search
Dit waren de populairste Netflix-series van 2022 (met enkele verrassingen!)
Series / Nieuws

Dit waren de populairste Netflix-series van 2022 (met enkele verrassingen!)

Naast de overduidelijke winnaars staan er enkele verrassende shows in de Top 10.

Het jaar 2022 betekent een ton aan steengoede series, die bij meerdere streamingdiensten grote successen hebben gekend. Netflix heeft zojuist zijn Top 10 series bekendgemaakt van 2022, die enkele van de pareltjes van dit jaar toont.

Ook buiten Netflix werd er goed gescoord door meerdere streamingdiensten. Bij HBO Max ging fantasyserie House of the Dragon door het dak, terwijl Prime Video zich op de kaart heeft gezet met The Rings of Power.

Daarnaast mag de westernserie Yellowstone niet vergeten worden bij Paramount+. Dit jaar werd deze hitserie tevens beschikbaar in Nederland via SkyShowTime, die in oktober startte in ons land.

De Netflix Top 10 series van 2022


Nu heeft Netflix de Top 10 series naar buiten gebracht. De drie grote winnaars zijn vanzelfsprekend, maar onderaan de lijst zijn er enkele verrassende gevalletjes te vinden.

1. Stranger Things 4
2. Wednesday: Season 1
3. Dahmer
4. Bridgerton: Season 2
5. Inventing Anna
6. Ozark: Season 4
7. The Watcher: Season 1
8. The Sandman: Season 1
9. The Umbrella Academy: Season 3
10. Virgin River: Season 4

Ondanks veel controverse op sociale media zijn The Sandman en The Umbrella Academy enorm sterk bekeken. Ook de onverklaarbare publieke fascinatie met seriemoordenaars blijkt met de hoge posities van Dahmer en The Watcher.

Met een prachtig jaar in aantocht lijkt Netflix het voor nu goed voor elkaar te hebben! Lees meer over welke series er in 2023 aankomen bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen