

Volgens de site zal de serie zich richten op een earthbender die Aang en Korra opvolgt als Avatar. Het is nog niet bekend hoe ver in de toekomst deze serie zich zal afspelen, maar grof geschat zal dit ongeveer een eeuw na de gebeurtenissen in The Legend of Korra zijn.

Bioscoopfilm in 2025


En er is nog meer nieuws, want waarschijnlijk komt er ook een animatiefilm van Avatar: The Last Airbender naar de bioscopen. Deze werd eerder dit jaar al aangekondigd en zal gaan over Aang.

De film zal het eerste deel van een driedelige filmreeks zijn, die naar verluidt vanaf 10 oktober 2025 in de bioscopen te zien is. De animatieserie staat voor daarna gepland, het team werkt momenteel aan meerdere parallelle projecten.

Voor de nieuwe animatieserie moeten we dus nog lang geduld hebben, maar gelukkig verschijnt de nieuwe live-action Avatar: The Last Airbender serie al in 2023 op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiele reactie op de mogelijke 'Back to the Future'-serie
Series / Nieuws

Officiele reactie op de mogelijke 'Back to the Future'-serie

Er gingen geruchten dat er een animatieserie van 'Back to the Future' zou komen, maar helaas blijkt niets minder waar.

De Back to the Future-franchise is een iconisch merk dat, in tegenstelling tot veel andere films uit de jaren 80, nog geen grote revival heeft gehad. Er gingen geruchten over een animatieserie van de filmreeks, maar deze hoop was helaas niet van lange duur…

Het moeilijk om je voor te stellen dat Back to the Future ooit een comeback zou maken zonder Michael J. Fox en Christopher Lloyd. Een animatieserie zou het uiteraard veel makkelijker maken om een reboot te realiseren, waar dan ook al een tijdje geruchten over waren.

Voorlopig geen reboot


Helaas blijken deze geruchten ongegrond. Op een Tweet die de animatieserie aankondigd antwoordde het Back to the Future-account met een GIF van Lloyd met daarin de tekst: "Het gaat niet gebeuren". Hierdoor vroegen fans zich af of deze serie überhaupt op de planning stond, waarop het account antwoordde met een GIF van Michael J. Fox met de tekst: "Het antwoord is nee".

Fox ziet een reboot wel zitten, al is de kans erg klein dat hij hier zelf voor zal terugkeren. Volgens hem moet een vrouw de rol overnemen, zei hij in een interview: "Ik had eigenlijk het idee dat als ze de film nog een keer zouden doen, ze het met een meisje als Marty zouden moeten doen. Er is iets aan de franchise dat mensen op elk niveau aanspreekt. Ik heb gewoon het gevoel dat het weer terugkomt".

Bekijk de Tweets van het Back to the Future-account hieronder.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 3e aflevering van 'The Last of Us' zal alles op zijn kop zetten
Series / Nieuws

De 3e aflevering van 'The Last of Us' zal alles op zijn kop zetten

Volgens acteur Troy Baker is The Last of Us heel goed en zal aflevering 3 je verwachtingen helemaal veranderen.

Fans moeten nog even wachten totdat The Last of us uit is. Op 15 januari is het zo ver. De cast heeft de serie al wel gedeeltelijk mogen kijken en er zijn dan ook al wat plagende hints gegeven.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige game uit 2013. Nadat een deal van Joel Miller (Pedro Pascal) helemaal verkeerd uitpakt, moet hij de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) begeleiden.

Tijdens hun reis naar de militante revolutionaire fractie, Fireflies, leren de twee elkaar steeds beter kennen. Dan blijkt Ellie immuun te zijn tegen de schimmelinfectie die de wereld teistert door de zombies.

Acteur Troy Baker over de serie


Spelacteur Troy Baker heeft een aantal afleveringen van The Last of Us mogen kijken. Tijdens de Play Watch Listen-podcast sprak hij over de serie.

Hij zei dat de verwachtingen van de fans totaal zullen veranderen tijdens aflevering drie.

Dit is wat hij zei: "Ik heb vijf afleveringen gezien en ik kan je nu vertellen, als je bij aflevering drie aankomt, ben je klaar. Je staat op je bureau [zoals bij Dead Poets Society] "Oh Kapitein! Mijn kapitein!"

De serie zet alles op in de eerste twee afleveringen. Het laat je kennismaken met de wereld als je geen idee hebt wat het is. Het neemt al je verwachtingen weg en laat ze gewoon verdwijnen".


Bekijk hieronder het volledige interview en de officiële trailer. The Last of Us zal in 2023 te zien zijn op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is de cast van 'The Vampire Diaries' allemaal aan het doen?
Series / Nieuws

Wat is de cast van 'The Vampire Diaries' allemaal aan het doen?

Wat betekenen de foto's van de cast van The Vampire Diaries?

Na het achtste seizoen van The Vampire Diaries was het verhaal van de bovennatuurlijke wezens in Mystic Falls dan echt afgelopen. De originele cast post de laatste tijd echter allemaal opvallende foto's.

De eerste opvallende foto staat op Joseph Morgans Instagram account. Hij wordt op de foto omringt door Paul Wesley en Ian Somerhalder. Bekijk hieronder de foto van Morgan

Bekijk op instagram


Toen Morgan zich in seizoen 2 bij de cast voegde, zorgde dit voor een boost die de serie nodig had. De serie kon zo zijn mythologie uitbreiden en natuurlijk ook een weg vrijmaken voor de bekende spin-off The Originals.

Nog een foto


Niet alleen Morgan deelde een foto die te maken had met The Vampire Diaries. Ook Kat Graham, die Bonnie Bennett speelde, deelde laatst een foto.

Ze stond op de foto met een koffiebeker met het The Vampire Diaries-logo. Bekijk hieronder de foto.

Bekijk op instagram


Zouden deze twee foto's iets met elkaar te maken hebben? Het zou misschien kunnen betekenen dat de cast bezig met een The Vampire Diaries-project. Het kan uiteraard ook puur toeval zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'The Rings of Power' heeft meer vaart en zit vol gevechten
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'The Rings of Power' heeft meer vaart en zit vol gevechten

Amazon heeft geluisterd naar de kritiek van fans op het eerste seizoen van Rings of Power.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van The Rings of Power heeft heel wat kritiek gekregen van de fans. Amazon besloot daarom om het tweede seizoen anders aan te pakken.

De fans van Rings of Power vonden dat het tempo van seizoen 1 te traag was. Hierdoor verliep het verhaal heel langzaam en was het te slingerend.

Dit probleem heeft Amazon dan ook aangepakt. Volgens Vernon Sanders, TV-hoofd van Amazon Studios, zal The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 2 een stuk sneller zijn dan seizoen 1. Er zullen ook meer spannende gevechten in komen.

Showrunners JD Payne en Patrick McKay hebben eerder op de kritiek gereageerd. Zij zeiden dat seizoen 1 iets langzamer is, omdat ze het verhaal methodisch hebben gevolgd. Ook kon het publiek volgens hen zo meer inleven in de personages en helemaal opgaan in de serie.

Sanders over seizoen 2


Sanders sprak in een interview over het tweede seizoen. Dit is wat hij zei:

"We gaan sneller worden. We zullen meer geld op het scherm kunnen zetten, omdat we nu weten hoe we het moeten doen. En ik denk ook dat het tempo van ons verhaal deels zal toenemen omdat het verhaal nu vaststaat, de inzet is vastgesteld. Namelijk dat we enkele personages in sommige landen ten oorlog zullen zien trekken".

Bekijk hieronder de verschillen tussen de films en de serie. The Rings of Power is te streamen op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'The Circle' is terug met een verrassend vijfde seizoen
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Circle' is terug met een verrassend vijfde seizoen

Dit jaar is er ook sprake van een opvallend nieuwtje bij deze populaire serie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de toch wel behoorlijk populaire serie The Circle. De show keert binnen enkele dagen terug op Netflix met een gloednieuw vijfde seizoen.

Dit jaar hebben de makers van The Circle alvast een leuke verrassing in petto voor de kijkers. Alle deelnemers zijn dit jaar namelijk vrijgezel. In het vierde seizoen werd er reeds behoorlijk wat geflirt tussen de deelnemers en dat zal nu dus naar alle waarschijnlijkheid niet anders zijn, in tegendeel.

Vijfde seizoen


Dat we inmiddels al toe zijn aan het vijfde seizoen van The Circle is toch een klein beetje opmerkelijk te noemen. Het eerste seizoen van de reeks verscheen namelijk pas in januari 2020.

Datingshow


In het vorige seizoen verrasten de makers al met de komst van twee Spice Girls en ook dit jaar is het dus opnieuw prijs. Deze keer gaat de reeks er nog meer dan voorheen uitzien als een echte datingshow. Dit uiteraard omdat alle deelnemers single zijn... of althans doen alsof!

Wie al niet meer kan wachten op het vijfde seizoen hoeft nog maar heel even geduld te koesteren. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen te streamen is vanaf 28 december.

Bekijk op instagram


Wellicht zullen niet alle afleveringen in één keer worden toegevoegd, maar zal het opnieuw gaan om een gespreide release over enkele weken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere ontmoeting in openingsscéne 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Nieuws

Duistere ontmoeting in openingsscéne 'The Witcher: Blood Origin'

Bekende gezichten te zien aan het begin van de spannende Witcher spin-off

Aan de vooravond van The Witcher: Blood Origin komt Netflix met een gloednieuw fragment waarvan zij bevestigen dat dit de openingsscène is van de Witcher spin-off. En in dat fragment zien we een ontmoeting tussen twee heel bekende gezichten.

Het is niet direct te zien dat het hier gaat om beelden uit de spin-off maar het is wel degelijk de openingsscène wat veel belooft voor de komende vier delen in de Witcher-saga. In het fragment is de populaire bard Jaskier (Joey Batey) te zien in een conflict tussen het Temeriaanse leger en de Scoia'tael op een slagveld dat magisch bevroren is in de tijd.

Terug in de tijd


Oplettende kijkers zullen waarschijnlijk niet één, maar twee Jaskiers zien. Degene die namelijk het slagveld heeft bevroren in de tijd is een mysterieuze vreemdeling die zich voordoet als Jaskier. Aangezien The Witcher: Blood Origin zich 1000 jaar afspeelt vóór de gebeurtenissen van The Witcher rijst de vraag wat Jaskier daar überhaupt doet.

Het enige wat tot nu toe bekend is over welke inbreng Jaskier heeft in de spin-off is dat hij het verhaal enigszins aan elkaar zal vertellen. Maar wat hij nu precies doet op die locatie en op dat moment is maar de vraag. Netflix doet in ieder geval haar best om de kijker met zoveel mogelijk vragen en opgewekte interesse achter te laten.

Kijk vanaf morgen naar het spannende nieuwe The Witcher: Blood Origin op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het huis in hun Netflix-docuserie is geen eigendom van Harry en Meghan
Series / Nieuws

Het huis in hun Netflix-docuserie is geen eigendom van Harry en Meghan

De beelden tonen Harry en Meghan's huishouden in en rond een prachtig huis: van hen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zesdelige Netflix-docuserie Harry & Meghan debuteerde op nummer 2 in Engelstalige landen, en stond in de top 10 van maar liefst 85 landen. We zien intieme beelden uit het dagelijks leven, maar de prachtige villa is niet van Meghan en Harry.

Het betreft hier een schitterend huis met twee verdiepingen, en het staat nog steeds te koop in Santa Barbara, Californië.

Geschikt om te filmen


Volgens Dirt heeft deze woning, als je het gastverblijf meerekent, zes kamers en acht badkamers. Verder zijn daar een luxe keuken, een kamer om te gamen, een fitness-kamer, en zelfs een bioscoop-kamer. De landerijen om het huis, tevens het uitzicht op de oceaan maken het huis compleet: er wordt dan ook $ 33,5 miljoen voor gevraagd.

Om de hoek


Het koninklijk stulpje staat in de buurt: Harry en Meghan wonen met hun gezin in het naburige Montecito. Met negen slaapkamers, zestien badkamers, een zwembad en een tennisbaan kent het huis een waarde van $ 14,6 miljoen. Allesbehalve schamel dus.

Geen ongebruikelijke aanpak


Filmen in een ander huis dan waar je daadwerkelijk woont is zeker niet raar te noemen. Zo zijn er sterren die hun onroerend goed daarvoor ter beschikking stellen. Per slot van rekening is het niet erg handig wanneer de kijkers exact zien waar je woont. Dit geldt zo mogelijk nog meer wanneer je een bekend persoon bent.

Waar ze nu precies wonen weten we niet, maar Harry & Meghan is op Netflix te vinden.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice uit Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians' over haar rol als Medusa
Series / Nieuws

Actrice uit Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians' over haar rol als Medusa

Jessica Parker Kennedy vertelt hoe ze Medusa portretteert, en hoe de slangen op het scherm gebracht worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is niet de eerste keer dat de Percy Jackson-boeken verfilmd worden. Eerder werden al twee films gemaakt: Percy Jackson and the Lightning Thief en Percy Jackson and the Sea of Monsters. Percy heeft ADHD en dyslexie, maar hij is ook een halfgod. Nu wordt er een serie gemaakt gebaseerd op de vijf boeken van Rick Riordan.

Jessica Parker Kennedy (The Flash) speelt Medusa, een monster met slangen in plaats van haren op haar hoofd.

Monsterkapje op het hoofd


Cageside Press sprak met Parker Kennedy, die erg enthousiast is over haar rol: "Sommige scènes deden we met prosthetische slangen, dus dat was best cool. In andere gevallen liep ik met een mo-cap rond". Een mo-cap is een kapje waardoor later de special effects in de film gemonteerd kunnen worden. "Je moet echt diep in het personage duiken als je met zo'n mal kapje rondloopt. Het script is gelukkig erg goed, dus het ging me makkelijk af".

Het filmen zit er bijna op


Medusa is één van de eerste monsters waar Percy het tegen op gaat nemen. Verder zijn daar Alecto (Megan Mullaly), een wraakzuchtige geest, en Echidna (Suzanne Cryer).

Charlie Bushnell, die Luke speelt, is klaar met zijn scènes voor het eerste seizoen: "Ik kan niet wachten om terug te komen voor seizoen 2", zegt hij plagerig.

Met vijf boeken behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

Percy Jackson and the Olympians wordt in 2024 verwacht op Disney+.

Hieronder kun je de trailer bekijken:



De cast tijdens de opnames in de zomer:

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overzicht van 8 internationale topseries van het jaar 2022
Series / Nieuws

Overzicht van 8 internationale topseries van het jaar 2022

Streamingsdiensten plaatsen met grotere regelmaat boeiende series uit de gehele wereld op hun platform.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Langzaam maar zeker krijgen internationale, niet-Engelstalige producties meer en meer aandacht: Netflix, Prime Video, HBO Max en Viaplay richten hun blik ook buiten het Engelstalige gebied.

Hieronder een overzicht van 8 succesvolle producties uit niet-Engelstalige landen uit 2022. Komedie, thriller, tienerdrama, er is voor elk wat wils!

1. Alice in Borderland



In deze Japanse manga-adaptatie moet een gamer zien te overleven in een angstaanjagend Tokio. Het is alleen niet achter een computerscherm.

Seizoen 2 is op 22 december in première gegaan.

Netflix.

2. Belascoarán, PI



Deze Mexicaanse detective-serie speelt zich af in Mexico Stad in 1970. Het personage uit de titel zegt zijn baan op (en ook zijn huwelijk) om misdrijven op te lossen.

Netflix.

3. Black Butterflies



Schrijver Adrien wordt door de oudere Albert ingehuurd in deze Franse thriller. Aangezien Adrien geen inspiratie heeft, wordt hij maar ghostwriter: Albert's levensverhaal is echter ook de potentiële sleutel tot een nooit opgelost misdrijf.

Netflix.

4. Harmonica



Een Zweedse miniserie over een muzikaal duo Harry en Monica die na 16 jaar op een nostalgische tournee gaan met hun oude band. Hun huwelijk is allang niet meer wat het was: hoe zal hun relatie uitpakken aan het einde van de tournee?

Viaplay.

5. Love & Anarchy



Deze Zweedse komische serie volgt de avonturen van een getrouwde vrouw die een relatie krijgt met haar collega. Het loopt echter allemaal iets anders dan verwacht.

Netflix.

6. Oh Hell



Deze Duitse dramedy gaat over de 24-jarige Helene, die in haar dagelijks leven 'Hell' wordt genoemd. Inderdaad flatert Hell zich door de nodige situaties heen.

HBO Max.

7. Prisma



Dit Italiaanse tienerdrama gaat over een identieke tweeling die van binnen allesbehalve identiek is.

Prime Video.

8. Snabba Cash



Deze Zweedse misdaadserie is gebaseerd op de boekentrilogie Stockholm Noir. Leya is een startende ondernemer met een broer die in drugs handelt. Wanneer ze geld leent om investeerders af te betalen, is dit de start van de nodige chaos in haar leven.

Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.