search
'The Last of Us'-serie gaat dit compleet anders doen dan de videogame
Series / Nieuws

'The Last of Us'-serie gaat dit compleet anders doen dan de videogame

In plaats van voor geweld kiezen de makers van de HBO-serie voor horror.

De gamers, die al bekend waren met The Last of Us, zullen zich een duistere game herinneren, vol met Clickers en geweld. Maar wat werkt in een videospel, hoeft niet automatisch te werken in een serie. De makers van de HBO-serie hebben dan ook gekozen voor een radicaal andere aanpak: minder geweld, meer horror.

De originele game van Naughty Dog uit 2013 kent veel extreem gewelddadige sequenties in de game, die niet iedere HBO-gebruiker zou kunnen waarderen. Dat is één van de redenen voor showrunner Neil Druckmann om dan ook het geweld te minimaliseren in de serie.

Voor degenen zonder enige voorkennis van de game, in The Last of Us trekken de hoofdpersonages Joel en Ellie door een post-apocalyptische wereld. Gevuld met bandieten en monsters komen ze meer dan eens in een bloedbad terecht, wat de game een spannend randje geeft.

Minder geweld in The Last of Us


In een interview met SFX Magazine vertelt Druckmann de redenen om van al het geweld af te stappen. Druckmann over de game: "We hadden een bepaalde hoeveelheid actie, of geweld, nodig die we konden gebruiken… zodat je je kon verbinden met Joel… Dan zou je echt het gevoel hebben dat je verbonden bent met deze on-screen avatar en dat je de wereld door zijn ogen ziet."

Druckmann vertelde onder andere dat er al vroeg in de productie van de HBO-serie de keuze werd gemaakt om het geweld af te schalen. Hij vervolgde: "Daardoor kon het geweld nog meer impact hebben dan in het spel, want als je vasthoudt aan het tonen van de dreiging en je ziet de reactie van mensen op een dreiging, maakt dat het enger."

Met enkel het broodnodige geweld op beeld zal de serie dus enger kunnen worden - nog enger dan de game zelfs? Ontdek het op 15 januari wanneer The Last of Us uitkomt bij HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen