search
Historisch drama 'Rise of the Empires' knalt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Historisch drama 'Rise of the Empires' knalt de Netflix top 10 binnen

De serie 'Rise of the Empires' wordt goed bekeken en staat nu zelfs in top 10 best bekeken series.

De serie Rise of Empires: Ottoman knalt de Netflix top 10 binnen. Het spectaculaire verhaal over de val van Constantinopel wordt verteld als een docudrama. Wat betekent dat er bovenop het verhaal ook historische context wordt gegeven door historici.

Constantinopel was tot 1453 een van de bolwerken van Oost-Romeinse/Byzantijnse Rijk. De Ottomaanse Turken veroverden de stad vervolgens en veranderden de naam in Istanbul.

Beide kanten


De serie belicht beide kanten van het verhaal. De rol van de Ottomaanse sultan Mehmet de Veroveraar wordt gespeeld door Cem YiÄŸit ÜzümoÄŸlu. De rol van de Byzantijnse keizer Constantine XI Palaiologos wordt gespeeld door Tommaso Basili. Verder wordt het verhaal verteld door Charles Dance, bij ons beter bekend als Tywin Lannister uit Game of Thrones.

Seizoen 2


In het huidige seizoen 2 consolideert Mehmed zijn macht, maar een tirannieke heerser in Walachije dreigt zijn rijk omver te werpen. In dit nieuwe seizoen, Sultan II. Mehmed zal het opnemen tegen Vlad Dracula. Het tweede seizoen heeft officieel dan ook de titel Rise of Empires: Ottoman - Mehmed vs Vlad gekregen.

Kijk de serie nu op Netflix .
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen